icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
31. aug 2012

@ngvadi njn, to se lehko řekne 😠

caramilla
31. aug 2012

kdybyste chtěli radši nalepený růřový balící papír na hnusné riflové sukni
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=58105996&tab=1
aneb víte, co by za ty prachy bylo látek? 😝

veronik77
31. aug 2012

@caramilla a co tohle? stejná značka, jiný design

veronik77
31. aug 2012
stassy
31. aug 2012

@caramilla Tyhle hadříky ještě nic nejsou.. já před cca dvěma třema rokama viděla bundu na mimiaukci.cz - džínová, na zádech nějaká šílenost se spoustou flitrů a kamínků.. velikost asi na tři roky.. no jako vydražila se za sedm a půl tisíc.. nechápu.. nevkusné to bylo až fuj..

caramilla
31. aug 2012

No, tak to je gól. Já si celou dobu myslela, že Bear Prima Dvojku musí nesnášet, když jí furt vykrádá a ony jsou kamarádky. masakr!
http://www.fler.cz/bear

caramilla
31. aug 2012

@veronik77 moc pidi obrázky. Ale jinak mě tahle značka nevadí, jen ty sukně jsou strašné. Jak co. Něco je pěkné, takové přeplácané 😀 Ale nesnáším ty jejich obleky, na kterých je hlavně obrovský nevkusný nápis NP... blééééééééééééé Jestli tohle někdy s Caramillou budu dělat, zabijte mě!!!!! 😝

@stassy ty vo..... tak to je masakr. A já si myslela, že nemůže být větší zhýralost něž péřová hnusná bunda na zimu za 3 tisíce pro 3leté díte... 😝

petkasv
31. aug 2012

@caramilla Peti je to hrozný, ale jak už tu psaly holky, máš tam jedno špatné hodnocení, chápu, že i přes to, kolik máš prodaného zboží, to mrzí, ale rozhodně bych se jí nedoprošovala, je to prostě kráva, pitomá a v ničem bych jí už v životě nevyhověla 😖 😖

stassy
31. aug 2012

ženy... jsem doma sama a něco bych šila, ale vůbec nevím co.. 😀 😀 😀

caramilla
31. aug 2012

no, tohle je ten případ
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=57943634&tab=0

wow wow wow, to je něco pro mě, ten komplet musí mít!!!
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=46614187&tab=0
A ten popis, no prostě bleju tu jednu velkou šavli! nolitky 😀 😀 😀 😀 😀

no, je to všechno fakt jak do bordelu
http://www.mimiaukce.cz/aukce.php?id=9178988

veronik77
31. aug 2012

@caramilla já byla ráda, že to uložím alespoň takhle... Ta sukně asi byla nějaká čupr kolekce z 80tých let 😀

veronik77
31. aug 2012

@stassy nám panenku? 😀 😀 😀

caramilla
31. aug 2012

@petkasv no jo, to je ta moje posedlost se všemi být furt zadobře, i za cenu vlastního zavrtání do země... ale musím se učit být drsná...
Btw. varuju všechny dobré Flerové duše před nákupčí, která si nechutně říká "Erinečka" 😝

veronik77
31. aug 2012

@caramilla to je ale kráááása, to by jsme si snad ani nezasloužili - zvlášť ten komplet s kitty

tygrova
31. aug 2012

@animal Kruciš, to bude až tak na jarní šití 😖

lucijan
31. aug 2012

@stassy co mi to připomíná?? 😀

lucijan
31. aug 2012

Dnes jsem empiricky ověřila, že s malým miminkem v šátku v kolíbce JDE nastřihnout na tři trika 😉

lucijan
31. aug 2012

@caramilla já bych se na to vykašlala. Kterej soudnej člověk by si od tebe něco nekoupil jen proto, že z jedný věci upadl patentek? (ale já na hodnocení moc nekoukám, kupříkladu dneska jsem musela hledat, kde ten komentář vůbec je..)

stassy
31. aug 2012

@caramilla Erinečka... ále, copak Ti provedla, holka jedna zlatá? 😀 Já ji znám z jiné diskuze a něco málo jsem o ní a jejích nákupech slyšela, ale přišlo mi, že u Tebe už nakupovala a bylo to v pohodě, ne?

