Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak jsem právě rozposlala hromadný info mail s podklady k platbě za SOFTSHELL, tak snad všem dorazila tato důležitá skutečnost
tak já se furt ještě cyklím v těch "Éčkách" a teď jsem se málem poblila, když jsem zjistila, že v sirupu co piju s vodou je ten pitomej aspartam ☹ už nevím, co mám pít, vodu? to mi ale nechutná...čím se zavodňujete vy? domácí šťávy?
@animal, a kolik stojí při průměrný hromádce? :D jak někdo smazal tu tabulku, tak jsem teď úplně ztrcená a nevim, jestli si materiál šetřit na hodobožový výrobky, nebo naopak pooužívat na pokusy :D
@boudova, jo, asprtam, taky jsem na něj teď narazila v umělotině u našich, my už tyhle příšery nepijem. pijem z 90% obyč vodu, k obědu se udělá džbán domácí bezinkový šťávy, a sem tam si dopřejem YO sirup...
@boudova 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 chceš slyšet pravdu? Ale já mám ráda zdravou výživu! 😎
@kuna srovnání velurů nemám, ale ten z batani mi přijde hodně dobrý, takže dražší fakt nemám potřebu kupovat, jedině barvu, kterou na batani třeba neseženeš, tak kvůli tomu. Ale já si to minule nakonec rozmyslela, ta cena je prostě pro mě moc vysoká 😠
Jako já si tajně myslela, že mě přeřadíte z Bohnic po bok Desigual, no nic, no, nepovedlo se (musím přidat!) 😀
@boudova 😀 😀 😀 😀 Ty mě zase bavíš dneska (rum)
My pijeme vodu, čaj a nebo taky vodu s mátou, já citrusy dávám výjimečně, takže většinou třeba jen vodu s mátou nebo meduňkou. Máme domácí šťávu z bezových květů, manžel pije pivo nebo mlíko. Jasmína vodu z 99%. Já taky. Dneska jsem si koupila bylinkový sirup od Jupí a umělé sladidlo jsem tam nenašla. To samé ten Yo, tej ne dobrý, ten mám ráda, když se chci rozšoupnout, tak si ho taky koupím, višňový 😀
jo ad mtx, mám už nastříhanou víc než půlku, tak to snd brzo dodělám a můžu poslat, tak mi prosím napište do listu adresy, kam to chcete vyexpedovat 🙂 večer se snad dokopu poslat nějakej hromadnej mail, kdyby to někdo přehlíd tady v diskuzi 🙂
@caramilla já mám ze sirupů nejradši malinový Albert Excellent, nejsou tam žádný umělý sr.čky 😉
@boudova hele, zahrada netřeba, stačí pěstovat na parapetu. Ideálně sehnat biobylinky v květináčkách a na parapet. Ale máty musíš teda sehnat asi hodně:D Nebo v truhlíku za oknem, tak jsem je pěstovala v bytovce. Ty kupovaný z obchodu nevím, no, ale teď jsem v nouzi taky bazalku koupila. Ale přijde mi, že nemají vůbec aroma, jsou asi ze skleníku a jak nejsou přímo venku na sluníčku, tak se aroma tak nerozvine:(
Na sazeničky je super třeba zahradnictví. Nebo přes internet zahradnictví Krulichovi, tam jsem je kupovala kdysi já. Nebo se zítra můžeš podívat po sirupu bez umělého sladidla, existujou 😉
@michamicha alberta tu nikde v dohlednu nemáme, tak neznám 😉
@boudova já mám zase jáhly ráda, jsem kašová 🙂 Dneska jsme je měli jako přílohu k pstruhu (jen uvařené ve vývaru) a moc ráda mam tenhle dortík http://biolenka.cz/recepty.php?rid=11&type=3&ca... (jen ho dělám oproti pův. receptu sladší a z jakýhokoliv ovoce)
@caramilla moc děkuju za radu, nešpendlila jsem ani nestehovala, jsem se bála to propichovat kvuli prospustnosti, ale je fakt, že tam dole u lemovací gumičky je to úplně jedno...

@boudova ano jak píše Car, nutno propláchnou jinak jsou hořké, ale já je jenom spařím cca 3x propláchnu, přes noc nenamáčím. Děláme je jen na sladko.