icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
12. júl 2012

@alinn manžel si často dělá kafe ve frenchpressu (či jak se ten hajzl píše) kafe a mele si to taky nahrubo, ale máme kafemlejnek elektíko od Kjupse 😀 dá se tam nastavovat hrubost mletí

lillyzelvicka
12. júl 2012

@terezita tak jsem dneska vyzkoušela ten flex tu pásku a paráda 😀

palosek
12. júl 2012

@caramilla ...tak balonovka pro malou mi trvala hodinku se vším všudy...díky za skvělý návod. Zvládla jsem to i bez OL, Jen jsem si radši přichytila vzor.látku s podšívkou, než jsem našívala patent....to bych jinak nedala 😀 Pár foteček...a na živém modelu snad zítra 😉 ...Střihla jsem ji kratší asi o 5cm, ale mohla jsem asi i víc. Uvidíme...
Ale zjistila jsem, že potřebuji jednobarevný úplet 😀 😀 😀 😀 na triko 😀 😀 😀

sinala
12. júl 2012

@palosek modelka nemá chybu 🙂 🙂 🙂

palosek
12. júl 2012

@sinala 😀 😀 😀 dík, jediná, co tu nespala...mimo mě, ale to bych tu sukni navlíkla možná na lýtko??? 😝

caramilla
12. júl 2012

@alinn ty jsi nepila turka? 😀 nechapu 😀 😀 😀 😀 Ja bez kafe neumim vubec zit. Jedine v tehu, kdy mi pri pomysleni na kavu bylo zle, tak pri kojeni alespon bezkofeinovou, mnam 😀
@sinala jo, zasevky na suknich s patentem je moje knowhow, resp. jsem to nikde nevidela takhle sit. Proto si myslim, ze jsou moje sukne nejlepsi 😀 😀 😀 a taky mi to teda obcas zakaznice pisou, ze sedi super narozdil od konkurence (napr. maly strom, stejna sukne bez zasevek skoro za 1700 a nesedi tak dobre jako ta moje). Ale jinak prave nechapu, jak nekdo muze usit sukni di napletu bez zasevek, nejak to nepobiram, takze ja jsem to tak sila hned napoprve, prvni sukni, co jsem loni usila - mam ji zrovna na sobe, tak hned tam jsem udelala zasevky, me to nejak prislo jako logicky nebo co 😀

Kytickate latky jsou od tajneho zdroje, asi radsi, ale ja myslim, ze si ten zdroj dopatrate az uvidite ty katata 😀 Kazdopadne je nejde koupit u Mraze 😀 😎

caramilla
12. júl 2012

@palosek já jsem prve viděla fotky od spoda a myslela jsem si, že jsi takový blázen, že šiješ spací vak pro panenku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Látka hezká, kdybys v 11 večer potřebovala modelku, tak přijď, jedna nám tu skákala po posteli... A kdybys tu samou modelku chtěla v 5 ráno, tak tě uvidím ještě radši, páč to mi skáče po posteli, ale ve který ležím a přímo po hlavě. Jestli to dítě není po mě, že v noci rejdí a nespí? 😀

stassy
12. júl 2012

@caramilla Když se Ti tak moc líbí, tak si udělej vlastní hromadku. 😀 😀 😀 A přišly Ti už peníze? Vyhlížím střih na spoďáry a on pořád nikde.. 😀

A jdu si postěžovat, co se může stát jen mě.. šiju gatě na OL a nejen, že si zašiju špendlík do švu, ale ještě se mi kalhoty při sešívání rozkroku pohnuly, látka se divně poskládala a sešil se i kus ze zadku, takže když to teď rozpárám je tam kus od švu díra.. A kus látky (která se už nedá sehnat) v pr... 😠

ngvadi
12. júl 2012

@stassy na díru aplikaci přece! co na tom, že je to na prdeli :D

@caramilla jakože cože? záševky na sukni do úpletu? to mi budeš muset někdy muset ukázat na živo, to mi nějak uniká proč a hlavně jak 🙂

palosek
12. júl 2012

@caramilla ...tak to je vidět, že se už Jasmí z průjmů otřepala 😀 😀 Ještě, že mě prcek usíná do 20hod...sice se v noci pak asi 2-3x vzbudí, ale ráno před 6hod neprudí 😝 😝 😝 Byly časy, kdy vydržela chrupčit až do půl 8. Jinak bych asi umřela...Nemáš to lehké... 😕 😅 Ale co...hlavně, že jsme zdraví... 😀

stassy
12. júl 2012

@ngvadi No jo, jenže látka má vzor cikcak proužků, by tam aplikace vypadala asi dost blbě. 😀
Záševky na sukni jsem taky nějak nepobrala, tak koukám ke Caramille na blog a studuju ten její návod.. Jestli není myšleno tak, že si sukni nařasí (jako samotnou látku sukně) a pak ji teprve přišije k patentu, který to vlastně zřasí ještě jednou? 😕 Jak už jsem dneska psala - sice nejsem blondýna, ale pěti letech těhotenství a kojení už jsem značně mimo a velké množství věcí nechápu.. 😀 😀 😀

sinala
12. júl 2012

@caramilla dík, tak to zítra ustřihnu patent a dělám záševky 😀 😀 a snad mi bude sedět líp 😀

sinala
12. júl 2012

@stassy jenže car to právě nařasené moc nemá a mě to bylo divné 😲 . Teď koukám na fler a už ty záševky vidím 😀 ...

