icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
16. apr 2012

@animal nie, preventívne..... uškodiť nemôže také množstvo ale pomôcť môže, nie?
ináč je hrozne spavý teraz, chvalabohu, ale spinká len po hodinke... ale aj to je veľká pomoc, dcéra akurát finišuje na bakalárke....

caramilla
16. apr 2012

@ucitelka70 tak dalamánky zařazuju na program! (mezi 3. a 5. ráno je ještě spousta NEVYUŽITÉHO ČASU!) 😀 😀 😎

ucitelka70
16. apr 2012

@caramilla no kým budú kysnúť, ešte stihneš trošku pospať

boudova
16. apr 2012

@caramilla látky jsou tady! děkuju moc!!!! jsou vysrážené nebo ne?

lucijan
16. apr 2012

@caramilla já spíš myslím, že ještě něco chytnul, jak je oslabenej z těch zubů, Vítek s Rozou obě měli před dvěma týdnama oba tři dny dost vysoký teploty, a nic k tomu, a pak je to ze dne na den přešlo
A moje děti mají zase vždycky se zubama průjem. Jako mimina ještě navíc dost opruzenou prdku. Taky mě nenepadá, k čemu jim to může v tom přořezávání pomoct..

boudova
16. apr 2012

@caramilla jo a vysím ti 4 kč, můžu ti je poslat nebo budeš za příjem platby platit 7kč? 😀 😀 😀

zojec
16. apr 2012

no do kelu, som presvihla 1000cu stranu :D

@caramilla uz je tema horucky asi uzatvorena, ale tiez som toho nazoru, ze tak vysoka teplota zo zubov asi nebude.. priklanala by som sa bud ku chripke, alebo k tej 6. chorobe.. moja prekonala oboje s takymi horuckami .. ked mala chripku, asi ako 6 mesacna, tak som jej nad 39,5 zrazala ibalgin sirupom, ale 6tu chorobu zvladla len so zabalmi.. 😉 diazepan by som si nedala ani ja a ani mne ho nikdy nikto nenukal

animal
16. apr 2012

@ucitelka70 aha tak to jo.... u Marečka nepomáhá 100% nic, mívá šílené bolesti (je asi hodně senzitivní) takže ládujeme homeopatika na míru. Chamomilla je hodně všeobecná je to na celkové zklidnění. Homeopatika ti k prořezaní zubů nepomůžou, pomáhají pouze jako že se to dítě zklidní.

animal
16. apr 2012

@caramilla a nemá na dásních podlitinky (to by bylo na zubaře, aby je vypustil) někdy při rychlém prořezávání zoubků se udělají modřiny a to hodně bolí.
A já si myslím, že nějakou tu virózu mít malej asi mít bude, to že nemá kašel ani rýmu nic neznamená. To může přijít i později a jak je takto více věcí najednou, tak proto asi ty vyšší teploty. Srážet by se opravdu mělo pomalinku, jelikož můžou vzniknout křeče. Třeba kdyby sis dala na oblast hrtanu ledový obklad, tak můžeš dostat laryngo či pharyngo spasmus a můžeš se dusit prostě se stáhne třeba průdušnice.

ucitelka70
16. apr 2012

@animal ja veľmi podporujem homeopatiu, máme veľmi dobrú dr. homeopatičku, zápaly dutín sme riešili vždy pomocou homeo, tradičná liečba nikdy nestačila, bolo treba doplniť, dcéra je alergik-astmatik, tak vždy podľa potreby sme brávali čo bolo treba, ja na mechúr, a teraz malému na akzém...... u neho po 3 týždnoch sú viditeľné výsledky a to berie len 1x týždenne, ale mamča vysadila čokoládu, tak jedno-s-druhým

caramilla
16. apr 2012

@animal Podlitinka se od "boule na zubu" pozná jak? Říkala, že to má hrozně oteklý a rudý.
To s tím srážením jsem fakt nevěděla. Takže když měla Jasmína 39,5 a začínala být dost letargická a my jsme ji frkli do studeného ručníku a 10 minut drželi, tak jsme teda dělali chybu, jo? Takže jak se teda správně dělají zábaly? TOhle mi radila mamka, že nám to takto dělala celý život 😖 ALe zase jsme všichni odlolný a jen tak nenastydnem 😀 Já jsem celý život prakticky nebyla nemocná a teď? Furt nějakej chcíp od Jasmíny, šílený, ona mě nakažuje těma svejma rýmičkama a já pak úpím se zánětem dutin, au au! A nejhorší je, že člověk nemá v nose díru na vzduch a nemá chuť, jsem teď něco jedla a je to, jak když jíš gumu 😝 Škoda jídla! Si píchnu nitrožilní, to fakt nemá cenu ani kousat, když to nemá chuť 😀