lolelole
31. aug 2012

Tak jsem se včera do dvou v noci pachtila s Mei Tai nosítkem pro prcka na dovču (kočár odmíta) a drzák jeden mrňavý nechce v tom být 😠 Alepoň že jsem u Mráze sehnala levnou látku, jinak by mě to fakt mrzelo.

stassy
31. aug 2012

a navíc mám chuť na něco velmi nezdravého.. jdu do obchodu a koupím si hranolky.. a tatarku k tomu.. a završím to čokoládou! 😀

ngvadi
31. aug 2012

tak spojení "máma a já" je starý, vždyť hlavní distributor takových těch merino věcí, nosítek a tak dál se jmenuje mamaja 🙂

petkasv
31. aug 2012

@caramilla a ty botky k tomu kompletu, luxus (chybí tu blicí smajlík 😠 😠 )

petkasv
31. aug 2012

@stassy to sem vůbec nepiš, doma mám hranolky, tatarku udělám, ale čokoška chybí, mám děsnou chuť na margotku 😠 😠 😠 😠 😠

jemi
31. aug 2012

@stassy klidně si něco dej, můžeš si to dovolit 🙂 já mám taky na něco chuť, ale už je u nás v okolí vše zavřené, tak se budu muset uspokojit tím co je doma

stassy
31. aug 2012

@ngvadi 😀 😀 😀 věříš, že mi nikdy nedošlo, že Mamaja by mohlo být "máma-já"? 😀 😀 😀 No dobře, tak to není originál od Caramilly, ale u ní jsem to viděla poprvé.. 😉
A hranůlky už jsou v troubě, tatarka čeká a oříšková Milka už má jednu řadu užranou.. 😀 😀 😀
@jemi Kdyby u nás v obchodě měli pěknou zeleninu, tak se "spokojím" i se salátovou okurkou (na tý si teď ujíždím, jsem schopná sníst ji celou na jeden zátah) a rajčatama, ale bohužel, mají to tam dost fuj.. ☹

sinala
31. aug 2012

jedno pyžamo z dadky, nějak mi pochybělo zelené, tak jsem musela přidat modrou 😀 . Koupila jsem kilo, že budu šít malému bodyčka a jak si slečna objednala pyžamo, celkem dost z hromady ubylo 😀 😀 😀

a dneska jsem šila poprvé vkládačky na OL a zatím jsem nadšená. Jsou to 2 vrstvy čbf, tak se to šilo dobře, uvidím až budu kombinovat látky 🙂

sinala
31. aug 2012

@stassy dorazilo Ottobre?

caramilla
31. aug 2012

@lucijan blázne 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@stassy už u mě nakupovala 4x a nikdy, nikdy, nikdy to OK nebylo! Vždycky něco, nezaplatila poštovný, nezaplatila vůbec, zaplatila po 2 měsících, tvrdila, že nemá peníze a když jsem obj. stornovala, do 10 minut je záhadně měla... chtěla furt něco zadarmo, furt něco reklamovala - nikdy bych nevěřila tomu, že tokové to "prodáváme prkýnko bez zeleniny, to je jen dekorace" se může týkat někoho z reálného světa a stalo se. Chtěla vždycky vše, co bylo na fotce 😀 Bála jsem se, že jednou reklamuje, že jí v balíku nepřišla Jasmína...
A nejhorší je, že si furt na všechno stěžovala, ale vždycky znovu něco objednala. COž nechápu, když jí tak vadím, ať u mě nenakupuje!
Ty jí znáš? Tak mi řekni - je to taková kráva nebo je "jen tak totálně mimo"???

caramilla
31. aug 2012

o večeři mi vůbec nemluvte, nemám vůbec na nic chuť. jak beru ty léky, trpím totálním nechutenstvím 😝 Většinou jsem večer o hladu. Kamarádka mi říkala, že jsem hrozně pohublá, tak alespoň nějaké výhody to má 😀
Dneska jsem dostala na záda elektrické šoky, heč 😀