icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
2. aug 2012

@terezita už to tady máš, to vždycky zapomenu napsat do mailu 🙂

katkaela
2. aug 2012

@aerin Pozri, keby ti ten strih fakt nešiel, ja ti ho pošlem prekreslený na nejaký novinový papier, prípadne iný papier, čo tu nájdem, strihový nemám ani neplánujem teraz kupovať, celkom som si zvykla na to improvizovanie 😀 Pisni potom do IP.

laeela
2. aug 2012

Holky, mě se dnes povedlo rozbít pedál ke stroji, mám Toyotu, spadl mi na zem, máme v kuchyni dlažbu a je na maděru. Kde se to shání?

kuna
2. aug 2012

@laeela nejlip v opravne sicich stroju, on to nemusi byt original pedal ke tvemu stroji, staci nejaky univerzalni, ktery se na nacpat do portu na tvem stroji

katkaela
2. aug 2012

@zojec tak presne túto kráčajúcu patku som teraz kupovala, píšu tam, že aj na Brother. Dokonca aj na moju Toyotu sedí. A som z nej úplne nadšená, ale inú som nikdy nemala, tak neviem porovnať. Teraz som prvý krát s ňou šila tie žlté šaty.

kalman
2. aug 2012

tričko pro muže a první balonovka pro Adelku

argo1
2. aug 2012

zdravím. můžu mít debilní dotaz - dá se sehnat elastický nepromokavý šusťák? Budu si muset ušít větší boudičku na Powertwin, protože ta origoš je normálně malá 🙂 Přinejhorším, to budu muset udělat z normálního šusťáku. Ten z Batani je výbornej,, že ju?

caramilla
2. aug 2012

@kuna 😀 No, zajdi, minimálně na pokochání to stojí za to, je to prostě tak energií nabitý obchod...
@sufik1 hele, to byla akce hr hr. V 18 jsem byla v Praze a ve 20 mi jel bus zpět, rozhodla jsem se jet za 10 minut, co jsem běžela na autobus, to se fakt nedalo "napsat" 😀 Ale tu višňovku fakt chcí:D ojojoj ...

Dneska celý den na vodě, úžasné, celý den bez dítěte jsem nebyla snad nikdy, paráda, ale jsem úplně grogy, do 1 do noci jsem zavařovala okurky a ráno v 6 jsem vstávala a vypravovala dítě k babičce a nás na vodu. Teď jsme přijeli domu, tady všude okurky a jasmíny neuklizené hračky a manžel "nějak tu domácnost nezvládáš" a přitom tenhle týde n jsem ušila 3 sukně a jinak furt jen peru, žehlím, uklízím, zavařuju... to je fakt k vzteku, kdybych nic nedělala, tak bych udělala líp.... ☹

sufik1
2. aug 2012

@argo1 já kupovala přímo kočárkovinu. NEní to ale pružné http://www.gabinka.cz/59-sustaky

sufik1
2. aug 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 😀
my taky dnes dělali cáky cáky, ale jen v bazénku

caramilla
2. aug 2012

@veronik77 kuš babo, na to jsem tam včera koukala, ale cena mi přišla moc vysoká a to levnější ze zary se mi líbilo víc 😀

Ale teda díky všem, za podporu, že mě nemáte za rozhazovačnou krávu, co podlehne výprodeji v centru Chodov jak pipkoidní blondýna, co je jejím cílem utratit manžílkovy prachy... Jsem se dneska chtěla podělit o svoje úlovky s nejlepší kamarádkou, se kterou jsme kdysy takhle nakupovaly "bezhlavě" a ona mě v první mé větě utla "nakupování oblečení mě teď vůbec nezajímá" a mávla rukou, že to nechce poslouchat, že jí to nic neříká. Tsss, bylo mi to fakt líto, připadala jsem si, jak by mi řekla, že jsem "primitiv"...

caramilla
2. aug 2012

@sufik1 no, bazének je na plavání lepší, to plavání v Sázavě fakt nic moc... Jsem se doma hned skočila umejt do našeho bazénu 😀 Jasmí tam prý dnesk skákala sama z 2. nejhornějšího schodu do vody a prý se děsně chechtaly. Od té doby, co se díváme na plavání na OH, tak přehodnotila svůj vztah k nenáviděnému potápění 😀

