icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronikahan
31. júl 2012

@sufik1 Nastavené je to na 4 a doteď to tak právě šilo v pohodě. Ale už jsem to zkoušela měnit (povolovat i utahovat) a šilo to furt blbě, možná ještě hůř. Ano, nit je stejná nahoře i dole.

caramilla
31. júl 2012

Dnešní den byl na mašli, takže nestíhám ani dočítat. Ráno očkování, Dr. měl 14 dovču, takže fronta na hodinu, pak obejít všechny nutné obchody, poštu, vyzvednout látky od @ngvadi na poště 😎 (díky!), potápění v bazéně u nás, ENTOMOLOGICKÁ VYCHÁZKA (jasmí byla nadšená, pijavice byl nekompromistně i přes skvělý výklad Prof. RNDr. Lubomíra Hanela, CSc. HAD, Mína se smála asi půl hodiny tomu, jak mu "had" zdrhá z mističky a emigruje. Nebála se jako jediná (mimo mne: ) na pijavici sáhnout. V noci jsem žehlila motýlková trička, abychom byly oblečeny opravdu "vhodně" 😀 Pan Hanel miluje vážky, ale to měla tričko jen Jasmínka, musím nám na příští entomologii vážkový komplet. Byly jsme tam asi jen na hodinu, ale moc jí to bavilo, příště půjdeme na celé, řekla bych, že jí to bavilo víc než ty učitelky, co to pro ně ekocentrum organizovalo 😀 Ale teda cesta strašný, samé objížďky, uzávěrky a kombajny, jsem se zařekla, že nikam nikdy autem už nejedu 😝 .
Večer jsme dováděly u našich ve velkém bazénu, jsme se s Pájou ublbly až do úmoru, to by chtělo video 😀 A pak focení sukní ... No, náročný den, spala jsem jen 4 hodiny a to je už i pod mou hranici, co jsem schopná snést, hlava bolí jak střep ...

motivační foto v západním slunci...

caramilla
31. júl 2012

jo, lámala jsem si hlavu s názvem té poslední sukně, pampeliškové chmíří? Ohňostroj v Bordeaux? A manžel mě dostal a říkal "no, sukni, na které to vypadá, jako by si někdo hodněkrát odložil na ubrus flašku od piva, bych si nekoupil..." 😠

fotoreportáž bude na blogu

veronik77
31. júl 2012

@caramilla hlasuji pro ohňostroj v bordeaux 🙂 (tam je i ten skrytý význam láhve - i když od vína) 😀 😀 😀

caramilla
31. júl 2012

@veronik77 jj. já taky radši bordeaux než plničku 😀 😎

caramilla
31. júl 2012

tak zákulisí na ekozahradě 😀 😀 😀 😀 😀

veronik77
31. júl 2012

@caramilla na zítřek jsem dnes při úklidu našla valpolicella, tak jsem na to zvědavá 😀

veronik77
31. júl 2012

@caramilla ten nápis je úžasný! co na to asi pan Makovec? 😀 nebude chtít poplatek za využití majetku?

medvi11
31. júl 2012

@veronikahan zkus ještě jednou navlíct spodní nit, pořádně to utáhnout při provlíkání směrem ven, aby se ta nit dostala za takový háček či co to tam je - při šití pak ta nit jde přes to, občas se mi podaří to málo utáhnout, vyvleče se to a pak to špatně utahuje. Snad to bude vidět, na obrázku jsem udělala červenou šipku, kudy ta nit musí jít. (oprava, vidět to není, pokusím se to zvětšit)

laeela
31. júl 2012

@veronikahan mě jednou takhle zlobil steh a vyzkoušela jsem fakt vše, horní, spodní nit, napětí, seštelovala obě a furt to nebylo ok. Tak jsem dala úplně jinou nit a najednou to bylo ok. Takže radím změnit nit, použít jinou značku a uvidíš, jestli to bude zlobit dál.

medvi11
31. júl 2012
kofinek
31. júl 2012

@caramilla @zojec Dakuejm moc za odpovede 🙂 Peto,. tie treningace su uplne super a tak rychlo usite, sice nie take krasne ako tvoje, ale usite z lasky 😅

caramilla
31. júl 2012

@caramilla no, spíš si bude nárokovat "ten majetek" co je na té zábraně 😀 😀 😀

medvi11
31. júl 2012

@veronikahan poslední pokus...nemá mě to rádo ☹ chtěla jsem označit místo pod cívkou, vlevo dole...)

caramilla
31. júl 2012

@kofinek 😀 to jsem moc a moc rada! A jak se budou pocuravat a pokakavat z lasky! 😀 😀 😀

medvi11
31. júl 2012

@veronikahan že by konečně?