palosek
12. júl 2012

...tak ted jsem slepoň zase já...kde že jsou ty záševky???@sinala, @stassy
JInak ještě další spamíky... Praktické...odplenkovávací šaty...stačí zvednout, už to teče...do travičky 😀 😀 😀 Kraťásky i na látkovky....modré do kompletu k triku...bambusové žužu legíny...trochu větší...a klobouček ...bez vystuže...kapánek se to vlní...

stassy
12. júl 2012

@palosek Já záševky (teda aspoň ve smyslu, jak si představuju záševek já) taky nevidím, Péťa nám to bude muset vysvětlit. 😀
A nebo jak jsi to šila Ty? K patentu do pasu jsi našívala zřasenou sukni?

palosek
12. júl 2012

@stassy jj, přesně tak, jak to má Péťa napsané na blogu...uvidím zítra, jak to bude malé sedět... 😀

sinala
12. júl 2012

@stassy já záševky vidím 😀 např. zde http://www.fler.cz/zbozi/sukne-tyrkysove-orname... tam jak dopadá to slunce.....

nejsem @palošek , ale já jsem našívala patent normálně k sukni a tím jsem ji zřasila...

sinala
12. júl 2012

@stassy vy se asi bavíte o balonové sukni 😀 😀 😀 , tam záševek není 😀 😀 😀

palosek
12. júl 2012

@sinala jj, tam ty záševky taky vidím 😀

rozarka65
12. júl 2012

Ahojky...🙂 Já sem do diskuze nepatřím, chodím sem jen obdivovat vaše krásné výtvory...🙂 Ale dneska prosím o rady...hodně cestujeme a Aninka má teď malovací období a objevila jsem na fleru pastelkovník...
http://www.fler.cz/zbozi/namaluj-mi-princeznu-o...
Tak jsem myslela,že bych to zkusila vyrobit a že by mne to možná vyšlo levněji...jen úplně nevím jak na to....
Vycpat to mám vatelínem? Ale to asi nebude dost pevné...A postup šití...nejdřív našít suchý zip,kapsu na blog a pastelky,pak ucha,pak sešít,pak vložit vatelín a pak dozašít...??Je potřeba to prošívat?
Omlouvám se za milion dotazů...jsem zatím šicí poleno...😀
A předem děkuji...🙂

caramilla
12. júl 2012

VÍTE, CO MI VADÍ NA PORTSKÉM? Člověk si ho dá malou skleničku a je totálně na hadry... 😝 Už s ním nešiju, protože jsem si ho jednak nalila do OL i COL před 2 dnama a od té doby jsem ke strojům fakt doslova přilepená 😠 a jednak jsem pak tak ožralá, že všechno mrvím a ještě se tomu chechtám! 😠
Tak jako pochopila jsem, že to tady byla detektivka po záševkách, ale už je to asi vysvětlený. Já jsem psala, že je našívám vždy a všude, ale na balonovce ne, to je jasný. Záševky se fakt týkajá tech padnoucích klasických sukní nahoře do nápletu. Tak tam, když to já nemám se záševkama, tak se to v úrovni břicha a zadku krabatí, záševky to hezky obepnou na tělo. Je to vidět právě i na flerových fotkách holek, co šijou z tkaný bavlny bez záševek, že to nesedí hezky. jedině by musel být náplet hodně široký a končit někde v půli zadku, pak už je to jedno. Ale to mě se třeba nelíbí, jen u balonovek je to hezký. Takže je tam mám, protože na mé postavě určitě to lépe sedne. Máma třeba bez záševek sukni - se svým velkým břichem po 4 dětech - mít nemůže absolutně, se jí tam dělá "lavorek" pod břichem 😠 Takže záševky dělám u ní ještě "hlubší".

@palosek Ach, krásná modelka a ty vlasy, závidím....

