icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medvi11
6. sep 2012

@crawler spotřeba závisí hlavně na tom, jakou máš pračku (teda plus energet.třída sušičky, tep.čerpadlo atd.) - jestli odstředíš na 1400 otáček, budeš sušit jak levněji, tak rychleji (třeba 1,35 kWh na 7 kg prádla), pokud máš jen 1000 otáček, pak 1,6 kWh. Takže to chce i lepší pračku. Musíš porovnávat stejné množství prádla, tak i počet otáček u odstředění, musíš koukat, z čeho tu spotřebu berou.

Můj favorit je tento:
http://www.levneelektro.cz/p81537-susicky-pradl...

zabza40
6. sep 2012

mají zajímavé ceny u těch softshellek http://www.skibi.cz/detska-softshellova-bunda-r...

caramilla
6. sep 2012

@zikie kombinéza super😉

zojec
6. sep 2012

@katkaela no jo.. tak toho som sa bala :( uz som sila z takeho niecoho.. bolo by to fajn, ale asi nie pasiky.. no uvidim este :D dakujem 😉

argo1
6. sep 2012

prosím dotaz, stačí 2m softu na pánský kalhoty velikost L? muž má v pase cca 85cm a vysoký je 175cm....musím si ho předcházet, aby nad dalším balíkem látek přimhouřil oko 😀

animal
6. sep 2012

@argo1 haba kůk já vtěsnala mamuta do 1,5m

argo1
6. sep 2012

@ucitelka70 můžu se zeptat k tomu stáhnutýmu Ottobre, to si vytiskneš všechny stránky PDFka a pak je slepíš? to je třeba vytisknout barevně, jinak asi není šance se v tom orientovat, že ju?

argo1
6. sep 2012

@animal OK, díky moc. ušetřilas mi půl metru 🙂

piecee
6. sep 2012

@argo1 jestli můžu odpovím na ten stažený ottobre🙂 mám už doma jedno číslo...vytiskla jsem to černobíle v domění že to bude stačit pže přeci jenom je to dost stránek a zjistilajsem že to teda je mazec se v tom vyznat😀 sice to chvilku dá ale nakonec jsem vše slepila ..ale nevím jestli mi to muž špatně vytiskl (možný odchylky ve formátu) ale dost mi ty stránky na sebe nesedí 😕 takže při obkreslování střihu musím improvizovat a občas některé části ponusout atd aby mi to sedělo...ale jinak super když si s tím člověk dá trochu práce stoojí to za to🙂

laeela
6. sep 2012

@zabza40 to právě takovéto stránky musíme těm chlapům ukazovat, aby viděli, jak moc ušetříme. 😀

laeela
6. sep 2012

@crawler mě třeba suška ukazuje 2 hodiny 20 minut na normální suchý program na bavlnu. Nicméně je to furt o tom, že ten čas ve výsledku může být úplně jiný.
My jsme koupili sušičku v prosinci a v červnu bylo vyúčtování energie a bála jsem se vysokého doplatku právě za sušičku. Jinak máme spotřebu víceméně každý rok přibližně stejnou. A dopláceli jsme 154 korun. 😎

argo1
6. sep 2012

@piecee Díky, no já si právě říkám, jestli to raději neobjednám origoš. Ta dětská kombinéza mě hrozně láká... 🙂

terezita
6. sep 2012

holky nebezi ted nejaka hromadka na mtx?? diky!

piecee
6. sep 2012

@argo1 no mě taky 😅 proto už mám staženo hihi....já jsem zatim šila tričko podle toho slepence co mám doma🙂 a dobrý ale taky přemýšlím jestli na tu kombinezu raději neobjednat origoš jenže se mi zase nechce dáta za celé číslo pže už vidím že z toho stejně nic neušilu jinýho 😅

anastazieb
6. sep 2012

Taky mám pár stažených Ottobre, ale potvrzuju, že ty papíry na sebe většinou nesedí, i když se člověk snaží... takže na to pozor, u něčeho se to dá nějak odhadnout, ale u nečeho ne - např. se mi tím zkrátil hořejšek rukávu, pak to nevyšlo při šití a trochu se mi tím zkazila softshellová bundička... Asi je potřeba si to vyzkoušet na něčem levném...

