icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
18. apr 2012

@caramilla magore.. 😀 😀 😀 a mate krasne tulipany! 😵

caramilla
18. apr 2012

@animal "bez šimona" 😀 😀 😀 Ona je doma sama, na horách, na samotě, v lese, jen vlkodlaci a ona a Šimon a vyhaslý krb... Bráška můj drahý je v USA na 14 dní a byl tak moc hodnej, že jí nechal doma celou svou firmu (e-shop) a ona každou noc co noc balí 50 balíků a vozí je ráno na poštu! Se Šimonem a s horečkama. A když psala do USA bráškovi mému milému, že to nezvládá a že odesílka v pondělí nebude, tak jí napsal "dej šimona sousedce, ne, a udělej tu odesílku".... Napsala jsem jí, ať vymění zámek nebo se odstěhuje... Šimon poprvé v životě má nemoc s horečkama, ona vyjukaná, sama, my všichni přes celou republiku, manžel v USA a ještě ji z USA buzeruje 😖

caramilla
18. apr 2012

@terezita No, super, že ty titpitimiti mikiny přebijou poloodkvetlý, čmelákama rozprclý tulipány????!!!! GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR 😠

michamicha
18. apr 2012

@michamicha teda oprava, nemám mail na @macin73 😅

michamicha
18. apr 2012

@boudova hele já když něco nutně potřebuju a musim jít do tý pidi galanterky tady u nás na sídlišti, tak třeba zipy co u VTC stojí 17,-Kč tak tam mají za 36,-Kč 😝 😝 nebo ty atlasový stuhy co jsem z nich šila svatební vývazky, tak já nakupovala metr za 1,-Kč vč. DPH a oni prodávají metr za 3-4 koruny 😲 takže tam chodim fakt jen když neni zbytí a dojde mi zrovna nějaká nit a nemám už další ve stejnym nebo podobnym odstínu 😠

petkasv
18. apr 2012

@caramilla ty si blázen 😀 😀 😀 😀 😀 😀

macin73
18. apr 2012

@michamicha kontakt na mě máš v mailu

macin73
18. apr 2012

@caramilla Krásná základní barva - moje HOOODNĚ oblíbená... odkud je a jak se jmenuje? KUJU!!!

papajka7
18. apr 2012

@caramilla paaane jane,to nema chybu 😵 ,ty sijes normal s pribehom 😵

animal
18. apr 2012

@caramilla tak to je mi jí líto ☹ bráška je asi občas sobec ne??? Mě když manžel měl nabídku jet do USY na měsíc. Kvůli nám to neudělal, ale já mu řekla, že mohl jet, ale musel by nás odvést k mým rodičům, aby mi mohla mamka hlídat M., když půjdu venčit psy atp.

animal
18. apr 2012

@caramilla a jinak nechápu fakt kdy ty šiješ, chudák Jasmí. 🙂 a o aplikacích se raději teď ani nezmiňuju. 😀 😎

zojec
18. apr 2012

@ucitelka70 nemyslim, ze su otvoreni kazdy den pre verejnost.. pre kupelnych hosti urcite.. pre verejnost neviem :( treba si to zistit.. vygugli si ich a zavolaj tam, viem ze vikendy su pre verejnost otvorene urcite, ale neviem hodiny..
@caramilla bozinku... 😀 😀 vysadila sedativa a nasadila lysohlavky?? 😀 😀 😀 dobre 😉

animal
18. apr 2012

jinak měřím měřím MTX a průběžně zapisuji do table. Zítra to budu mít doměřené všechno.
A musím konstatovat, že ten bambus tm.modrý výplněk se mi nelíbí ani trochu. Ale zato ty LAMY, ty jsou k nakousnutí. Ta rubínová je podle mě hodně podobná červenému softu co jsme teď brali. A švestka ňam ňam.

marcelkad
18. apr 2012

@michamicha mailovou tam máš marcela.dundrova@seznam.cz (několik mailů od Tebe už mi přišlo) a poslat na adresu Katka82 🙂

michamicha
18. apr 2012

@marcelkad jj, jsem si pak uvědomila, že tu adresu nemám na macin73, ale už se to vyřešilo 🙂

kryska5
18. apr 2012

mašina dnes dorazila, program večera navliekanie, prevliekanie, študovanie, štelovanie a okukovanie 😵 😵 😵 a podložka nie je ružová ako na foto v eshope ale tmavo fialováááá, juchúúú 😀

ucitelka70
18. apr 2012

@kryska5 GRATULA..... TAK SI Užívaj, skúšaj.... nech ti dobre slúži

anielik
18. apr 2012

Ahojte....krasne vytvory ani vas nestiham citat ale chvalim vsetky vytvory 🙂) my sme 3ti tyzden doma najprv sme mali bronchitidu a skoncili sme tak, ze maju obojstrnny zapal dutin ...
chcela som sa spytat ci nemate nieco zarucene ako s tym bojovat...zatal nemame atb, kedze sme v pondelok dojedli 10dnove.. a v utorok nam zistili toto a dotoho Matko stale teplotuje cez 38,5 ...

