icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
10. júl 2012

@boudova ano jak píše Car, nutno propláchnou jinak jsou hořké, ale já je jenom spařím cca 3x propláchnu, přes noc nenamáčím. Děláme je jen na sladko.

animal
10. júl 2012

tak jsem právě rozposlala hromadný info mail s podklady k platbě za SOFTSHELL, tak snad všem dorazila tato důležitá skutečnost

boudova
10. júl 2012

tak já se furt ještě cyklím v těch "Éčkách" a teď jsem se málem poblila, když jsem zjistila, že v sirupu co piju s vodou je ten pitomej aspartam ☹ už nevím, co mám pít, vodu? to mi ale nechutná...čím se zavodňujete vy? domácí šťávy?

animal
10. júl 2012

@boudova teď v létě dělám limetu do vody, trochu třtin cukru a lístky máty

boudova
10. júl 2012

@animal nezapomněla jsi na rum? 😀

ngvadi
10. júl 2012

@animal, a kolik stojí při průměrný hromádce? :D jak někdo smazal tu tabulku, tak jsem teď úplně ztrcená a nevim, jestli si materiál šetřit na hodobožový výrobky, nebo naopak pooužívat na pokusy :D

@boudova, jo, asprtam, taky jsem na něj teď narazila v umělotině u našich, my už tyhle příšery nepijem. pijem z 90% obyč vodu, k obědu se udělá džbán domácí bezinkový šťávy, a sem tam si dopřejem YO sirup...

caramilla
10. júl 2012

@boudova 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 chceš slyšet pravdu? Ale já mám ráda zdravou výživu! 😎
@kuna srovnání velurů nemám, ale ten z batani mi přijde hodně dobrý, takže dražší fakt nemám potřebu kupovat, jedině barvu, kterou na batani třeba neseženeš, tak kvůli tomu. Ale já si to minule nakonec rozmyslela, ta cena je prostě pro mě moc vysoká 😠

Jako já si tajně myslela, že mě přeřadíte z Bohnic po bok Desigual, no nic, no, nepovedlo se (musím přidat!) 😀

caramilla
10. júl 2012

@boudova 😀 😀 😀 😀 Ty mě zase bavíš dneska (rum)
My pijeme vodu, čaj a nebo taky vodu s mátou, já citrusy dávám výjimečně, takže většinou třeba jen vodu s mátou nebo meduňkou. Máme domácí šťávu z bezových květů, manžel pije pivo nebo mlíko. Jasmína vodu z 99%. Já taky. Dneska jsem si koupila bylinkový sirup od Jupí a umělé sladidlo jsem tam nenašla. To samé ten Yo, tej ne dobrý, ten mám ráda, když se chci rozšoupnout, tak si ho taky koupím, višňový 😀

ngvadi
10. júl 2012

jo ad mtx, mám už nastříhanou víc než půlku, tak to snd brzo dodělám a můžu poslat, tak mi prosím napište do listu adresy, kam to chcete vyexpedovat 🙂 večer se snad dokopu poslat nějakej hromadnej mail, kdyby to někdo přehlíd tady v diskuzi 🙂

ngvadi
10. júl 2012

@caramilla hele, co je to batani, o kterým tu mluvíte? nějakej shop, kterej neznám? :P

boudova
10. júl 2012

@caramilla koukám, že jdu zítra pro bylinky 🙂 jenže do kšeftu, zahradu nemám....tak já nevím, pořád je to takový zacyklený.