kofinek
31. júl 2012

@caramilla Ano, z lasky ich hned rano pokrstil... 😖 tajne si zasiel nieco uvarit do svojej kuchynky a sice bezplenkac, tak ku mne dostvornozkoval s usmevom a oderom. 🙄 Ale fakt su tak premakane, nechapem ako si to mohla vymysliet, proste som len vysypala obsah, vyplachla a vyhodila von, za chvilu suche, veeelmi dakujem. 😉

kofinek
31. júl 2012

@petkasv sice vestu nemam, ale videla som u kamaratky bundu a ten system sa mi dost pacil. proste bunda normalnej velkosti (netehotnej, nenosiacej) so zipom uprostred a k tomu prikupena vlozka, co mala rovnake zipy po stranach, takze sa dala k tomu "prizipovat". Neviem, ci to chapes. Usila by som vestu a kupila 2 rovnake zipy a nasila ich hlavne v spravnom poradi. 🙂

palosek
31. júl 2012

@caramilla sukně parádní, jako vždy, 😉 ale zaujalo mě triko.. 😀 .ségra vypadá, jako by měla čistý průstřel dělovou koulí 😀 😀 😀 ...ale na to se tváří moc nadšeně 😅 😅 😅 Je to skvělá modelka 😵

petkasv
1. aug 2012

@kofinek děkuju, přesně tak jsem si myslela že to ušiju 🙂
@caramilla sukně jsou krásné na látky jsem koukalav DL a jsou fakt skvělý 🙂 jsem pro Bordeaux 🙂

eldwen
1. aug 2012

@caramilla nadhera 🙂. Taky jsme si par tech artesanal domu objednala a jak jsme je vybalila, tak jsem normalne mela chut bulet - jak jsou kraaaasneeeeee 🙂

wzorcek
1. aug 2012

@ucitelka70 diky, videla, len mi tu ide strasne pomaly net a tak sa mi tu nechce v tom hrabat, nahodim az doma 🙂)

@caramilla sukne su bozske, ta Bordeaux vyzera ako keby bola usita presne pre mna 😀 Este aj tie otlacky od pivovych lahvi by sa ku mne hodili... 😉

caramilla
1. aug 2012

@eldwen jo, já skákala do stropu, jak se mi líbily 😀 Ale teda nechají si to zaplatit 😠
@petkasv Bordeaux vítězí, už je prodaná, mám závislačku, stálou zákaznici, která koupí jednu dlouhou sukni měsíčně, má jich ode mě víc než já a nechápu, kdy to unosí. Já bych si bejvala taky jednu z těhle nechala, ale říkala jsem si "kam to budu nosit?" 😀 No, ale možná si ještě na ni látku objednám 😀
@palosek nezapomínej, děvče, že jsme z astronomické rodiny z obou dvou směrů, séfra studovala jako dítě ze ZŠ 2 letý kurz na MFF na astronomii, normálně vysokoškolské studium pro "amatéry" 😀 A všechny ty "dědy" tam s přehledem dala do kapsy. Je to zatmění slunce 😀

caramilla
1. aug 2012

@wzorcek ty jsi milovnice lahváčů? Nebo to uklízíš po svém drahém? (můj případ) 😀 😀 😀 😀

kveta007
1. aug 2012

@veronik77 @sebenka @jieff @petule55 @karchinka @argo1
Dorazily látky z Wendy, rozeslala jsem vám všem info mail. Pokuď nedorazí, ozvěte se mi.

katkaela
1. aug 2012

@barcav To budú krásne plenečky🙂 To, že sa jedna plenka nevejde na štvorec vobec nevadí, ja som tiež tak rozne nadšívala a zdalo sa mi to ešte lepšie. Možeš napr. nasmerovať pekne tú pružnosť látky, aby sa ti chobot a uši nevytahovali.

kveta007
1. aug 2012

@crawler Ottobre obdržen. 🙂 Až malý usne, budu se moct kochat. Takhle by se moc kochal se mnou a vrátila bych ti to v salátovém vydání, což bys asi nechtěla. 😖

kveta007
1. aug 2012

@barcav Jéé, to jsou krásné barvičky. Teď pro holky třídím hromádku z Wendy a do toho jsme malovali, takže s Dadkou ještě chvíli vyčkám, ale ne dlouho. 😉

barcav
1. aug 2012

@katkaela díky za inspiraci 😵

petkasv
1. aug 2012

@barcav já jsem u Dadky našla jenom odstřižky Jersey a ne to froté, jednou jsem ho tam viděla, ale teď už ne ☹ asi jsem slepá ☹