icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
4. máj 2012

@crawler a si zacinala z nicoho alebo si predtym sit vedela? krasne veciciky... 🙂

ovecka111
4. máj 2012

ahoj holky, prosim kde objendavate tie prostrihy? zabudla som si ulozit tu stranku a nemozem to najst.

sinala
4. máj 2012

@palosek zrovna jsem si dneska říkala, že bych taky vzala prostřihy 😀 😀 😀 a že se k Tobě připojím, ale to jsem myslela, že objednáš tak v červnu 😀 😀 😀

sinala
4. máj 2012

@crawler ty jsi fakt šikovná

crawler
4. máj 2012

@komisakpd úplně z ničeho - prostě jsem jen potřebovala kupu plen pro malýho a bylo to docela drahý na můj vkus, tak jsem objednala PULz usa, stroj koupila na aukru a dala se do toho metodou pokus omyl 😉 navíc je to tvořivá činnost a tvoření mě vždycky bavilo akorát jsem jen malovala nebo něco kutila...

crawler
4. máj 2012

@sinala děkuji, ale kdybys viděla ty prvotní pokusy 😀 no je fakt, že jsem udělala pokrok a to v tom, že dřív jsem chtěla mít ušitý všechno hned a tak jsem to mrskala bez špendlení a výsledky šišatý apod. ted všechno pečlivě měřím, stříhám no a druhou část udělá kvalitní stroj a OL 😀

komisakpd
4. máj 2012

@crawler super..leboja tiez zacinam z nicoho...a kazdy ma povzbudzuje...tiez som prisla na to ze najlepsie je mat urobeny kvalitny struh a vsetko naspendlit...lebo to paranie apod..no na nervy,.. a ty mas klasicky stroj aj OL, lebo myslim ze s OL ide vsetko lahsie ci?

ja tiez zacinam skrz plienok..mam uz doma vsetko potrebne lan sa chcem prustit do nejakej prvej co bude z recy materialov nech neposkodim zvysne,,,

macin73
4. máj 2012

@crawler Tvoje šicí historie mi dává naději, že snad nejsem ztracený případ... jen kdybych si dokázala lépe zorganizovat čas... 😕

crawler
4. máj 2012

@komisakpd tak OL mám 2 týdny 😀 a jsem z něj paf - hlavně - šije mnohem rychleji a zároveň je to krásný 😵 takže pokud Tě šití tak chytne jako chytlo mě, tak s nákupem OL neváhej 😉
@macin73 no mi povídej - já nemůžu šít v noci - chodíme s mužem spát kolem deváté a vstávám v 6 a jsem vyspaná tak akorát - režim jako má @caramilla by mě zabil 😀 takže já můžu šít jen když tu mám tchýni, co mi hlídá, protože Fany by mě u stroje nenechal sedět ani náhodou, takže 1-2x týdně tu tchýni mám a můžu se věnovat šitíčku 😵

ovecka111
4. máj 2012

@sinala vdaka 🙂

sinala
4. máj 2012

@crawler no tak na to málo šicího času máš našito kvantum věcí 🙂
Já už teď šiju i v noci, max tak do půlnoci,ale jen někdy. Jednou jsem to přehnala a šila do půl druhé a týden jsem se z toho vzpamatovávala 🙂 🙂 🙂

boudova
4. máj 2012

@crawler mám koupenej střih burda, ale je to obyč tričko s netopíříma rukáváma, jen od určité velikosti tam jsou prsní záševky. doma trička co mám, jsou ňáky sražený nebo co 😀 😀 😀 s tím střihem na mikču fakt nemusíš pospíchat, nemám na to zatím ani látku, takže mě to fakt nepálí, ip ti písnu, ať to pak máš při ruce 🙂

jo akorát jsem si u tohodle trika udělala obyč kulatej výstřih bez podložení 🙂 jen objela na OL a prošila dvoujehlou

lillyzelvicka
4. máj 2012

@boudova moc nechápu jak to myslíš 😕 já bych na střihu neprodlužovala záševky prodloužila bych dole celé tričko a pokud chceš tak i na šířku ale zachovala bych délku toho záševku/ jestli má teď záševek 12cm tak bych i po rozšíření nechala deset, jestli mě chápeš 😅
foto pak dám 😉

