icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mikulka45
18. apr 2012

@komisakpd ja kupujem nite u nas v galanterke a maju aspo...som spokojna😉

katka82
18. apr 2012

Ahojky 🙂
@caramilla tak super že se ví co to je 😉
@michamicha tak ať ti jde to stříhání od ruky 😉 no musí to bejt psycho co? 😕 😖 ale už se na ty vzorovky tak těšííííím 😀
házím víkendový a včerejší počin 😉 boxerky pro Honzíka a mikču pro Vášu-se mi ale moc nepovedla 😝 zip prapodivně našitej a bo jsem byla líná tak ani nemá chuděra podšitou kapucku 😅

kryska5
18. apr 2012

@caramilla to je super že len to, tak to už má najhoršie za sebou a za chvíľku je OK 😉

dugyna
18. apr 2012

baby VTC balik je v centralnom sklade a mimochodom ma 10kg 😀

ucitelka70
18. apr 2012

@dugyna áhoj, prosím ťa, vedela by si mi poradiť, v ikei majú nejakú takú látku na prehoz do detskej - niečo ako safari-džungla štýl, detská sa dorobila, nalepili sa na steny nejaké obrázky a vraj chcú aj prehoz v tom štýle....?

dugyna
18. apr 2012

@ucitelka70 http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/categories/de...
skus kuknut tu...tie lacnejsie su jemnejsie tie drahsie pevnejsie...oni doplnaju latky aj nove..
ael zase detske maju co to aj posite aj ked skor paploniky
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/categories/de...

martinkah
18. apr 2012

@dugyna a mne dnes napadlo, že ešte by som všeličo z VTC potrebovala 🙂 však nám o nejaký čas zasa spravíš hromadku, prosííím (alebo niekto iný , kto má živnosť) 😉

dugyna
18. apr 2012

@martinkah jasne vklude neni problem.sa dohodneme ze kedy spravim tabulky /uz to viem 🙂/ vdak ucitelke @kryske5 🙂 dakujem, a spravime.
ja budem tiez potrebovat nejake nite a nazehlovacky 🙂

dugyna
18. apr 2012

@ucitelka70 ked najdes nejaku co sa ta zapaci mozem ti ju zbehnut kupi a poslat 🙂

ucitelka70
18. apr 2012

@dugyna ty si nebrala nažehlovačky z engrossu?

dugyna
18. apr 2012

@ucitelka70 brala a eliska ich posle ku mne,ja ich rozposlem. lebo kocky co maju vtc tak by som im to spojila spolu aby nemuseli platit dvojite postovne

ucitelka70
18. apr 2012

@dugyna ja som už toto pozerala, ale metráž látok nie je v katalogu, alebo len ja neviem nájsť?

ucitelka70
18. apr 2012

@dugyna ja som odolala velúrovkám, teraz mám dosť reflexných nažehlovačiek, brala som asi 7 druhov......

michamicha
18. apr 2012

ahoj,
tak stoklasa hotový, nastříháno, roztříděno. Je tam ještě pár přebytků https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
dneska večer udělám VTC a vypíšu do tabulky případné přebytky

dugyna
18. apr 2012

@ucitelka70 nie v kalatolu nie je...iba tu na ich webstranke je.
@ucitelka70 jaj tie engeros som ja nebrala, ja som zase brala welurky 😀 ale len par.

lenasss
18. apr 2012

holky vážně nikdo nepotřebujete nic z engross? já tedy potřebuji zase nutně 😝 😝 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

animal
18. apr 2012

@lenasss řekla bych že ne, když jsem holkám poslala na začátku března soft s engrossem 🙂

lenasss
18. apr 2012

@animal tak to jsem zase něco prošvihla 😅 😀 i 😀 ten soft mi chybí jsem myslela že nebude čas na šití ale kupodivu času je celkem dost mám já to hodné děti 😀 😀

jemi
18. apr 2012

@lenasss ahoj já bych pár věcí z engrosse brala jestli @animal v červnové hromádce softu nebude mít i engross

dugyna
18. apr 2012

@animal och toto som nemala citat ani viediet...ach jaj dalsia hromadka...:P
@komisakpd no ja mam teraz doma unipolky /videl ich aj opravar a povedal ze tie su dobre , ceska kvalita a dobra cena, mam dom aj F.N.amanda arena povedal ze su fajn ale drahe
povedal ze musim kukat to cisloze 120 by tam malo byt napisane 🙂
ja som prato teraz zobrala unipolky z vtc tie vekle cievky 5000m cierna a biela, za super cenu len 2,89...a u nas minule isiel mm kupit nite doniel ciernu a bielu tu amandu 500m, a potom unipolky asi 4-5 malych kotucikov tych najmensich a ciernu a bielu bavlnenu tiez 500m, a 1m gumy klobukovej a nechal tam 11 eur aj cosi...takze ..

animal
18. apr 2012

@jemi pokud bude zájem i o engross, tak udělám i engross, něco málo mám na skladě na webu.
Na engrossu nakupuji za velkoobchodní ceny

ucitelka70
18. apr 2012

@animal daj link, kukneme....

animal
18. apr 2012

@ucitelka70 máš to v IP do diskuze bych link na shop vkládat neměla

caramilla
18. apr 2012

@aerin Jasminka ti dekuje, ze bude jedinacek 😀 😀 😀
@stassy Gratuluju k JINÝMU stavu 😀
@kuna - název harémky? Tak ten není přece můj, to je něco jako balonová sukně, to taky není ničí název 😀

Jinak vás fakt nedávám:(

Jedna další balonovka. Miminko je na fotce těsně před koupelí ve WC. Dítě hodný, tichý, tak se jdu kouknout a miminko po hlavu v záchodový míse se koupe.... 😖 😠 😀

caramilla
18. apr 2012

@animal pomáhá něco na tu vyrážku? Prý to má úplně strašný. Vtipný bylo, že jsem jí dopředu psala, že "si myslíme" 😀 😀 😀 , že je to 6. nemoc a ať se nelekne takový 3. den šíleného osypání a včera v noci mi píše zoufalý mejl, že asi jede na pohotovost, že má šílenou vyrážku a že to asi jsou spalničky 😀 😀 😀

animal
18. apr 2012

@caramilla já s 6 tkou nemám zkušenost, tak to bohužel neporadím ☹

a Jasmí miminko hi hi hi 😀

aerin
18. apr 2012

@caramilla ze nema zac😀
hele lidi, ja se asi zcvoknu, ja v sobe dneska jeste neudrzela nic, zato jsem v minusu dve kojeni, haha 😀 😀 😀

na vyrazku z 6. jsem nedavala nic, Z. si na zadny svedeni nestezoval

aerin
18. apr 2012

hmmm, a inteligentne jsem si nacatou cokoladu odlozila na pocitac...se trochu rozpustila, ehm 😅

mooncaa
18. apr 2012

@caramilla Nám vyrážka zmizela stejně rychle jak se objevila. Trvala tak den, ale teda vůbec nebyla strašná, jen bylo dítě na hrudníku červené jakoby opařené.

@stassy @aerin
Gratulka k těhu.

Dá se někde zjistit, co přesně za vzorovky jsou přebytky, jak už je na Stoklase vyprodáno, tak tam obrázky nejsou.

animal
18. apr 2012