icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
17. máj 2012

@lillyzelvicka sedí, ted jsem to zkusila, mám tu jednu pop-in od kamarádky a patentky krásně pasujou

jieff
17. máj 2012

@lillyzelvicka ale je tak před dvěma roky kupovaná...

lillyzelvicka
17. máj 2012

@jieff aha no tak to by mělo sedět kámoška je má taky starší a chci jí udělat něco pro malou takže mě napadly vkládačky a i novou komplet plínku, ale zase aby jí to pasovalo 🙂

alinn
17. máj 2012

@caramilla s tímto výrokem "slušný a schopný lidi nikdy nepůjdou do politiky, protože, proč by to dělali, když se uměj živit i jinak a lépe" já asi nesouhlasím..já věřím, že do politiky jdou i slušný lidi..a určitě se dokáží živit i jinak..ale třeba je nebaví jen nadávat..a prostě je osud přes jejich zájmem o dění ve společnosti zavane až tam.
Ale jinak s tím jak to ve středočeským kraji chodí teda koukám jako blázen..tam máte veselo..tak ať se z toho váš kraj brzy vzpamatuje..

caramilla
17. máj 2012

takže obr krabice etiket dorazila, ale jsem vytočená, podle mě neudělali jemně přetkaný taft, takže jsou hnusné a kostrbaté ☹ Už jsem pánovi psala, co to má znamenat ☹ Ve faktuře i objednávce je jemně přetkaný taft, tak fakt nevím, co to má znamenat. Ty minulé etikety jsou tak krásné a tyto jsou hnusné. Na ty prací symboly to vem čert, ale na loga, co jsem si nechala dělat do švu, tam je to fakt hnus ☹

animal
17. máj 2012

@caramilla ☹ ☹

caramilla
17. máj 2012

@lenasss to s těma botama jsem si taky říkala 😀 😀 😀 S tím nájmem máš 100% pravdu, lepší nic nepronajímat, lidi jsou hulváti a jsou nevděčný... můj tchán vždycky říkal, že s nájemníkama je největší starost a nájem se vůbec nevyplatí...

@alinn No, tak samozřejmě exisutjou vzácný výjimky jako je třeba Táňa Fišerová, Jana Hybášková a ač mocně přemýšlím, tak mě nikdo další, za koho bych dala ruku do ohně nenapadá... Resp. takový Kalousek by se asi taky uživil jinde, nicméně, že by šel do politiky pro blaho lidstav, to pochybuju... A pár politiků, co třeba byli dobří a fakt chtěli změnit svět, politika nakonec stejně semlela, což platí podle mě třeba o Bursíkovi, to byl fakt seriozní, férovej chlap, ale jak to nakonec s jeho štítem dopadlo v politice, to taky nevím...

jemi
17. máj 2012

@caramilla nemáš zkušenosti jak moc se prací kord třepí? Chci udělat třásně, a potřebovala bych aby tak 1 měsíc vydrželi, ale nechce se mi je nějak začisťovat

ucitelka70
17. máj 2012

@kryska5 nite včera dorazili, celkom dobré farby som vybrala..... díky

michamicha
17. máj 2012

@jemi nevim jak moc se prací kord třepí, ale já bych je asi prošila cikcakem, ale jenom jednou uprostřed 🙂

alinn
17. máj 2012

@caramilla no a to jak vidíme politiky hodně dělají média (třeba bych zrušila politické debaty, kde ti politici stejně nedostanou prostor proto aby řekli co jak chtějí udělat a proč a taky by média měla informovat o těch kauzách , které mají potvrzené a mají jistotu, že to tak opravdu je..a né jen čeřit vody a prudit tím občany)....a nemyslím, že politik nutně musí myslet na dobro lidstva..ale stačí když bude myslet na to jak co nejlíp udělat svou práci....já bych nedala ruku do ohně za nikoho ani za toho co si myslím, že je čestnej 😉 ale jednoho co si myslím, že je čestnej taky teda mám..to už jsou tři 😉 😀
a s tou korupcí to je těžký...znám spoustu lidí ..těch jak si říkají obyčejní...a hrozně nadávají na politiky jak kradou...ale vtipný je to, že kradou taky..jen v tom jejich obyčejným měřítku..takže pokud chci aby politik nekradl..musím přestat krást já (teda já nemám kde tak nekradu..tím nechci říct, že kdybych měla kde tak kradu 😀 😀 ) protože když zloděj křičí ať ten druhý nekrade ..tak je to docela smutný 😅 tak mám pocit, že ti obyčejní lidé jsou naštvaný, že ti neobyčejní mohou krást ve velkém 😅

