Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katkaela @sufik byla tak hodna, ze ji dala k sobe na blog http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/08/bekovka-p...
@ucitelka70 no aká škoda, že veritasku už nemám ☹
mám prosbičku 😵 máte někdo střih nonita a byla by jste ochotná za nějaký peníz mi ten střih půjčit ? 😵
@stassy marto mne se to taky jednou stalo, kdyz jsem nazehlovala na zehlicim prkne bez tvrde rovne plochy pod tim..
ono se musi fakt hodne tlacit a pak pockat jeste, az to vystydne.. no tehda to byl nejaky nekomplikovany obrazek, takze jsem to neprilepene prisila v ruce, nasila na to i nejaky knoflik ci co..
4- ka rovny steh, 5-ka vysivanie dierok, 10-ka na ozdobne stepovanie, ked sa napr. prosivaju kocky, aby to bolo rovnako daleko.
prosím prosím, nemáte někdo odkaz na použitelný návod na háčkovanou čepičku? moc moc děkuji!!!! 🙂
@lenasss možná tohle:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=81
zkusíme, uvidíme 😀
tak už se mi doma válí lemovací gumy z kanady 😀 o zábavu na víkend postaráno, protože je toho pytel a já to musím prvně pěkně namotat, aby se mi to pak hezky měřilo...ted je to zamuchlaný 😝 Jinak gumky jsou nádherný - všechny potisky jsou mnohem hezčí než ve vzorníku, gumka je širší než od stoklasy a na omak se mi zdá i mnohem kvalitnější, takže jestli to bude stejné jako před rokem, když jsem měla ty včeličky, tak budete určitě moc spokojené😉
@petkasv né - ol steh na normálním šicí stroji stojí za prd - v životě to nenahradí OL! budeš zklamaná - jestli chceš šít, tak jdi do OL - pokud ti funguje rovnosteh, tak nový nekupuj jen kvůli ol stehu. já byla zklamaná, protože stejně to nevypadalo nijak hezky a 3/4roku na to jsem šla stejně i do OL 😉
@lucijan moc gratuluju 😵
@lucijan Gratuluju! a závidím... 😀 já už chci takyyyyy! 😀 😀 😀
@animal, @terezita Měla jsem to položené na prkýnku na kuchyňské lince, stupeň dva plus mínus (jsem se bála, abych to nepřehnala a třeba tu nažehlovačku nezničila), přes papír, myslím, že jsem tlačila dost... tak nějak plošně i pak krouživě kousek po kousku.. Nejdřív se to nechytlo vůbec nikde, po cca minutě dvou přežehlování se to chytlo na některých místech, ale obličej, jedna kytka a spodní okraj nic.. Měla jsem slečnu Ling a jak teď koukám, stále ne 60, ale 80Kč.. o to víc mě to teď štve.. 😖
Tričko bylo čerstvě ušité, ale z předprané látky.. Myslíte, že ho mám ještě jednou vyprat a zkusit to znova?
tak mě napadá, co MAcin73? nepsala z porodnice? nebo jsem to přehlídla?
@crawler Já myslím, že Lucka rodila doma. 😉
@animal To jseš moc hodná, ale přece není Tvoje chyba, že se nažehlovačka nechytla.. 🙂 Koukala jsem teď k Tobě, že máš ještě dva kousky, tak to možná zkusím znova a kdyžtak koupím třetí. Ale ta bude poslední. Fakt. 😀 A ostatní nažehlovačky založím někam do šuplíku.. 🙂

@katkaela http://navod-veritas.blog.cz/1002/navod-na-sici...