zojec
6. sep 2012

k tomu stahovaniu strihov.. tiez nemam dobru skusenost , nepasovalo mi to vobec a ked to nie je farebne, tak je to naozaj o drzku :( myslim, ze take veci ako origos strihy je fajn mat doma.. ved to sa nepokazi, este nase deti budu podla toho sit 😀 a okrem toho ma prist kriza, ale taka ozajska, ze na handry velmi nebude.. :D budeme potom sit ako besne, aby sme si mali co dat na seba 😀 😀 😀 isto sa zide 😝 (aj toto je fajn zdovodnenie pre mm na predplatne, nie? :D :D )

argo1
6. sep 2012

@anastazieb
@zojec Díky za názory. A přesně, je to o důvod víc, proč si koupit hezký finský časopis🙂

kofinek
6. sep 2012

@petkasv preco? preco? Preco to sem davate? Boze, zase bude utrata... Ja sem prestanem vobec nakukat... Co som ja mala penazi, nez som sem zacala pozerat. A hromadky sa len mnozia a mnozia, ked ja neviem odolat... 😅

palosek
6. sep 2012

@terezita 😀 😀 😀 běží, ale asi brzo doběhne 😠 😠 😠 neustále tabulku někdo "bourá". 😠 😠 😠 😠 Vím, že jen omylem, ale stejně mě to štve 😖

palosek
6. sep 2012

Holky: MTX+Wendy.: Uzávěrka 11.9.12 ve 20:00???
Zkontrolujte si , prosím, své sloupce. Vládne tam chaos nad chaos. Zkuste dobrat do minima, nebo ubrat, co je moc nad. Jestli tam někdo ještě něco pos..., tak to zamknu asi hned... 😀 😀 😀

stassy
6. sep 2012

@palosek Si udělej kopii, ne? 😀

animal
6. sep 2012

@stassy co tu ještě čmucháš????

animal
6. sep 2012

@palosek no a já musím ukočírovat 80 lidí, ať se nediví, že píšu takové maily jaké píšu (a to je píšu po zklidnění) 😀 😀 😀

caramilla
6. sep 2012

@palosek ; @animal 😀 😀 😀 😀 jako já se fakt nesměju.... ať žije PC gramotnost mamin na RD, co? 😀 😀 😀 😀

caramilla
6. sep 2012

@crawler si počkám, jakou si vybereš súšu ty a nemusím to řešit, to je dobrý 😀 😀 😀 Stačí, když nebudu nějakej pátek klikat "na ty vaše google docs tabulky" a budu na ní i mít 😀
Ještě někde byl starý dTest se sušičkama, ale asi už to bude neakutální, je to už asi 2 roky zpět, možná i 3 😝

schnek
6. sep 2012

hele, co to je? to je naschvál řádek žebro kachničky vyprázdněnej? jsem tam měla metr... no jestli se to brát nebude, tak to pro mě nemá smysl ani ten proužek z wendy
@animal

palosek
7. sep 2012

@stassy ☹ ☹ ☹ pozdě... 😠

palosek
7. sep 2012

@animal ☹ plně tě chápu...asi dám stop stav, abych se k té 80tce nepřiblížila 😀 😀 😀
@caramilla ...tak já chápu, že někdo to s tabulkama nemusí umět, já to donedávna taky moc neovládala, A právě proto mi dá dost práce, než to zas dám dokupy...ještě že mám pomocníky... 😀 😀 😀 😀

palosek
7. sep 2012

Tab.mě tak rozhodila, že jsem šla raději došít resty....kamarádce se dnes narodila holčička...tak jsem to už konečně musela dodělat....Hádejte, co??? 😀 😀 😀