caramilla
17. máj 2012

@jemi No, třepí se, ne třeba tak jako satén, ale třepí. Nejlepší bude, když si to zkusíš, nastříháš si to a pak to ožmouláš v ruce🙂 Ono třeba možná ten z domu látek se taky třepí méně než ten z Hilco,ale nevím 😀

caramilla
17. máj 2012

@alinn no, to máš určitě pravdu, média všechno rozmáznou, třeba v kauze Čunek - znám hodně lidí ze Vsetína a nezávisle na sobě všichni řekli, že by za něj dali ruku do ohně, že je to čestnej chlap, co by si úplatek nevzal. Z médií bych ho tipovala úplně jinak. Jak to bylo ve skutečnosti samozřejmě nevím a nechci to soudit, ale myslím, že je klidně možné, že to byl hon na čarodějnici a on prostě jen tvrdě trval na tom, že když neudělal nic špatného, nebude z politiky odcházet. Jinak se ale všichni ti známí ze Vsetína shodli v tom,že je moc prostořeký a nepatří do celostátní politiky, že je lepší v té komunální. Některé politiky právě znám osobně tady ze Středočeskýho kraje - resp. z nějakého pracovního styku a taky člověk vidí, jak se mění, jak vypadají před zvolením a po zvolení... To se týká třeba i Sváti Karáska, ten šel do politiky s velkejma očima, iluze měl, jak to všechno změní a zachrání, čestnej, férovej a chytrej chlap a jak dopadl. Pak nám na jednom setkání říkal, že měl velké iluze, ale že politika funguje jinak a vlastně naznačil, že když nehraješ jejich hru o paktování a výměnném obchodu funkcí atp., tak nemáš šanci...
A s tím kradením máě přesně pravdu, oni jen kradou ve velkém a jak se říká, politici jsou obraz národa, to jsme my všichni , jací jsme, oni jsou náš obraz... Je to ale smutný:(
Když vznikla samostatná ČSR kdysi dávno, tak rakušáci řekli "proč chtějí čechoslováci mít svůj vlastní stát, když si neumí vládnout?" a bohužel to vypadá, že měli pravdu... Vždycky si říkám, že už to nemůže být horší a vždycky je...
A já kradu, heč! Okrádám maminky na mateřské o poplatky za střihy, já svině! A pak to vyhodím za botičky, taková marnivá nána jsem 😀 😀 😀 😀

sinala
17. máj 2012

@caramilla mám jeden dotaz, píšeš všemi deseti? 🙂 Já čtu ráda Tvé příspěvky 🙂 , ale při představě, že je píšeš třeba 4 prsty 😀 😀 😀 ....................

alinn
17. máj 2012

@caramilla 😀 😀 to není krádež..tomu se normálně říká výplata 😀 já mluvím spíš o tom jak se z fabrik a nevím odkud ještě bere (nikdo tomu neříká, že krade.... 😎 ) s tím, že se to tam vlastně ani nepozná..že ten hamoun co jim dává práci má dost nic nedělá a tak mu to chybět nebude a ještě k tomu si to zaslouží😉
A myslím, že je hezký mít ideály a chtít něco změnit..ale jít do politiky s tím, že tam jsou všichni humusáci a jen já ten čestnej..tak je jasný, že to neustojí (takových už bylo 😉 )..když chceš něco změnit..musíš se naučit hrát hru podle daných stávajících pravidel..tím neříkám dělat prasárny a někomu ubližovat..ale nejdřív musíš poznat s čím vlastně bojuješ..a jak to poznáš tak to postupně měnit ..třeba i tím, že ukážeš, že to jde taky jinak ...no vlastně tohle není jen o politice 🙂

caramilla
17. máj 2012

Tak jsem ty štítky ještě zkoumala a asi to bude udělané správně, jen jsou prostě moc maličkaté, a tak ty nápisy jsou vytkávané asi trochu jinak, nevím. Posílám foto. Ještě počkám, jak se vyjádří pán a pak začnu třídit. Jako fakt se těším 😀 😀 😀 😀