Studovala jsem ten zub Jasmínky a fakt jste mě teda vyděsily, má to jakoby "odštíplý" a u toho trochu žlutý. Bu´d si ten zoubek urazila kdysi dávno nějakým pádem, nebo je to nějaká deformace a nebo tam má kaz. Ale má to už asi 3/4 roku a furt je to stejný, nic se nemění. No, přístí týden musím přemluvit toho našeho zubaře, aby jí na to kouknul, v případě, že nebude chtít, tak prostě nakráčím k tomu kamarádovi, posadím dítě na křeslo, dám mu do ruky nástoroje a řeknu "dělej" 😀

caramilla
12. júl 2012

Jo a to vás asi ještě možná pobaví. Dneska se nabonzoval náš farář, že si nablogu přečetl, kterak jsem psala, že nemám pštrosa na noční košili, že by si pak v posteli hrál manžel s mým ptákem.... a prý "žena presbytera Benešovského sboru píše do veřejného prostoru toto?!" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 (prý se s ženou hodně nasmáli) Já jsem argumentovala pohotově tím, že je to jen náhradník ve staršovstvu, tak co... 😀

No nic, dobrou a přeju @kuna , ať si ranní kafe co nejvíce vychutná a všem těhulím málo blicí den 😉

@rozarka65 vítej, doufám, že ti tady ráno poradí někdo střízlivej a vyspalej, já toho fakt te´d nejsem schopna 😝

piecee
13. júl 2012

holky prosím poradíte nějakého prodejte látek na MMB?děkuji

alinn
13. júl 2012

@animal jo.o tom jsem taky uvažovala...tak jsem se ptala bráchy co myslí, že je lepší (jestli mokavar a nebo ten frenchpress)..a byl jednoznačně pro mokavar 🙂
@caramilla No hele já kávu pila jen občas (jako opravdu jen 1-2 do roka)..a doma jsem se s lógrem snad ani nesetkala..a nebo když jsem byla ještě hodně malá ..a na návštěvě jsem kávu neochutnala snad nikdy 😀 Ale já to doženu 😀 😀 Ale na závislost to teda nevypadá....tý jo..tak mě napadá jestli já nejsem proti závislostem imunní 😎
A na pití kávy se mi líbí to co se mi líbí (jako opravdu líbí) i na kouření cigaret..a to je ta chvilka "s ní" ..tedy s tou činností..jako, že je to taková meditace... no a jelikož jsem po takové chvilce vždycky toužila a káva je zdravá a chutná..tak si ty chvilky taky dopřeju 😎
FILMOVÉ OKÉNKO - včera jsem viděla film Nedotknutelní a doporučuji..je to francouzská legranda a na konec ještě doják 🙂 jen si pak (a ani raději předtím) nečtěte recenze - i když je to hodně vysoce hodnoceno..tak některé komentáře by vám mohly zkazit dojem 😉

petkasv
13. júl 2012

@palosek výtvory parádní 🙂 a modelka s balonovkou má výhodu že neuteče 😝 jinak Danielka je krásná, vlasatá, fakt kočka 🙂 mě balonovka tvrala cca hodinu a půl - měla jsem na noze řvoucí dítě mamííííí pááá, mamíííí pááá - řekla jsem žjí že až to dodělám půjdeme pááá tak hysterčila, jenže jsem jí střihla velkou, jelikož mám doma trpaslíka a tak jsem jí musela předělat 😖 ale naštěstí dobrý 🙂

petkasv
13. júl 2012

Ke kávovaru - my máme Dolce gusto - tisíc kapslí a naprostá spokojenost 🙂 akorát se náš původní přístroj po pěti letech rozbil a manžel ho rozdělal, no a pak už nefungoval ☹ takže jsme koupili nový 🙂 ale jinak si fakt myslim, že kafe z něj je dobrý 🙂

barcav
13. júl 2012

ahojky, narazila jsem na coral fleece http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=55731409&tab=7
měla jste to už některá v ruce ?

lucijan
13. júl 2012

@alinn máme nějakej ruční, stál pár stovek, ty elektrický se nám nezdají, to kafe to úplně rozšvihá a často spálí. Už ho máme teda dlouho, a trochu se nám rozbíjí, tak mám vyhlídnutej tenhle novej http://www.doubleshot.cz/hario-skerton-rucni-ka...
To piké asi poštou? Já už nikam nejezdím... Vychází 54 za metr, kolik bys tak chtěla? Jen za tvoje poštovný🙂

alinn
13. júl 2012

@rozarka65 tak je ráno.. jsem střízlivá..ale nejsem si jistá, že jsem při smyslech (asi potřebuju ještě doprobudit 😅 )
ale tak jak to píšeš zní jako, že by to mělo fungovat 😉 no ale napadlo mě že by možná nebylo do věci to vyztužit..mohl by sxe na to hodit decovil..možná bych dala klidně decovil i ten vatelín..

lenka_l
13. júl 2012

Ahojte maminky, zhanam navod k sijaciemu stroji Singer 6416, uz som pisala asi na vsetky stranky predajni, co som nasla na nete a nikde nic, nemate niektora tento stroj alebo aspon poradit, kde by som ho este mohla skusit pozhanat? veeeelmi by mi to pomohlo, chcela by som trosku viac sit a bez navodu toho vela s tym mojim strojom neviem ☹