dakujem za akukolvek radu 🙂

komisakpd
18. apr 2012

baby tak ja uz mam stroj doma...este dokoncit konzultacky bakalarov a sup sa...do sitia..joj keby mi tolko prac netrebalo opravovat tak....uz by som sl skusat...

boudova
18. apr 2012

@lucijan mě ta nízká cena taky zaráží, ale tak asi je to ok, tak příště, až vyšiji ty svoje špulky 🙂

jemi
18. apr 2012

Tak softshell kalhoty skoro došitý, šila jsem 74 a dcerka má zatím jen 3m, takže jsou ji zatím velké, ale přemýšlím jak udělat pas, myslela jsem, že dám náplet, ale nevím jak ho napojit když chci pas užší než je teď :( Takže asi zbývá klasicky do gumy, ale to jsem je udělala krátké tak budu muset nahoru soft ještě našít. Nebo mě ještě napadá udělat lacl?
Omlouvám se za fotky, ale Ela měla v tu chvíli nějakou řvoucí chvilku a od té doby jsem neměla čas ji je znovu zkusit...

palosek
18. apr 2012

@caramilla tak to je švagrová fakt dobrá 🙂 , že vše zvládá, má poklona 😉 Mikiny paráda, obdivuji tvou pižlací trpělivost .... Jak dlouho sis s tím hrála??? 😅 😅 😅 😀
@jemi ten náplet by v klidu šel, střihnout úzký, dát i gumu (rady u caramilly na blogu 😉 ) a bude to parádní 😉

stassy
18. apr 2012

@jemi Já se teda předem omlouvám za blbý dotaz, ale k čemu jsou dobrý malýmu miminu softshellky? 😕

jieff
18. apr 2012

@jemi taky myslím, že by to do nápletu šlo, když ho budeš při šití natahovat tak se ti to pak pěkně smrskne🙂

Chtěla bych se zeptat těch co šily softshelové bundy, podle čeho jste šily? Já si říkala, že bych koupila střih od Car, jen se bojím, že mi z té největší velikosti Toník brzy vyroste. Tak ještě z farbenmixu, až bude
@terezita dělat objednávku, tam je těch velikostí spousty. Nebo jste šily podle Ottobre? Jakého čísla? Díky moc za rady.

a moc chválím a obdivuju @caramilly plodnost 🙂

sufik1
18. apr 2012

@jieff Já šila z ottobre. Jenže já vždycky vezmu střih jako inspiraci a upravím - takže já brala za základ http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2006_3/a... střih 7. Jen místo kapucy je tam límec, jinak kapsy, a je to vůbec trochu šouplé...tady jsem ubrala, a tady přidala... Ale obecně tenhle střih mám ráda. Na bundy je dobrý http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2006_1/a... z toho jsem šila podle stř. 27. V tomhle čísle jsou ale fajn soft věci.

palosek
18. apr 2012

@jieff ...já ty soft bundy šiju podle stávajících padnoucích věcí...poté, co jsem se vydrbala se střihem z časopisu (na kalhoty) 😀 😀 😀 ...ráda bych to tu i na blog vložila, ale technika zklamala i u nás 😀 😀 😀 Takže jindy, nevím,kdy... 😅 😅

sufik1
18. apr 2012

@palosek s tím vydrbání střihů souhlas. Zprasila jsem dvě mikiny než jsem vychytala střih na softku.... Z toho základu tam moc nezůstalo.

boudova
18. apr 2012

holky jak jsou prosím dětské velikosti, po kolika centimetrech, když mám 98, další je jaká?

palosek
18. apr 2012

@sufik1 ...no právě...a jak mě se začne nedařit...nejradši bych s tím práskla do koše....a ted muž došel z odpolední a udělal mi ooohromnou radost.... 😀 😀 😀 Máme poštovní schránku u cesty pod kopcem a když s dětma vyjedu k domu...už se mi nechce dolů pro poštu...tak mi teď muž donesl nové Ottobre 😵 😵 😵 😵 Jdu ohlížet... 😀 😀 😀

terezita
18. apr 2012

@jieff animal mi uz udelala tabulku farbenmixi, ale jeste musim upravit ceny. akorat mi blbne doma net a signal chytim jen na chodbe, toz tu vzdycky pet minut drepim, zmrznu a pak taju zase dalsi hodku a pul... timhle tempem mi to bude trvat jeste hodne dlouho.. 😝