icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenushka
16. feb 2011

@zojec dakujem 🙂 Studujem studujem, uvidime, co z toho vyjde😉

naturmama
16. feb 2011

@quaxi wow kočky, odpadávam z vás aké ste šikulky! ja popri mojom malom ledva zvládam pár pracovných mailov večer. ale našťastie mám veľmi uvedomelú a ekologicky rozmýšľajúcu svokru, ktorá mi pár takýchto kúskov ušila! je to síce väčšia makačka než si elegantne zbaliť plienku a vyhodiť ju v najbližšom koši, ale ten pocit, že nezahltím túto zem ďalším odpadom stojí za to!

mau
16. feb 2011

potrebujem poradiť čím sa dá potrieť zips aby nešiel ľahko (ak niečo také existuje) ďakujem!

terezita
16. feb 2011

@lenushka taky hlasuju pro brother 🙂

katka82
16. feb 2011

@mau obyčejným mýdlem(tuhým) 😉
Marci koupím Ti velkou čokoládku 😉 ať máš nějaký revanč 🙂

katka82
16. feb 2011

Jo jináč jak prodávám ty látky z Wendy tak autíčka už nejsou!!!! 😉 😀 a to ani jedny 🙂

mau
16. feb 2011

@katka82 mydlo som si pamätala, len som si nebola istá, či ho zrýchli alebo spomalí... Ďakujem! 🤐

katka82
16. feb 2011

@mau za málo 😉 🙂

monikajan
autor
16. feb 2011

@mau ja som vzdy mazala mydlom, ked isiel zips tazko 😉 . Po pretreti mydlom isiel lahucko ....

mau
16. feb 2011

@monikajan no tak teraz už neviem... 😕

marcelkad
16. feb 2011

v D-testu teď vyšel test na šicí stroje 😉

Testované produkty (zobraz v tabulce) Hodnocení

AEG NM 1714 uspokojivě (2,8)
Bernina bernette E 66 dobře (2,4)
Brother Innov-is NV 10 dobře (2,1)
Elna 1000 sew fun uspokojivě (2,7)
Pfaff hobby 1142 uspokojivě (2,7)
Singer 8280 dobře (2,5)
Singer Curvy 8770 uspokojivě (2,7)
Singer Tradition 2273 uspokojivě (2,7)
Toyota Jeans JSBA21 uspokojivě (2,7)

kaktusik007
17. feb 2011

@marcelkad uff... no ziadna slava... 😒

katka82
17. feb 2011

@mau no mě teď mazala mamka zip mýdlem u prockovo bundy a právě aby se neotevíral 😉

mau
17. feb 2011

@katka82 za vyskúšanie nič nedám! 😉

zojec
17. feb 2011

@marcelkad a ziaden vyborne?? 🙂 skusene sicky, chcem sa spytat, asi uz bude treba moj stroj trosku premastit.. lebo sijem skoro kazdy den, co je dolezite namazat? a co na to mozem pouzit? mame WD 40, ale to asi nebude na to vhodne, ist radsej kupit nieco specialne na stroje? dakujem

katka82
17. feb 2011

@mau jj vyzkoušej a uvidíš 😉 😀 a pak dej vědět 🙂
@zojec já ho mažu tak 1x za 14 dní 😉 a mažu dole to pouzdro na cívku 😉 prodává se olej na šicí stroje,ale myslím že WD 40 taky poslouží 😉

zojec
17. feb 2011

@katka82 panecku .. tak to som v riadnom mazacom sklze 😀 😀 hned ho idem postriekat 😉

katka82
17. feb 2011

@zojec no já ho začla mazat až dobře skoro po roce provozu 😅 tak to teď vynahrazuju 😀 ale myslím že by se měl mazat tak po 40-50-ti hodinách provozu 😉 aspoň jsem to takle někde četla 🙂

terezita
17. feb 2011

@katka82 jaaaj, ja mazat jeste nezacala 😅 ale taky bych uz mela zacit.. stara veritaska mela dirky, kam se primo olej lil, to bylo jednoduche.. my mame nejaky spesl olejicek, ale zase uz tak 20 let stary a furt dobre slouzil 😀
@zojec v navodu na pouziti urco bude napsane, kam to lit.. jestli teda jeste navod mas..
ja ten stroj mam spis pekne zapraseny zevnitr, m. ho bude muset pekne rozsroubovat a vycistit.. uz se na to docela tesi, jen cas nemuze najit.. :-P

