Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha ...no k obj.softu...kamarádka děsně chtěla bundu stejnou jak má Danielka a když byl soft doma, tak si to "kamarádka" rozmyslela 😠 😠 Prý je to drahé 😀 😀 😀 Tak jsou pro holky v plánu vesty 😝 Ted zas chce druhá pro sebe tyrkys...to víš, že jo...j 😝 😀 😀 😀... a navíc jsme byli dnes na ortodoncii...rovnátka pro jednu vyjdou na cca 16tis...a ony je potřebujou obě :D :D
@palosek drahý jo? já se byla kouknout v podnikové prodejně Dita Tábor a tam měli softku takovou obyčejnou za 900,-Kč 😝 a paní mi řikala, že teď na ní budou mít 20% slevu, tak jsem jí řekla, že jí malýmu radši ušiju a budu jí mít za míň než za polovic 😀 tak na mě divně koukala, jsem jí měla ukázat tu letní, měla jsem jí složenou dole v košíku v kočáru 😀 😀
@michamicha ...no, možná to byla výmluva 😅 , ale to je už jedno...budu Danielce vymýšlet různé variace fuchsiové 😀 😀 😀
@petkasv ...no, tak nebudu nějaký čas objednávat látky 😀 😀 😀 😀 Muž bude rád 😝
Chválím výtvory. Dala jsem si stop stav hromadek než něco vyšiju a trochu se finančně zahojím...
Léto začíná!!!!!
Vytvořila jsem svoje první plavkošaty. A teda asi poslední, protože jsem si to takhle vymyslela a logicky na to žádný střih nebyl a zlobila jsem se s tím jak dlouho, než to k něčemu vypadalo. A proč jsou na boku tyrkysové klíny? Protože ze zelené už má JAsmínka plavečky. @caramilla se mi sice ptala, jestli mi ta látka nebude chybět a já že určitě ne, ale znáte to, že... Ale Car díky, s tou tyrkysovou je to rozhodně veselejší 😉
prosimmm....kolko metrov softsheli potrebujem na panske nohavice ccca 170cm chlop...vdaka...
prosm a poradte aj ktora je lepsia...ciperka, ci balerina...chcela by som objednat pre nas na jesen ale neviem ..nevyznam sa v tom...DAKUJEM
@komisakpd a iba manželovi chceš soft? závisí, či je silnejší, ale podľa mna ak vezmeš 2 m, zober ešte kontrastnú pol metra, a zo zvyškov zlátaš deckám niečo...., aj rukavice sa z nich šijú, aj návleky na topánky.... ja som ešte nezačala šiť, mám už doma z minulej objednávky - čo som vnúčikovi poobjednávala, ale vraj to miminkám nie je dobré, len ak už chodia.... tak už teraz v lete budem šiť aj pre neho súpravu na jeseň-zimu-jar, aj sebe gate, aj kamoške..... a práveže som rátala trošku navyše - zužitkujem isto zbytky, videla si isto na obrázkoch, aj super vesty sú z toho s kapucnou
Zajtra som na celý úväzok opatrovateľka, dcéra už o pol štvrtej vyráža na štátnice do Blavy, tak si užijem drobca..... MM prichystené v pohárikoch, my to zvládneme, a mamina okrem skrípt berie aj odsávačku..... kým ostatní budú na fajčiarskej, tak.... 🙂
@ucitelka70 no manzelovi aj sebe...nie je silnejsi...tak normalne...tak jemu 2m a sebe tiez?
@palosek tak z rovnátek mám teď já dost špatné sny.Milulý týden mi řekl nový zubař že jak je možné že jsem nikdy neměla rovnátka a že bych měla si je nechat udělat a ten muj chrup by vyšel na 30000 kč mám to jakési špatné 😠 a manžel mi řekl proč teď budu dávat takové prachy za to aby mi narovnaly zuby když za pár let stejně dostanu vyndávací 😀 😀 😀 a měl asi pravdu křivé mám jen stoličky ale všechny vždycky jednu dovnitř jednu ven 😀 😀
tak jsem teď dostříhala na 8 plen a 8 vkládaček a jdu chrnět ráno to pošiju než vstanou děti 😝
@lenasss mi spíš napadá, že když se rovnají starší zuby (rozuměj ne u puberťáka, které ještě dorůstají), tak pak můžou dřív vypadat, ne?
Já rovnátka měla moooc dlouho a ještě dnes se občas vzbudím a hledám je. NApřed jsem měla vyndavací, pak ty nalepené a pak zas vyndavací. A že bych měla zuby všechny rovné, to ne.
A kromě toho, co zuby, to originál, zubaři ať se snaží, ne? Však ty protézy taky lezou do peněz...
@ucitelka70 kuk tuto látku..http://www.latka.cz/Latky/Summer-Sale-2012/Bavl...
http://www.latka.cz/Latky/Summer-Sale-2012/Bavl... som kuknuť 😀 😀 😀
@kuna no blbě. Obzvlášť při mojí velikosti. Chtěla jsem tam dát takové ty vycpávky, ale nějak se nedařilo. Tak je tam jen lemovací gumička po prsy, která trochu drží tu váhu. A jak jsou to dvě vrstvy na sobě, tak se to trochu vytvaruje. Jo a jsou tam záševky a lemovací gumička je ta pevná ze šd.
@sufik1 No, téda, plavky super. Náhodou bez těch vsadek by to by to nebylo tak hezký. A teda kvituju, že konešně se tu někdo pořádně odvázal a zapózoval ve vší nádheře! U mě má 100000000bodů! Perfektní!
A plavky fakt profi! Super 😉
Tak až se potkáte na koupáku, budete s Jasmí ladit. Akorát ta plavkovina šíleně šisuje, měli jsme ji 12x na plavání 30 minut v bazéně a ta zelená už není tak hezky zelená, jako byla:(

@michamicha já jsem ted soft taky odpískala těch hromádek je nějak moc a nestihnu do podzimu ani vše pošít a natož ještě soft tak snad bude i na podzim 🙂 budem doufat 🙂