palosek
4. máj 2012

@sinala V červnu zas 😀 😀 😀 Budu chtít i prostěradla. Ted jsem brala pro nás, ale budu pottřebovat i pro děti 😀 Tak se domluvíme. 😉

palosek
4. máj 2012

@crawler ty mě s tím OL .... 😅 😅 😅 Já celý den šiju recyklo trika pro malou a legíny, pyžámko apod. Ta doba než Ol steh přejede celou délku...chjo... Nevadilo mi to do té doby, než tady každý OL vychvaluje 😅 😅
Kalhoty suprácký....

boudova
4. máj 2012

@lillyzelvicka já se totiž neumím pořádně vymáčknout 😀
na foto se teda těším!!! kdy maj bejt hotové?

daisyr
4. máj 2012

@crawler super kalhoty a navíc na to, že je to vlastní střih! Souhlasím s tím časem a šitím... také nemám kdy, večer už tu nechci rušit a chodíme poměrně brzy také spát a ráno vstáváme. Takže jen, když např. vezme manžel kluka ven apod. a to kolikrát raději uklidím, protože to je potřeba víc 😝

daisyr
4. máj 2012

@palosek takže se z těch prostřihů dá něco ušít? jsou tam i větší kousky?

nika
4. máj 2012

@daisyr já brala 2 kila, a 95% je velikosti 50x50 cm a pár 20x50 cm a dokonce i dva kusy 30x140

sinala
4. máj 2012

jak to tak tady vidím, tak díky MK se zvedá různým prodejcům obrat 😀 😀 😀

sinala
4. máj 2012

@daisyr času je málo a ostatní práce hodně, ale můžu Tě potěšit, co mám 3. dítě, mám ho asi nejvíc 🙂 🙂 🙂 ( jen mám trochu větší rozestupy 12,8 a 8m) Na první mateřské bych nezvládla to co teď 🙂 🙂 🙂

palosek
4. máj 2012

@daisyr ...mě teda přišla kousky nejmenší těch 50x50...a dokonce takové asi 50cm pruhy (nevím jaké šířky)...malá mi někde zašantročila centimetr (takový ten zasouvací)...ale vyjde z toho velkým holkám na kraťásky do půlky stehen...cca....zvlášť z jersey jsem nadšená...krásná jarní zelená, červená, žlutá, modrá...ach... 😵 😵 😵 Říkala jsem to mojí mamce a ta se asi taky přidá...s bavlnou na polštářky 😀 😀 😀

terezita
4. máj 2012

@sinala 😀 😀 😀 no uz o tom taky zacinam uvazovat 😅 ten uplet by se mi taky hodil 😉

ucitelka70
4. máj 2012

dnes som ušila tričko od Mráza.... zajtra pofotím :D

dankakk
4. máj 2012

Baby sk... Som vam zabudla napísať že na dumlatek som sa musela vybodnut... Tu hlavnú latku mi vypredali... Tak som to uz neriesila... Snáď nabuduce... Ale aspoň sme ušetrili🙂

ucitelka70
4. máj 2012

@dankakk a čo si mala na pláne? sebe?

janette1972
4. máj 2012

Ahojte zienky sikulienky, viem, ze toto forum nie je zamerane na sijacie stroje, ale vzhladom na to, kolko sijete, idem Vas poprosit o radu. Planujem kupu noveho stroja a planujem sit aj (alebo hlavne) z upletov a preto potrebujem taky, ktory zvlada bezproblemovo sitie s dvojihlou a ma dostatocne kvalitne stehy na uplet. Overlock a coverlock som vzhladom na to, ze som iba rekreacna krajcirka koli cene zavrhla. Paci sa mi Bernina, len neviem, ktory vybrat. A som ochotna zainvestovat max. 400 eur. Dakujem pekne.

beky52
4. máj 2012

@ucitelka70 ..a už máme mtx u season...už sa teším..hlavne na to káro..ja som už fialovu vyšila..apravdaže fotky nemám 😠

ucitelka70
4. máj 2012

@beky52 tak resty treba napraviť, už ledva čakám..... viem, že máš starosti, ale poteš nás! 🙂