icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
31. máj 2012

@ucitelka70 no tak ty látky jsou hustýýýýýýýý 😲 posílaj i do ČR????????? 😀 😀 ty jsou skvělý 😵 😵 😵
@stassy taky krásný látečky 😵 😵 jen slintám 😀

jemi
31. máj 2012

@mikulka45 nejsem animal, ale ten 10/5 je rozhodně co se týče vlastností lepší (má vyšší vodní sloupec- později promokne-zvládne větší déšť a mají lepší paropropustnost-což znamená, že materiál víc dýchá a pot propouští líp ven=dítě se mín spotí)

mikulka45
31. máj 2012

@jemi diky za radu, myslela som si, ale vidim ze baby objednavaju aj ten 5/3... a na bundu by si ktory brala???

mikulka45
31. máj 2012

@jemi tam som si zatial zapisala 5/10, aby so nebolo paropriepustne ako prsiplast, povodne som ho chcela aj na nohavice, ale nie je tmavosedy 😒

beky52
31. máj 2012

@stassy díky 😉

sinala
31. máj 2012

@mikulka45 určitě bych vzala 10/5 než 5/3, ale já osobně šiju jen ze softu 5/10 a ostatní softy s jinými parametry používám pouze na oživení 😉

jemi
31. máj 2012

@mikulka45 ono ta 10/5 je taky dobře paroprooustná (jestli se ti líbí barva, tak ji klidně vem), ta 5/10 zase dřív promokne 🙂

já bych ráda aby se ten šedej soft 10/5 naplnil , mám z něj 2,5 metru a ještě tam 10 není

jemi
31. máj 2012

Jinak jak jsme tady řešili ty patky, tak jsem si v strimě objednala tu kráčející a poslušně hlásím, že na Singer pasuje, byl to sice boj to prvně namotnovat (žádnej návod nepřiložili), ale mám strojní fakultu, tak jsem to tam namontovala (šroubek byl v pohodě, jen jsem nejdřív nevedela, že ta packa musí držet tu jehlu, mě to tam pořád překáželo a nevěděla jsem co s tím)

maly_prcek
31. máj 2012

@stassy Podzimní tunička na zahřátí 😉 Já už myslím do budoucnosti 😀

animal
31. máj 2012

@mikulka45 určitě 10/5 je tam větší prodyšnost voděodolnost/paropropustnost

jieff
31. máj 2012

@jemi a jakej máš Singer? Na mým (teda vlastně mamčino😉)2210 ta patka sice šla namontovat, ale šila jen rovnosteh, při cikcaku a jiných širokých stezích tloukla jehla do patky 😒

jemi
31. máj 2012

@jieff mám 8280 a patka je v pohodě, nejdřív mi narážela u rovnostehu, ale pak jsem ten šroubek nenašroubovala uplně na doraz ty kapsy, ale tak aby byla jehla uprostřed, cikcak jsem zkoušela a šlo to (nějak moc jsem se s tím nehrála-že bych zkoušela největší cikcak....ale ten co mám na látce je ten co obvykle používám a v pohodě) a jinak na mé kráčející patce je ta dírka na jehlu stejně velká jeko v mé klasické, takže by narážet neměla

jieff
31. máj 2012

@jemi hned jsem utíkala ke stroji a zkusila utáhnout šroubek o trochu míň a nic, ale díky za radu 🙂 Pán v galanterii říkal, že neví o žádný patce co by na náš stroj pasovala... no nemusí vědět všechno...

jemi
31. máj 2012

@jieff srovnání patky co byla ke stroji a kráčející, patka Singer má jen o trošičku větší prostor pro jehlu, jinak je ten prostor skoro stejný

caramilla
31. máj 2012

Tak dnesni semeneni. Leginy, jedny se musely fotit pocurany:D - tim si taky Jasmi zajistila, ze jsou jeji 😀 Nastesti ty, co jsem fakt sila pro ni 😀 A neco, co mela byt nocni kosilka, ale nevim, jestli ta holcicka bude ochotna jit do skolky treba v teplakach 😀 aneb pomsta mamince...
@terezita - abyses taky jednou poradne poblila!!!! Specialni model pro tebe, neprebirej postu urcenou v pristich dnech pro Em! 😀 😀 😀 😎

monr
31. máj 2012

@caramilla perfektne leginy, a ta ruzova sukna ma velmi zaujímavé vrecka, pekne.