alinn
17. máj 2012

@caramilla teda by mne nenapadlo, že jedno z OT u šití bude i politika 😀 😀

caramilla
17. máj 2012

@sinala hele, vysliveně kurz psaní 10 nemám, ale píšu strašně rychle a asi používám i všechny prsty, ale malíček třeba málo🙂
Nějak nevím, ale naučila jsem se to asi v ekocentru, když jsem pracovala dost u PC. Ale asi to nebude jen tím, asi nějaký talent nebo co, můj mhd se živí celý život psaním na PC a píše hrozně pomalu, moje kolegyně v práci tam byla o 6 let dýl a taky psala hrozně pomalu, všichni vždycky říkali "když Petra píše, to je vítr" 😀 Takže proto mám tak dlouhé elaboráty, až se za to někdy stydím 😀 😀 😀 😀

caramilla
17. máj 2012

@alinn no jo, mě to nedalo se tu neradovat z toho, že ten padouch na hubu dopad. A i kdyby mu ty miliony Kubice přičaroval, tak bych to považovala za humánní v tomto případě 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Jinak teda, když už jsme u těch postaviček, tak Kubice je člověk, za kterého se mi zaručil taky jeden kamarád, který ho zná osobně, že prej je to čestnej a férovej chlap, což samozřejmě nic nedokazuje, ale radši věřím Kubicemu než Rathovi a Paroubkovi 😀 Btw. mě teda zase dohnalo ke zvracení, že už zase vidí Paroubek na všech plakátech v Benešově, ach jo... A z těch politků jsem třeba měla ráda Špidlu '(ač socdem nevolím) a jak dopadl, byl moc slušnej, tak mu dali zlatej padák...
Jinak co jsi psala, tak si myslím, že samozřejmě je to pravda, ale i tak je to utopie, protože ty metody jsou tak hnusné, že v tom nikdo chodit nemůže, buď ho to semele a nebo ho odstřelej pro nespolupráci, to si myslím, že je právě ten případ Čunka, Bursíka a Špidly.
Mě třeba osobně úplně šíleně vyděsila volba prezidenta minule, to jsem si říkala, kde to jsme? Fakt mi běhá mráz po těle z toho, kdo tady hýbe politikou? No, jo, asi je to to staré moje "peníze", že? 😀 😀 😀

alinn
17. máj 2012

@caramilla nevypadají ty tištěný nakonec líp? 😅 fakt je to rozdíl....

alinn
17. máj 2012

@caramilla tak já si nemyslím, že je to utopie...ani si nemyslím, že to musí být taková tragédie jen by to musel podniknout někdo chytrý, sebevědomý, stojící si za svým názorem (tedy vnitřně) a já nevím ještě jaký...a určitě by to netrvalo jedno volební období...kdo ví..třeba už tam někdo takový je? 😀 Já na utopii vlastně ani moc nevěřím...tedy jako jsou utopistické myšlenky..ale myslím, že se to zbytečně přisuzuje i věcem, které jsou realizovatelné...jen se o to třeba nikdo nepokusil..protože mu vzali vítr z plachet (což teda znamená, že neměl na to něco měnit 😀 )

caramilla
17. máj 2012
caramilla
17. máj 2012

@alinn no, tištěné mají nevýhodu, že se seperou. Oni sice píšou, že ne, ale ta tištěná barva se jednou sepere vždycky. Ono asi u softshellu a dětského oblečení, ze kterého dítě hned vyroste, to riziko není, ale chtěla jsem prostě kvalitu, co se neopere. Ale kdo ví, jestli to byl dobrý nápad, každopádně už se s tím stejně nedá nic dělat 😀 A jinak ta cena za tištěné mi právě zas tak nízká nepřišla, vyšlo to při našem odběru už právě překvapivě stejně.

