icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
31. aug 2012

@terezita jinak nutně počebuju FM střihy 😀 😀

caramilla
31. aug 2012

@terezita boze boze, ty ji taky znas? tak to ono tu pomlouvam jeste nejakou vasi "kamaradku" jo? tady na netu clovek nesmi nic rict 😀 😀 😀 😀 😀 kazdy kazdeho zna 😀 😀 😀 😀

caramilla
31. aug 2012

@animal ; @terezita A já počebuju funkční záda a nohu 😠

A nes... mě s tím jídlem, mám strašnej hlad a na nic chuť... i když ta nutela zní dobře! (na lačno a na noc?) 😎 😝

caramilla
31. aug 2012

patří to hodnocení od Lusindy vůbec té samé zákaznici??? vůbec ta hodnocení nechápu, asi jsem fakt mimo já nebo co 😝

bobet
31. aug 2012

@beky52 psali jemný tyl a je opravdu jemňounký, kupovala jsem ho ve flex texu

bobet
31. aug 2012

@beky52 a děkuji moc za pochvalu 🙂

terezita
31. aug 2012

@animal ja neznam barvicky.. klidne obe.. softu neni nikdy dost! 😀
@caramilla ja ji neznam.. jsem ji jen cucela na profil na fleru.. 😀
a chcees palacinky? 😀 😀 😀 ja nevim, co s nima budu delat. jsem jich sezrala asi 7 a je mi blbe a jeste jich tu mam asi tak 20, mozna i vic.. 😅
a treba jsou s lusindou kamosky.. nejsou? taky to nechapu.. neres ji, je to pinda..
@animal ja toho potrebuju! toz neco spachame.. udelas mi zase tabli prosim, az budes mit cas? ted je euro dole, tak by to vyslo i levnejc, ale vsadim se, ze nez objedname, tak zase skoci o kacku dve navrch.. 😀

caramilla
31. aug 2012

@terezita aha, tak uz to chapu, EriPindicka chtela byt moje kamaradka a ja jsem odolala, tak proto 😀 😀 😀
Napíšu jí do hodnocení "Moje milá Pindi ..."
😎

Palačinky chci, pošli je po poštovních holubech, kručí mi v břiše, napatlám si je nutelou 😀 😝

caramilla
31. aug 2012

@terezita 7 palačinek bych nesnědla ani za měsíc natož za den. Můj limit na den jsou 3 😀

lillyzelvicka
31. aug 2012

@caramilla tak ta hodnocení od Lus jsou až úchylné 😝

caramilla
31. aug 2012

@lillyzelvicka skoro jsem se rozbrečela dojetím 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ale to jen vysvětluje její chyméru, že ona je dokonalá bytost, protože vychází se všema prodejcema mimo mne. Taky mi to psala, že všichni jsou tak milí a ochotní a já jsem tak strašně neochotná... 😀 😀 😀 😀 😀

lillyzelvicka
31. aug 2012

@caramilla zrovna ty jsi neochotná asi spadla z višně děvenka.A ochota je drahá věc všeho s mírou obzvlášť na takové 😝

sinala
31. aug 2012

@terezita ale když pečeš hranolky z čerstvých brambor na sucho, to už pak si nejsou hranolky 😀 😀 😀 . Taky dělám z čerstvých, ale normálně na pánvi na oleji 😀 😀

caramilla
31. aug 2012

@sinala jo, přesně, mňam. Když hranolky, tak pěkně "nezdravý" 😎
@lillyzelvicka vyrazila ze mě jednu sukni zadarmo (dětskou) a jedno poštovný zadarmo .. 😝

lillyzelvicka
31. aug 2012

@caramilla to si děláš prdel že z tebe vymámila sukni a poštovné - to je tak dobrá zákaznice????? 😀 😝

animal
31. aug 2012

@terezita tabuli udělám až budu doma

animal
31. aug 2012

@caramilla ty vado já potřebuju funkční kouleno 😀 a hlavně nové nůžky a rovnou vezmu řezací koleso a náhradní čepele vše Kai

caramilla
31. aug 2012

@animal 😀 😀 😀 😀 😀 no jo, mrzáci útočí...

@lillyzelvicka extremě vlezlá zákaznice. Když ti vyhrožuje ČOIkou, tak jí tu sukni zadarmo prostě dáš, protože lepší poslat jednu blbou sukni než se s ní a s ČOI hádat... 😝

michamicha
31. aug 2012

ahoj, to bylo z FM ten střih na softku jak tu někdo dával odkaz, že jsou nový střihy? ta klučičí se mi moc líbila 🙂 a hlavně ségra chce pro malýho softku do školky, tak by se mi nějakej střih hodil, páč ten podle kterýho jsem šila softky Vojtovi, tak ten už se mi nelíbí 😅 😝

jo a kdy že bude ta hromádka na soft? v září nebo později? sice tu ještě pár metrů mám, ale asi to nebude stačit 😅

terezita
31. aug 2012

@sinala mne chutnaj.. 😀 😀 😀
@caramilla taky mi z nich je pekne blbe.. ale asi si dam jeste jednu.. kydla jsem na ne povidla od @sufik1 a byly uzasne! holuba s 3 palacinkama jsem vyslala, ale vypadal spis, ze je sezere sam, nez ze je doruci.. tak si to kdyztak vyrid s nim a mne to nemej za zle, pokud nedorazi 😀
@michamicha jojo, byl to FM.

stassy
31. aug 2012

Tak.. mám nažezáno na mikinu a na tuniku, možná říznu ještě něco, nějak se mi nechce spát. 😀
A aby to nevypadalo, že nic nedělám, přihodím foto výtvorů z minulého víkendu.. jojo, je to super, nemít celé dva dny rodinku doma.. 😀

terezita
31. aug 2012

@stassy ja si rikala, jestli nerodis, kdyz ses tu uz hodinu neukazala.. 😀 😀 😀
ta zelva je bozi!!

