Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla no to jo, já už mám golfky i kočár dávno uklizenej, jezdíme s odstkovadlem a batohem, abych měla volný ruce.
a aby to nebylo jen o nočnících koukejte co jsem vyštrachala za ujetinu na šití:
http://awesomesauceasshattery.wordpress.com/201...
přijde mi to vtipný, ale to by mi doma fakt neprošlo 😝
@caramilla tak my čůráme všude venku 😝 , vystrčí zadek...a je to 😀 😀 😀 Ta naše žába je ale chytrák, když má na zadku kapsovku, klidně to do ní pustí...jakmile má "majtuly" 😀 kalhotky...volá...někdy ale pozdě 😀 😀 😀 Nením jak by se tvářil náš pan farář, kdybych do uličky vystrčila nočník 😀 😀 😀 😀 Dobrá představa 😀 😀 😀 😀 Ale líbí se mi to 😉
@jieff mě se víc líbí ty původní šaty 😀
@palosek no, ale někde se fakt čurá blbě, tenhle týden jasmí chtěla čurat v galanterii! A ta je uprostřed nákupního centra v benešově a vyběhznout ven to trvá tak 2minuty. A fakt tam není kde. Já do města samozřejmě nočník nevozím a snažím se chytat květináče. Jasmí si řekne a musí to být ale hned, moc dlouho to neudrží, protože si řekne až na poslední chvíli, samozřejmě. Takže já v ruce tuby s knoflíkama, ty jsem zahodila, vzala kočár s věcma a jasmí do podpaží a letěly jsme ven, musel to být pohled 😀 a tam jsem ji vystrčila jen na chodník, ani kanálek, tráva, nic. Hrozně jsem se styděla, že tam po nás zbyla louže uprostřed chodníku ☹ Ale naštěstí pak začalo pršet, tak se to ztratilo...
@caramilla hele to by se možná vešlo i do golfek: http://www.cestovni-nocnik.cz/ 😉 😀 😀 😀
boze baby, nieco cez tyzden som tu nebola a 50 stran??? docitam snad niekedy... hlasim ze som bakalarka a konecne som naplnila nejake fotky do albumu, aby ste verili ze aj nieco obcas sijem, tak kuk 🙂
nadherne veci ste zas posili, mne sa nedari dostat k stroju (nie len obrazne, este mam statnicovy bordel na stole) tak hadam cez vikend sa daco podari 🙂
téma nočník: dcéra začala na nočník dávať hned ako Alex začal sedieť - polročný, teraz mal rok, a už ked sú aj v klube detí, ťahá maminu k nočníkom, ak mu treba cikať, v noci sa budí aj 5x cikať, vždy úspešne... už vyše mesiaca v noci neminuli plienku, nočník všade nosí so sebou, lebo vždy ked sa zobudí, treba mu cikať. Tak včera napr.by mal môj ocko narodeniny, išli sme na cintorín zobrať kytičku a zapáliť sviečky, drobec sa prebudil, z auta sme pred cintorínom vybrali nočník, vycikal sa a išlo sa..... prešli sme potom pár kilometrov aj na hroby mojich starých rodičov, lebo aj oni nedávno mali výročie úmrtia, drobec zas zaspal v autosedačke, a po prebudení zas takto cikal....... asi to, že často sa dáva na nočník a po prebuddení vždy... tak to má už nacvičené....
@wzorcek tak blahoželám pani bakalárka, veľmi som myslela na teba 26eho...
@wzorcek gratulujem! tak teraz uz snad budes mat viac volneho casu
s tym nocikovanim vam vsetkym zavidim, moj krpec si nan nesadne ani za svet a to som ho tam nikdy nenutila nasilu! este ako tak akceptoval wc ale odkedy sa naucil chodit tak ani tam si nechce sadnut.
inak so sitim sa teraz flakam, za posledne dva tyzdne som si spichla suknu a prckovi gate a tot vsjo, nejak sa mi nechce☹
tak to mě tam Mareček naštěstí sedí, ale měl okolo roku období, že sedět nechtěl, tak jsem ho zkoušela posazovat sporadicky. V posledních dnech se naučil říkat "kaká" většinou to řekl, když jsme sedli na WC my 😀 a dneska mi udělal kakoš do plínky a když jsem ho přebalovala, tak mi říká kakáá. No brzo 😀 😀 😀 😀
Ahoj holky, ja som teda za posledné 2 týždne ušila len jedinú vec 😀, a to slinták šáteček s aplikáciou žabičky z toho žabacieho zeleného dadaka jersey pre drobca od kamošky. Som nejaká vyflusnutá, riešime okná, dvere a strechu na dom, čo ma dosť nervuje :-/
Ale k tomu šerblíku🙂...Elišku som začala dávať tak v 9 -10 mes., rýchlo to pochopila, urobila čuránek i bobek, ale teraz po roku, je to na nič. Neviem čo sa stalo, bobek vobec a vyčúra sa občas pred kúpaním. Bola teraz 2 týždne u našich a mamka mi slubovala, že však ona to s ňou natrénuje, ale vzdala to tiež. Navyše začína bojkotovať prebalovanie, tak je to s ňou niekedy pekny boj ☹
@katkaela no u nás to posr... tchánovci, dávám jí tam pravidelně odpoledne cca na hodinu a půl a tchán malou posazoval aniž by si řekla, abych já neřekla že se oni nepostrají, takže jí nutil a ona pak přestala říkat, takže jsem ho zpucovala a od tý doby dobrý 🙂 ale se staršíma lidma to je někdy těžký ☹
nazdarek! ja teda taky nic moc nesiju posledni dobou.. lenora nekonecna.. dneska ale musim dohanet resty, takze pracovni sobota prede mnou.. :-P zatim mam hotovy dvoje kalhoty a musim se nutit dal.. chjooo..
@caramilla hele muj notas je kolegialni s tvou klavesnici, neise P, dokud do nej tak 5 minut nemlatim.. 😀 😀 😀
jo a vcera jsem byla okouknout ten nas novy servis sicich stroju.. a asi tam budu pecena varena 😅 😀 pan servisak je dooost symaticky a motorkar k tomu 😀
kolacik @caramilla upeceny, a uz aj polovica zjedena
http://ekozahrada.blog.cz/1206/lemon-cheesecake...
paradny osviezujuci....dajte si 🙂

@jieff no, proč taky myslíš, že jsem s sebou měla GT3 místo malých golfeček 😀 Jednak teda kvůli stínu a jednak kvůli koši na nočník. A brácha ho vezl a nadával, že tak velkou krávu do zoo nechce, že kdo se s tím má vyhýbat 😀