caramilla
17. máj 2012

@alinn Já jsem zase opak, asi jsem pesimista a ty optimista 😀 Jak vidím ty případy, co fakt chtěli změnit svět - hodně lidí třeba ve straně zelených znám dobře a osobně. Třeba i onu slavnou Věru Jakubkovou, úžasná ženská, schopná a chytrá, sebevědomá a s vnitřními postoji. A jak to dopadlo? Jak ty případy těch schopných a zásadových lidí vidím, jak to dopadá v té mašinerii tragicky, tak jsem ztratila všechny iluze. Dřív jsem je měla, ale po té, co jsem to trochu sledovala a třeba viděla, jak se "dělá politika" i na regionálnější úrovni, tak mě to přešlo. Základ je mít hodně známých, se všemi se někde opít, potikat si a nosit jim "dárky" (tím myslím fakt dárky typu rysí hovno, v ekocentru střeba sem tam strom zadarmo a tak...), pak se člověk těší přízni a může něco realizovat, toto platí teda ve směru třeba krajský úřas nebo ministerstvo směr nezisková organizace. Já jsem třeba věřila, že Bursík na to má, že něco změní, že se nenechá semlít, protože zásady měl dost jasný a chytrej je taky dost, ale když jsem ho slyšela už asi po roce ve vládě říkat "kdybych to býval vědět, jak to chodí, nikdy do politiky nejdu", tak jsem si říkala, že je něco špatně...
Vem si, jak to chodí na ministerstvu životního prostředí, to je úplně stejně k zblití jako náš kraj, ne-li víc. První ho chtěli všechny strany zrušit (Tedy ty vládní), po volbách se najednou dohodli, že ne, a proč najednou? Zjistili, že se dá vytunelovat, prachy přehrály na projekty ministerstev průmyslu a zemědělství a z těch zbylých podporují věci, které jsou vysloveně neekologické a ještě se tím baví, jak nás ekology očurali... MZP se dávalo za příklad jako skvěle fungující, efektivně pracující, nejlepší ze všech a oni ho úplně zničili, to, co tam bylo několik let, stejní lidé pod různými stranami a ministry, tak teď to šlo všechno do háje. A obnoví se to někdy?
Já to beru, jak by si s ekologií vytřeli pr. když peníze určené na ekologické projekty dají na antiekologické... ☹
Poslední záchvěv optimizmu jsem měla po minulých volbách, kdy lidi vykroužkovali tlustého atp. a vypadalo to, že nečas je slušnej člověk, kterej je zárukou kvality, no, a jak jsme dopadli. Já jsem už za poslední měsíce upadla do těžké deprese z politiky, a to jak fakt ☹

alinn
17. máj 2012

@caramilla to nebylo myšleno jako, žes to objednala blbě..ale je na prd, když čekáš kvalitu kvůli, které jsi to objednávala a přijde nižší kvalita (tedy vizuálně)...Právě to bylo myšleno jen na tu pohledovou stránku...a trvanlivost cedulek s pracími symboly je to myslím více méně jedno...já koukám na cedulky jen jednou než to poprvé vyperu a s trvanlivostí těch tištěných nevím ..mám tu oblečení kde to je vytištěno a vypadá to jak kdyby to nebylo prané..je to taková hladká lesklá cedulka...tak třeba se to fakt neopere 🙂

alinn
17. máj 2012

@caramilla no..tak to je právě to, že ti lidi vypadali, že mají na to to změnit a asi si to i myslely..ale právě, že na to asi nešli od lesa...šli do toho s tím, že hlásali, že to změní a že ti co tam doposud byli jsou lumpové a zloduši..ale to prostě nejde..to vyvolá stejnou reakci jako když ti paní včera napsala ten komentář..naštvalo tě to a začala ses bránit..a takhle prostě funguje většina lidí...ať už jsou dobří nebo špatní..když chceš někoho změnit musíš změnit sebe..a svůj pohled na druhé..protože i ti lumpové jsou lidi..a mají nějaké důvody k tomu být lumpové...někteří jsou takoví proto, že jsou hamouni a někteří jsou prostě jen hloupí..no vlastně i ti hamouni jsou svým způsobem hloupí 😀 ale pořád to jsou lidi

alinn
17. máj 2012

@caramilla a jestli jsem optimista? to ne já jsem trpělivý realista 😀 😀

komisakpd
17. máj 2012

@jieff jeje dakujem..ano, najviac sa to tomu priblizuje...

alinn
17. máj 2012

@caramilla hele .ten odkaz mi nefunguje..ale nevím jestli chyba třeba není na mém přijímači

caramilla
17. máj 2012

@alinn no, podle mě jsi optimista 😀 Ve všem co tu píšeš, jsi prostě optimista, realista si myslím o sobě, že jsem právě já taky, ale to si právě myslí každý 😀 Upřímně jsi jediná koho znám, kdo je ohledně politiky ještě optimistický, že to může někdy být lepší a že to jde zlepšit, všichni kolem mě už rezignovali... Možná bys měla jít do politiky 😀
Odkaz mi zlobí ve Firefoxu taky, ale v IE mi jde dobře a nebo ve firefoxu takto
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/p...