@ucitelka70 😀 😀 😀 😀 😀 Každá minuta spánku dobrá!

macin73
16. apr 2012

Ahoj holky, já mám teda dítě nemocný už 2 týdny, horečka jí vylítla nad 38 (skoro 39) až po týdnu, kdy se to pořád jakoby cyklí a vrací. Zatím jí dávám Nurofen čípky na noc, jen když se mi ráno probudila s horečkou skoro 39, dala jsem Nurofen sirup. Nevím, asi to dělám blbě, ale protože si s tím evidentně tělo neumí poradit (první týden nedostala lék žádný a spíš se to stále zhoršovalo), CRP v normě a stejně horečky vylítly i ráno, Dr. nám v pátek předepsala ATB. Vypadá to, že zabrala až dnes ☹. Teda aspoň v to doufám, už je to vážně dlouhý. Osobně jsem měla horečku asi 3x v životě (jednou angína, jednou slepák a jednou hnusná chřipka), to bych podle toho článku musela být nefungující tvor... Moje tělo se prostě horečkami neléčí a nebrání, můžu mít mega hnusný zánět průdušek nebo dutin (byla jsem s tím měsíc v nemocnici) a teplota jen lehce zvýšená..

esteruska
16. apr 2012

@caramilla Sára ze zubů takovéto horečky měla, když rostly první 4 stoličky. Dásně natéklé tak jak popisuješ. Srážela jsem zábaly. Určitě k tomu žádnou další nemoc neměla, protože mimo noci, kdy měla takto vysoké horečky, přes den od 3. dne byla celkem čilá. Trvalo to cca týden. To vím celkem přesně, protože jsme ten týden strávili na horách na slovensku a byla to opravdu oddechová dovolenka, ale od 3. dne řádila v bazénu a lezli jsme po horách, tak myslím v pohodě. Ale ten první den 40,5 měla. Obecně horečku snášela celkem dobře, tak proto bych léky nedávala, ale přišlo mi jí celkem líto kvůli bolesti (taky si na migréu ten ibalgin vezmu, když už se to dá těžko vydržet, tek nevím proč ji nechat trápit).

Vzorovky už zase mají, ale jsou širší...http://www.prima-obchod.cz/vzorovky-detske-p004...

dankakk
16. apr 2012

Tak baby aj u nás sa marodi:( od piatku horúčky, tiez som myslela že zuby. Dnes trochu klesli, ale začala hnacka. Od rana 3x, posledná uz bola hlienovita s krvou:( ideme k dr. Kazala doniest aj moc, tak uvidime. Uz 3tiu noc som sa poriadne nevyspala. Chudiatko maly celu noc v horuckach ochka. Prvú noc sme aj zrazali vlaznym kupelom- teplota vody bola tak 2-3stupne nizsia ako telo, to pomohlo.

kuna
16. apr 2012

Tak asi s křížkem po funusu, ale já bych se taky spíš přikláněla k viroze s tím, že mu k tomu ještě rostou ty zoubky. Chudák malej! A já byla jako dítě nemocná furt a zábaly mi dávali pořád a jak vidím, tak taky blbě 😀 😀. Já bych zkusila ty octové ponožky (to si musím zapamatovat pro příště 🙂 ), zábal, kdyžtak nurofen nebo panadol. Já sama si léky na horečky beru taky, protože jinak nejsem schopná spát a odpočívat (teda neberu je hned, jakmile mám nad 37, že) a nemoc trvá stejně dlouho. Myslím, že toto je individuální. Já bych ale na místě švagrové k doktorce naklusala, měla bych strach, hlavně, když zvážíme, co už toho má za sebou. Držím palce, ať je mu brzo líp!