veonka
17. feb 2011

Ahojte žienky, tak sa idem chváliť aj ja 🙂 teda noooo neviem, ale tak na prvý krát celkom spokojnosť. Sa tu z nich vytešujem.....aká je krááááásna a mm skúma, čo to akože je... 🙂))))))) včera som koooonečne dorazila tie vrchné flisové nohavičky, takže pripájam foto.
No neviem ako je to s tou gumičkou, dávala som klasickú, lebo lastin ani nemám, ani neviem či sa do týchto dáva, robila som tam tunelíky, ale či to dosť pruží to sa zistí až v akcii... nemám to zatiaľ na kom na čom vyskúšať 😉
Tá aplikácia mi dala trošku zabrať, vystrihla som, prichytila špendlíkmi a prešila po krajoch cikcakom všetko pre lepšie držanie a pravidelnosť šitia 2x. Ale tak je to veselšie s aplikáciou než bez, dnes asi vystrihnem ďalšiu... látky z detivbavlnke ešte nie sú, takže zatiaľ pošijem flisáčky.

veonka
17. feb 2011

možno by som mohla nabudúce urobiť aplikáciu aj vpredu, nie iba na zadočku, v predu je to potom také fádne. Neviem, však snáď to neprekáža pri nosení.

sussanah
17. feb 2011

@veonka jaj tak ty jsou uuzasne 😵 No musim se pochlapit a konecne uz se na ty flisacky taky vrhnout. Jen teda nevim, jak tam budu nasivat to auticko 😀 taky jsem uvazovala, ze by to chtelo neco malo i dopredu 🙂

veonka
17. feb 2011

@sussanah ďakujem krááásne, strašnú radosť mám z nich. Vyskúšaj ich, keď som zvládla ja- zvládneš aj ty. Ja určo nabudúce dopresu niečo dám... 🙂

sussanah
17. feb 2011

@veonka strih jsi si delala sama?

terezita
17. feb 2011

@veonka teda ta je krasna! 😵
@sussanah taky jsem se jeste nestihla pustit do flisacku, bo nemam strih.. a uz tu nemam ani zadne male svrchnacky, abych je ocakla.. ☹

sussanah
17. feb 2011

@terezita no ja to vezmu asi podle malych BL fix, ale porad se k tomu ne a ne dokopat. Nejak mam pocit, ze mam jeste spoustu casu, takze uz to vidim, jak ke konci srpna zacnu stresovat a rychle rychle objednavat latku a sit 😀
Pockej, ty uz taky planujes sit nove male svrchnaky? 😉

terezita
17. feb 2011

@sussanah pro sebe ne, u nas to bohuzel s mimcem nedopadlo.. ale pro sestrenku 😉 jsem ji je slibila.. a mela by rodit kazdym dnem 😀

smejkoh
17. feb 2011

Ahojte sikovne maminy. Nevedeli by ste mi prosim poradit ako vyriesit gumicky na plienkach, aby neotlacali nozicky a chrbatik, a zaroven nepustili von kako? Ja som ich nasila dost volne a kako bolo na vonkajsich gatkach, a to som si teraz objednala vlnene a tie nechcen casto prat.

katka82
17. feb 2011

@veonka teda tak ty jsou fakt úžasný 😵 😵 šilkulka 😉 moc držíme palečky abys už brzy měla na kom plínky a svrchňáky zkoušet 😉 🙂
já šila dvoje flísáčky a teda ani jedny se moc nepovedli 😅
@smejkoh no ta gumy se musí hodně natáhnout aby to těsnilo 😉 náš malej měl nožičky malinko otlačené vždy(no taky má pořádný stehna 😀 ) ale tomu se nevyhneš 😒 😉
dneska jsem dělala své první tričko 🙂 střih teda vlastní takže to není zrovna žádný ideál😅 ale když ho měl jen na těle tak mu sedělo lepší 🙂 🙂

terezita
17. feb 2011

@katka82 ta latka vypada uzasne! a na prvni tricko taky parada! honzik ma uzasny kukuc! 😵
a ja teda taky bojuju s tema trikama a sirokyma vystrihama, nejak se bojim, ze kdyz ho udelam uzsi, tak to em. nepretahne pres hlavu.. ale zase na leto to bude parada vzdusne 🙂