Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahoj holky, prosim kde objendavate tie prostrihy? zabudla som si ulozit tu stranku a nemozem to najst.
@komisakpd úplně z ničeho - prostě jsem jen potřebovala kupu plen pro malýho a bylo to docela drahý na můj vkus, tak jsem objednala PULz usa, stroj koupila na aukru a dala se do toho metodou pokus omyl 😉 navíc je to tvořivá činnost a tvoření mě vždycky bavilo akorát jsem jen malovala nebo něco kutila...
@sinala děkuji, ale kdybys viděla ty prvotní pokusy 😀 no je fakt, že jsem udělala pokrok a to v tom, že dřív jsem chtěla mít ušitý všechno hned a tak jsem to mrskala bez špendlení a výsledky šišatý apod. ted všechno pečlivě měřím, stříhám no a druhou část udělá kvalitní stroj a OL 😀
@crawler super..leboja tiez zacinam z nicoho...a kazdy ma povzbudzuje...tiez som prisla na to ze najlepsie je mat urobeny kvalitny struh a vsetko naspendlit...lebo to paranie apod..no na nervy,.. a ty mas klasicky stroj aj OL, lebo myslim ze s OL ide vsetko lahsie ci?
ja tiez zacinam skrz plienok..mam uz doma vsetko potrebne lan sa chcem prustit do nejakej prvej co bude z recy materialov nech neposkodim zvysne,,,
@komisakpd tak OL mám 2 týdny 😀 a jsem z něj paf - hlavně - šije mnohem rychleji a zároveň je to krásný 😵 takže pokud Tě šití tak chytne jako chytlo mě, tak s nákupem OL neváhej 😉
@macin73 no mi povídej - já nemůžu šít v noci - chodíme s mužem spát kolem deváté a vstávám v 6 a jsem vyspaná tak akorát - režim jako má @caramilla by mě zabil 😀 takže já můžu šít jen když tu mám tchýni, co mi hlídá, protože Fany by mě u stroje nenechal sedět ani náhodou, takže 1-2x týdně tu tchýni mám a můžu se věnovat šitíčku 😵
@crawler mám koupenej střih burda, ale je to obyč tričko s netopíříma rukáváma, jen od určité velikosti tam jsou prsní záševky. doma trička co mám, jsou ňáky sražený nebo co 😀 😀 😀 s tím střihem na mikču fakt nemusíš pospíchat, nemám na to zatím ani látku, takže mě to fakt nepálí, ip ti písnu, ať to pak máš při ruce 🙂
jo akorát jsem si u tohodle trika udělala obyč kulatej výstřih bez podložení 🙂 jen objela na OL a prošila dvoujehlou
@boudova moc nechápu jak to myslíš 😕 já bych na střihu neprodlužovala záševky prodloužila bych dole celé tričko a pokud chceš tak i na šířku ale zachovala bych délku toho záševku/ jestli má teď záševek 12cm tak bych i po rozšíření nechala deset, jestli mě chápeš 😅
foto pak dám 😉
@lillyzelvicka já se totiž neumím pořádně vymáčknout 😀
na foto se teda těším!!! kdy maj bejt hotové?
@crawler super kalhoty a navíc na to, že je to vlastní střih! Souhlasím s tím časem a šitím... také nemám kdy, večer už tu nechci rušit a chodíme poměrně brzy také spát a ráno vstáváme. Takže jen, když např. vezme manžel kluka ven apod. a to kolikrát raději uklidím, protože to je potřeba víc 😝
jak to tak tady vidím, tak díky MK se zvedá různým prodejcům obrat 😀 😀 😀
@daisyr ...mě teda přišla kousky nejmenší těch 50x50...a dokonce takové asi 50cm pruhy (nevím jaké šířky)...malá mi někde zašantročila centimetr (takový ten zasouvací)...ale vyjde z toho velkým holkám na kraťásky do půlky stehen...cca....zvlášť z jersey jsem nadšená...krásná jarní zelená, červená, žlutá, modrá...ach... 😵 😵 😵 Říkala jsem to mojí mamce a ta se asi taky přidá...s bavlnou na polštářky 😀 😀 😀
dnes som ušila tričko od Mráza.... zajtra pofotím :D
Baby sk... Som vam zabudla napísať že na dumlatek som sa musela vybodnut... Tu hlavnú latku mi vypredali... Tak som to uz neriesila... Snáď nabuduce... Ale aspoň sme ušetrili🙂
@dankakk a čo si mala na pláne? sebe?
Ahojte zienky sikulienky, viem, ze toto forum nie je zamerane na sijacie stroje, ale vzhladom na to, kolko sijete, idem Vas poprosit o radu. Planujem kupu noveho stroja a planujem sit aj (alebo hlavne) z upletov a preto potrebujem taky, ktory zvlada bezproblemovo sitie s dvojihlou a ma dostatocne kvalitne stehy na uplet. Overlock a coverlock som vzhladom na to, ze som iba rekreacna krajcirka koli cene zavrhla. Paci sa mi Bernina, len neviem, ktory vybrat. A som ochotna zainvestovat max. 400 eur. Dakujem pekne.
@ucitelka70 ..a už máme mtx u season...už sa teším..hlavne na to káro..ja som už fialovu vyšila..apravdaže fotky nemám 😠
@beky52 tak resty treba napraviť, už ledva čakám..... viem, že máš starosti, ale poteš nás! 🙂

@crawler a si zacinala z nicoho alebo si predtym sit vedela? krasne veciciky... 🙂