Jo, hele, nepsala jsem vám, že jsem se včera ve 12 v noci koupala u nás v bazéně a pak jsem domů šla nahá? A myslela jsem si, že mě nikdo nevidí a viděla mě minimálně švagrová a sousedi to pravděpodobně nepřiznali? 😀 😀 😀 😀 😀 Prý byl úplněk nebo dneska bude, tak budu prý krásnější, heč!

argo1
2. aug 2012

@sufik1 Díky za info, taky jsem na to koukala. Budu muset holt udělat precizní střih. Myslela jsem si, že by určitou mírou elastičnosti se dalo leccos zakamuflovat 🙂

eriqe
2. aug 2012

ahojte dievcata, potrebujem radu, tie co ste sili z plavkoviny, predpierali ste ju? Ruty potrebuje dres na tanecnu

caramilla
2. aug 2012

@eriqe já ne

kuna
2. aug 2012

@caramilla pipkoidko nic si z toho nedelej, lito by ti spis melo byt ji, ze uz si ani neumi udelat radost 🙂. Ja tam mozna skaknu zitra, jeste uvidim. Libi se mi jejich kabaty, ale to letos fakt asi ne, tak se aspon pokocham 🙂. Letos to na zimu vidim spis na nejakou tehu bundu z HMka 🙂

veronik77
2. aug 2012

@caramilla a co ty tvé úlovky? foto nebude? 😀
a prosím - nemáš doma tohle? http://www.dumlatek.cz/kolekce-batiks/6309-bavl...

veronik77
2. aug 2012

tak - první dárek pro Haničku k narozkám a to až na zem 🙂

jam3
2. aug 2012

@caramilla
No,v bazénku o průměru metr a hloubce 20cm se toho naplave hafo😉 p.s. Byla jsem tam, co @sufik1

terezita
2. aug 2012

@jam3 no 20cm tam bylo mozna tak 5 minut, nez deti 10cm vycakaly.. 😀
@caramilla byla jsem ve stejnem bazenku.. 😅

eldwen
3. aug 2012

@veronik77 ja mam, co potrebujes vedet 🙂

petkasv
3. aug 2012

@caramilla Takový záchvaty jsou nejlepší 🙂 mýváme je s mamkou a to je pak něco 🙂

veronik77
3. aug 2012

@eldwen jakou to má prosím hlavní barvu? hodilo by se to k lilkovému fineribu z MTX? díky 🙂

fionka1711
3. aug 2012

juchuu 😀

katka82
3. aug 2012

Tak jsem dělala další pýžo 😀 Honzíkovi do nemocnice 😒

katka82
3. aug 2012

@fionka1711 jůů gratulka 😉 🙂

macin73
3. aug 2012

@caramilla Hele, kámošky je mi líto, a rozhodně je důležitý udělat si radost! Já bych taky hned někam vlezla, ale s tím pupkem to stejně nemá cenu, tak řádím jen tady a nakupuju látky a stuhy a nitě jak zjednaná... Jo, a včera jsem vlezla do Tchiba a ukořistila tam tu tašku na stroj, pytle na látky a pak ty stužky... prostě se mi líbily, no... tak aspoň malá radost 😀.

kuna
3. aug 2012

@macin73 ukořistila jsem podobnou radost, respektive jsem ji ukořistila přes eshop 🙂

a v Desigual jsem byla dneska, nakonec jsem odolala, protože zas nic, co bych vyloženě musela mít, tam neměli. Moooc se mi líbily jedny šaty, ale byly dost krátké - tak do třetiny stehen. Zcela nekriticky musím říct, že mi i slušely, mám dlouhé nohy, ale ta délka mi vadila - jak pořád někde běhám za dítětem, tak jsem furt v předklonu, podřepu...to by nešlo 😀 . Ale byly hezké.

kuna
3. aug 2012

@caramilla jojo, energií nabitý obchod to je, jak je tam všechno tmavé a nasvícené světlama, tak je tam hrozné vedro 😀 😀 😀 😀

eldwen
3. aug 2012

@veronik77 \kusim zjistit, musim to vyhrabat - alehlavni je pekne postni fialova 🙂