michamicha
31. máj 2012

mam asi blbej dotaz, ale jakej je rozdíl mezi softem 10/5 a 5/10 😅 jako že jeden (který?) dřív promokne? 😅

michamicha
31. máj 2012

@caramilla ty první (fialový?) legíny jsou moc pěkný 😉

Jo ještě mam dotaz 🙂 kolik máte pro dvouleťáky doma triček? já totiž peru skoro každej den, ale zároveň mam strach, že když našiju víc triček, tak je pak neunosí 😅

sufik1
31. máj 2012

Ahoj holky, já dost marodím tak jen tychlé hlášení, že ke mě dorazil balík od @lenass. Díky za profi zabalení a oceňuju, že to nemělo dvacet kilo jako obvykle. Je tam pro @kuna, @ stassy, @ngvadi. Ozvu se vám že bych to někdy v půlce příštího týdne rozvezla, Snad už budu fungovat.

michamicha
31. máj 2012

a ještě foto včerejších recy triček pro neteř a synovce, šila jsem z toho co bylo zrovna při ruce 😅 😝 a jsou to teda trička jen na lítání venku na zahradě, nic světobornýho jsem ani nechtěla vymejšlet, to až z dogwoodu z wendy, páč to si vybrala ségra, že chce pro malou ušít tričko s nařasenýma rukávkama á la @caramilla a k tomu kraťásky 🙂

alinn
31. máj 2012

@michamicha podle toho co píše animal tak promokne dřív ten 5/10 (voděodolnost/paropropustnost) ..ale zase v tom 10/5 se budeš víc pařit 😀

boudova
31. máj 2012

@caramilla neplánuješ na blog nějakej článek o pěstování zeleniny na střechách v truhlikích? někde jsem to zachytila a docela mě to zaujalo. bydlíme v paneláku a na balkon se mi nic nevejde, ale chtěla bych zkusit rajčata a jahody hodit do truhlíku a na střechu a počkat, jestli se to ujme 🙂

terezita
31. máj 2012

@caramilla pomoooooc!!!!! kde mam lavoooor!!!! 😝 😅 😀

ucitelka70
31. máj 2012

@veronik77 @lillyzelvicka práve som rozmýšľala, že možno by bodla aj vesta k soft nohaviciam, bude teda čierna kombinácia s červeným pásom, veľkosť daná cca 46, koľko toho mám zobrať? aby aj vesta vyšla, aspon by som zbytky nakombinovala.... 230 čiernej a 40 červenej?

sinala
31. máj 2012

@michamicha a myslíš, že mu nevydrží i na příští rok?

caramilla
31. máj 2012

@monr jj, sukně je bombová od Reserved z MMB. Je jich tam vic v jinych velikostich i barvach, kdybys chtela 😀

@michamicha JJ, fialový se mi taky šíleně líbí, první jsem si říkala, že to bude na malinký leginky moc velký vzor, ale bomba, jsou taky Míny (taky si je počurala 😀 )
Promoknou oba stejně, pustí to stejně dřív švama 😀

@terezita 😀 😀 😀 😀 😀 ó, jak tu chybí blicí smajlík, na ekozahradě ho mám, tak šup! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@boudova Hele, pokouším se od jedné čtenářky vydindat článek o pěstování zeleniny a ovoce (!) na balkoně v paneláku, výměnou za střihy zdarma, ale zatím neodpověděla, tak věřím, že sepisuje! 😀 Já jsem pěstovala v paneláku jen v truhlíku místo kytek na parapetu a to fakt rajčata nešla. Ve skleníku je mám v maltovníkách cca 90 l myslím to má a mám tam 2, ale letos první pokus. Takže neporadím, na balkoně fakt teda nepěstuju 😀 😀 😀 😀

michamicha
31. máj 2012

@sinala právě nevim, nějak nedovedu odhadnout jak moc asi poroste, protože zatím je to prcek, i jeho o 2m mladší sestřenka je o půl hlavy větší 😅 😀

caramilla
31. máj 2012

jo, a rozpadá se mi PC, odešel mi konektor jack3 bééééééééééééééééééééééééééé, já si z toho pouštím filmy, rádio a teď budu žít v tichu, protože 2 roky starej dost slušnej perfektní notebook (Těsně po záruce:( ) přece nevyhodím a nekoupím si novů kvůli konektoru, ne .... Sakra, všechno se rozbíjí, to je nekonečný boj spotřeby, šetření a vyhazování 😖 😢

sinala
31. máj 2012

@boudova já mívám na parapetu v truhlíku cherry rajčata - připraví mi je mamka 🙂 a já jen zalívám a trhám. Letos už je nemám, si říkám, že zaprášené od železáren asi nejsou ono 😀 😀 😀

veronik77
31. máj 2012

@ucitelka70 já se v tom vůbec nevyznám, ale jestli bude vestička červená, tak bych vzala raději 50... ale @lillyzalvicka myslím poradí lépe 🙂