stassy
31. aug 2012

@terezita Bohužel ještě nerodím, makám. 😀 a děkuju, ta potvora mi dala pořádně zabrat.. jako narvat tu nacpanou hlavu do stroje byl boj.. 😝

stassy
31. aug 2012

@animal, @terezita A hlásím, že druhý pokus s nažehlovačkou byl úspěšný, tentokrát se slečna Ling přilepila parádně. 😀 Nevím, v čem byla prvně chyla, ale jak se ten obrázek při zažehlení jakoby scvrkne / stáhne se ta folie, tak poprvé to vůbec neudělal..

terezita
31. aug 2012

@stassy tos mela moc horkou zehlicku.. 😀
ale je fajn, ze to klaplo!
toz ja mizim.. o vikendu tu asi moc nebudu, tak kdyby to na tebe nahodou prislo, tak ti preju pohodovy porod a uz se tesim na dalsi svistici! 😵

katkaela
1. sep 2012

@barcav @katka82 @sinala @ngvadi @kuna Ďakujem holky. Kludne pajcujte 😉 Inak na tie srdiečka ma inšpirovala táto torta 😀 Mám ju v pláne na Eliškyne 2. narodeniny, ale to je ešte ďaleko, tak aspoň tričko.

kuna
1. sep 2012

ještěže jsem vás večer nečetla, hranolky doma v mrazáku mám 🙂.

@caramilla aha, no tak to bych se na ni vykašlala taky. Ona ti evidentně chtěla ublížit, ale já si vždycky řeknu, jak je to s těma božíma mlýnama...A máš pravdu, člověk se musí naučit bránit si svoje, protože jinak toho budou ty ostatní mrchy akorát zneužívat. Já chci být taky se všema zadobře, ale už se učím, že to vždycky nejde.

Já se tento týden naštvala v porodnici. Tady v Praze se musí registrovat v jeden určitý den - když je člověk 14+0 a konkrétně v Podolí bývá dost nátřesk. Berou jen prvních dvanác, takže tam člověk musí sedět 3-4h před otevřením registrace v 10, aby si zajistil flek. Já byla v 7h pátá. Celkem nás dorazilo cca 16 a jakmile se otevřela registrace, tak ta poslední kravka se tam nahrnula jako třetí a ještě měla hubu, že je jedno, jak tu kdo dlouho sedí, ale že teď si k okýnku stoupne ona a basta. To samé ještě jeden chlap (může zaregistrovat kdokoliv, stačí mít s sebou průkazku). Takže někteří z nás jim to vytmavili a razantně řekli, že toto chování si nenecháme líbit a před sebe je nepustíme. Ale bylo mi líto těch chudáků, co jen tak stáli, koukali a nechali si to líbit. Měla jsem úplně zkažený den, hrozně mě to naštvalo. Bohužel je toto i po těch letech stále ještě obraz naší společnosti - "byl jsem tam a všecky jsem vás přechcal, heč". 😒

Takže za mě - ona ti to hodnocení stejně nesmaže a akorát by ještě byla ráda, že ty se ji doprošuješ a ona tě může zase srazit na zem. Nic, nasrat! Já bych ji poslala někam, jednou bych s platbou počkala, ale podruhé teda už ne. A celkem mě zajímá, jestli si i po tomto všem objedná zas, hned, jak tam vrazís něco nového 😀

Jinak hromadně chválím výtvory, za chvilku taky už budu šít polodupky na miminko, mám tu zbytek žirafek, tak se už těším 🙂

katkaela
1. sep 2012

Som včera tak usilovne šila, že mi prasklo kolečko, ktorým sa prehadzujú stehy. Chytila ma úplna panika, lebo predstava, že dávať do servisu, alebo nebodaj posielať na reklamáciu (je ešte v záruke), to bude na dlho a ja potrebujem toho toľko došiť. Nakoniec to zachránil moj skvelý manžel, tým že mi doniesol kliešte, takže odteraz prehadzujem stehy kliešťami 😀

lenasss
1. sep 2012

ufff tak jsem vás nakonec dočetla všechny výtvory jsou krásné @stassy ta želva je úplně božíííí asi něco podobného pajcnu pro kluky pořád se válí na zemi a toto by bylo super
@caramilla vím že hádat se z debilem je nedlidský výkon ale vydrž ted to bude jen horší doba je zlá a lidi se snaží vypráskat z každáho maximum a hlavně zadarmo.Ted došla sousedka a chtěla ušít plavečky pro malou a tak jsem jí ukázala z čeho a ona si vybrala a začala na prcině volánky atd atd a já jí říkám jojo tak za týden budou a budou stát ....... kč a ona mi říká že je tedy zas tak nepotřebuje a že se mám teda na to vyprdnout a vůbec jí nenapadne že ten PUL stojí spousty peněz a ještě nitě a tak a hlavně čas který můžu věnovat dětem 😖 a ted bude na mě naštvaná 😀 😀 😀 😀 😀 😀 akorát mi nemá kam dát negativní hodnocení 😀 😀 😀 😀

veronik77
1. sep 2012

@kuna to s tím Podolím mě mrzí, člověk by čekal, že nastávající maminky budou kolegiální a tohle si nedovolí... My tohle míváme pravidelně na poště - stojí tam vždy jedna fronta na dvě okénka a jednou za čas se najde nějaký blbec, který všechny předběhne... Jednou tam paní ještě hulákala, že jsme tak blbí, že stojíme slušně a vzpamatovala se až když se š. (tehdy cca 3,5roku) ptal, proč ta paní předbíhá, když přece ví, že se to nemá... 😖