Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
mají zajímavé ceny u těch softshellek http://www.skibi.cz/detska-softshellova-bunda-r...
prosím dotaz, stačí 2m softu na pánský kalhoty velikost L? muž má v pase cca 85cm a vysoký je 175cm....musím si ho předcházet, aby nad dalším balíkem látek přimhouřil oko 😀
@ucitelka70 můžu se zeptat k tomu stáhnutýmu Ottobre, to si vytiskneš všechny stránky PDFka a pak je slepíš? to je třeba vytisknout barevně, jinak asi není šance se v tom orientovat, že ju?
@argo1 jestli můžu odpovím na ten stažený ottobre🙂 mám už doma jedno číslo...vytiskla jsem to černobíle v domění že to bude stačit pže přeci jenom je to dost stránek a zjistilajsem že to teda je mazec se v tom vyznat😀 sice to chvilku dá ale nakonec jsem vše slepila ..ale nevím jestli mi to muž špatně vytiskl (možný odchylky ve formátu) ale dost mi ty stránky na sebe nesedí 😕 takže při obkreslování střihu musím improvizovat a občas některé části ponusout atd aby mi to sedělo...ale jinak super když si s tím člověk dá trochu práce stoojí to za to🙂
@crawler mě třeba suška ukazuje 2 hodiny 20 minut na normální suchý program na bavlnu. Nicméně je to furt o tom, že ten čas ve výsledku může být úplně jiný.
My jsme koupili sušičku v prosinci a v červnu bylo vyúčtování energie a bála jsem se vysokého doplatku právě za sušičku. Jinak máme spotřebu víceméně každý rok přibližně stejnou. A dopláceli jsme 154 korun. 😎
holky nebezi ted nejaka hromadka na mtx?? diky!
Taky mám pár stažených Ottobre, ale potvrzuju, že ty papíry na sebe většinou nesedí, i když se člověk snaží... takže na to pozor, u něčeho se to dá nějak odhadnout, ale u nečeho ne - např. se mi tím zkrátil hořejšek rukávu, pak to nevyšlo při šití a trochu se mi tím zkazila softshellová bundička... Asi je potřeba si to vyzkoušet na něčem levném...
k tomu stahovaniu strihov.. tiez nemam dobru skusenost , nepasovalo mi to vobec a ked to nie je farebne, tak je to naozaj o drzku :( myslim, ze take veci ako origos strihy je fajn mat doma.. ved to sa nepokazi, este nase deti budu podla toho sit 😀 a okrem toho ma prist kriza, ale taka ozajska, ze na handry velmi nebude.. :D budeme potom sit ako besne, aby sme si mali co dat na seba 😀 😀 😀 isto sa zide 😝 (aj toto je fajn zdovodnenie pre mm na predplatne, nie? :D :D )
@anastazieb
@zojec Díky za názory. A přesně, je to o důvod víc, proč si koupit hezký finský časopis🙂
Holky: MTX+Wendy.: Uzávěrka 11.9.12 ve 20:00???
Zkontrolujte si , prosím, své sloupce. Vládne tam chaos nad chaos. Zkuste dobrat do minima, nebo ubrat, co je moc nad. Jestli tam někdo ještě něco pos..., tak to zamknu asi hned... 😀 😀 😀
@crawler si počkám, jakou si vybereš súšu ty a nemusím to řešit, to je dobrý 😀 😀 😀 Stačí, když nebudu nějakej pátek klikat "na ty vaše google docs tabulky" a budu na ní i mít 😀
Ještě někde byl starý dTest se sušičkama, ale asi už to bude neakutální, je to už asi 2 roky zpět, možná i 3 😝

@crawler spotřeba závisí hlavně na tom, jakou máš pračku (teda plus energet.třída sušičky, tep.čerpadlo atd.) - jestli odstředíš na 1400 otáček, budeš sušit jak levněji, tak rychleji (třeba 1,35 kWh na 7 kg prádla), pokud máš jen 1000 otáček, pak 1,6 kWh. Takže to chce i lepší pračku. Musíš porovnávat stejné množství prádla, tak i počet otáček u odstředění, musíš koukat, z čeho tu spotřebu berou.
Můj favorit je tento:
http://www.levneelektro.cz/p81537-susicky-pradl...