boudova
10. júl 2012

@ngvadi batani je tajem 🙂 ale já už na něj přišla taky a mám tam objednáno

caramilla
10. júl 2012

@ngvadi ty neznáš batani, jo????? chudáčku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

michamicha
10. júl 2012

@caramilla já mám ze sirupů nejradši malinový Albert Excellent, nejsou tam žádný umělý sr.čky 😉

caramilla
10. júl 2012

@boudova hele, zahrada netřeba, stačí pěstovat na parapetu. Ideálně sehnat biobylinky v květináčkách a na parapet. Ale máty musíš teda sehnat asi hodně:D Nebo v truhlíku za oknem, tak jsem je pěstovala v bytovce. Ty kupovaný z obchodu nevím, no, ale teď jsem v nouzi taky bazalku koupila. Ale přijde mi, že nemají vůbec aroma, jsou asi ze skleníku a jak nejsou přímo venku na sluníčku, tak se aroma tak nerozvine:(
Na sazeničky je super třeba zahradnictví. Nebo přes internet zahradnictví Krulichovi, tam jsem je kupovala kdysi já. Nebo se zítra můžeš podívat po sirupu bez umělého sladidla, existujou 😉

animal
10. júl 2012

@ngvadi soft balerina soft s flízem 203,- ,tenký soft z baleriny 180,- ,z čiperky 240,- a pak nové barvy softu a ty stály teď 198,- ale příště 203,- (trošku zdražili)

caramilla
10. júl 2012

@michamicha alberta tu nikde v dohlednu nemáme, tak neznám 😉

ngvadi
10. júl 2012

@caramilla naopak, protože jsem neznala, ušetřila jsem mnoho peněz, chudáček jsem teď :DDD ten velur, co se o něm bavíte, je ten kojeneckej plyš? ten vypadá hodně dobře, achich... a máte někdo zkušenost s těmi microfleecy?

ngvadi
10. júl 2012

@animal díky, ale já se ptala na fleece 😵

animal
10. júl 2012

@boudova to bych stříhala šejdrem 🙂 spíše se nadopovat nějakým speedem 😀 😀 😀

animal
10. júl 2012

@ngvadi aha flíz jo tu wendy, já už to fakt nevím, musela bych juknout na stránky wendy

animal
10. júl 2012

@ngvadi když koupíš 1m tak 123,5,- bez DPH aha tak už to mají zase jinak i při 15 metrech mi to dává pořád stejnou cenu takže 123,5 bez DPH a byl to flíz 230g

ngvadi
10. júl 2012

@animal děkujííííí!

jieff
10. júl 2012

@boudova já mám zase jáhly ráda, jsem kašová 🙂 Dneska jsme je měli jako přílohu k pstruhu (jen uvařené ve vývaru) a moc ráda mam tenhle dortík http://biolenka.cz/recepty.php?rid=11&type=3&ca... (jen ho dělám oproti pův. receptu sladší a z jakýhokoliv ovoce)
@caramilla moc děkuju za radu, nešpendlila jsem ani nestehovala, jsem se bála to propichovat kvuli prospustnosti, ale je fakt, že tam dole u lemovací gumičky je to úplně jedno...

petkasv
10. júl 2012

Tak přidávám foto naší Muchomůrky 🙂 jsem na sebe fakt pyšná 😝 jinak sukně je úža vynález, dítě řekne eeee tak jí řeknu dřepni a ona se vyčůrá 🙂 ani nemusí mít kalhotky 🙂 porotože to není vidět 🙂 s kalhotama jsou trable 😝

daisyr
10. júl 2012

@petkasv krásné, výhoda holčiček a sukýnek 🙂 U nás, jak nemá nic, tak si zajde na nočník a jak už má jen kraťáky nebo něco, tak to pouští do nich... asi si myslí, že má plínu a pak se ptá "co to je?" 😀

petkasv
10. júl 2012

@daisyr tak třeba to teď bude holčička 🙂 ale zase ty prachy 🙂

daisyr
10. júl 2012

@petkasv já jsem právě takový docela typicky holčičí typ, teda byla jsem .... samé sukýnky, panenky, šatičky a tak, takže po holčičce toužím, ale nevím no.... uvidíme 😉

petkasv
10. júl 2012

@daisyr no to já na to nikdy nebyla, sukně normálně nenosím, max. do práce abych vypadala inteligentě 🙂 ale na Bětuli to je hezký, teď v létě ideál 🙂 neboj ono vyjde to co má 🙂