Nešiju, jsem K.O. (taky jsme doma nemocní), ale už mi trošku otrnulo, tak si teď půjdu slepit střih na harémky 🙂 🙂 🙂

kuna
16. apr 2012

jak to tu teď pročítám...je to vůbec někdo, u koho jsou doma všichni zdraví? 😀 😀 😀

animal
16. apr 2012

@caramilla budou tam ohraničené modrofialovočervené fleky, bude prosvítat sražená krev. klasická modřina

animal
16. apr 2012

@kuna my jsme zdraví, jen máme šíleného paviána na zuby 🙂

animal
16. apr 2012

@caramilla Jasmínce zábaly jen třeba na holeně - lýtka. U dospělých se dávají často na velké tepny tj. třeba v tříslech

aerin
16. apr 2012

my jsme v podstate zdravi, akorat ja bliju jak amina 😝

holky nemam dosteno, klasika, vsem marodum preji brzke uzdraveni!!!! 😵

a kdyz uz tu sem, hodim vam aspon foto te mikiny, co jsem se ji tak stresovala... (a hned se prasknu, ze ty kapsy mi olemovala teta 😀 ale priste uz snad budu vedet jak na to)

animal
16. apr 2012

@aerin krásné 😀 😀 😀 ty jsi těhu ne???? už jsem zapomněla kdo je těhu

aerin
16. apr 2012

@animal jojo 😀

animal
16. apr 2012

@ucitelka70 já na homeopatika taky nedám dopustit, ale preventivně bych nic nedávala, je to škoda peněz. Až nastane situace, tak řešit. A pokud nezabírají základní homeopatika, tak zajít MUDr homeopatce a poradit se a vybrat vhodná homeopatika dle projevů.

wzorcek
16. apr 2012

@dugyna prihodila som jeden metrik k tej teplakovine, hadam sa este niekto najde 😉

animal
16. apr 2012

@aerin a už ti končí první trimestr? nebo už jsi po 1 trimestru a zvracení nadále??? ☹ myslím si, že nějaké homeopatika na těhu nevolnosti taky jsou.

aerin
16. apr 2012

@animal kdepak, 9tt...no asi neco pozjistuju, vcera jsem zvracela snad 6x 😝 u Z. to byla proti tomuhle prochazka ruzovou zahradou....

palosek
16. apr 2012

Ad. febrilní křeče.... bývají často u rychlého poklesu TT (např. při podávání čípků), kdy se organismus nemůže vyrovnat s rychlým poklesem teploty....pokud dítě není alergické na některou složku, nebála bych sepodat (podle hmotnosti, 1/4 až 1/2 Dithiadenu, či 1/4 Diazepamu)...dala a dávala jsem jen na noc, přes den jsem malou hlídala....horečky u zubů u nás vždy, ale ne ty 40-tky (to bych u car synovce viděla spíš na virozu...ale rozhodne lékař 😀 )... Já sama tyhle léky neberu, byla bych neschopná provozu 😀 , ale ony navíc snižují alergickou reakci...že tělo se zklidní a má tak lepší možnost se vyrovnat s infekcí....dítě spí a organizmus bojuje (ale až nad těch 38,5...dýl bych dítě netrápila)...spousta maminek může mít jiný názor, ale takhle to u nás funguje, 40-tky bych bez povšimnutí nenechala a zábaly celého těla by mi malá nesnesla, to dáváme jen na nožičky...naštěstí jsme ted nehorečkovali... 😉

dugyna
16. apr 2012

@wzorcek dakujem 🙂

katka82
16. apr 2012

@caramilla pátrám šátrám a nikde nic 😕 😀
jinak my teploty sráželi střídáním čípků Paralen a Nurofen po 3 hodinách 😉 zábaly u takle malých prcků by se měli dávat jen na kotníky na rukách a na nonách a to jen když nemá studené ruce(tak mi to myslím povídala kamarádky dětská sestra 😉 )
jo a do 38 nesrážet vůbec 😉 nechat tělo pokusit se to zvládnout samo a až pak mu v tom pomoci 😉 Honzule na horečky trpěl děsně 😝

verdanec
16. apr 2012

Ahoj všem, výtvory máte úžasné

@aerin vypadá to skvěle, už se těším, až to uvidím v reálu na Z.