icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
13. sep 2012

@zabza40 ta je skvělá. 😵

caramilla
13. sep 2012

POZOR! Jasmínka poprvé v roli fotografky ! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Jen tu první fotila, zbytek je samofoto... Zítra budou snad lepší od manžela 😎

caramilla
13. sep 2012

Opravdu nadějný talent... ale jí k omluvě musím napsat, že fotila zrcadlovkou, co má asi 1,5 kg 😀

sinala
13. sep 2012

@zabza40 parádní

sinala
13. sep 2012

@palosek tak on se objednává jiný než jsem chtěla já 😀 😀 😀 teď jsem to zjistila 🙂 , ale taky je hezký, všechny jsou hezké 😀

palosek
13. sep 2012

@caramilla ...hezké lila nohy 😀 😀 😀 😀

palosek
13. sep 2012

@sinala uvidíme, se neozvali....

palosek
13. sep 2012

Jinak holky Wendy je zaplacená...tož se těším na zásilku...cca 47kg 😀 😀 😀 MTX se neozval 😝 zatím...

animal
13. sep 2012

@caramilla já ten střih chci taky 🙂

zabza40
13. sep 2012

@sinala Dcera si jí navrhla sama 😀 😀 😀 😀

beky52
13. sep 2012

@monr ..aj ja chceeeeeeeeeem...🙂..su super

caramilla
13. sep 2012

@animal to by chtěl každej 😀 😀 😀 Byl fakt o nervy! 😝

caramilla
13. sep 2012

@zabza40 tý jo, šikula, dcera, z ní bude jednou Caramilla.... ale fuj... ale nejlepší pochvala je na konci mých úst, že ... 😀 (jsem byla v hospodě, sorry ...) 😎

zabza40
13. sep 2012

@caramilla Ona tak navrhnout a nakreslit (je na umělecké škole ) ,ale k šití se nehrne, 😀 je levá , 😀 😀 neumí si pořádně přišít ani knoflík ☹ ☹

sinala
13. sep 2012

@zabza40 nepotřebuje, když má kdo ušít 🙂 🙂 🙂

zabza40
13. sep 2012

@sinala 😀 😀 😀

caramilla
13. sep 2012

@zabza40 však šít nemusí, stačí, když bude návrhářka a když má šikovnou mamku, tak víc nepotřebuje 😉

zabza40
13. sep 2012

@caramilla Díky , no uvidíme co z ní jednou bude 🙂 🙂 , studuje v Krumlově na Anežce , fotografii 🙂 a moc jí to baví, je to jedna z posledních škol, kde učí klasickou fotku 😉

animal
13. sep 2012

@caramilla ale já ho nechci zadáčo 🙂 to už každej nechce za peníze 😀 😀

jieff
13. sep 2012

@zabza40 mikina je parádní, ale bunda to je nářez🙂 První obrázek takovej nevinej a ty další jak z Kašpárka v rohlíku 🙂
moooc se mi líbí...tak třeba ještě 20 let a pujde mi to taky 😀

caramilla
13. sep 2012

@zabza40 jo jo, tak to závidím, to jsem vždycky chtěla, ale rodiče mě přesvědčili, že
1. nemám talent
2. se tím nedá živit (mimo focení bulváru 😀 )

Ale ono ani jedno není pravda, přičemž to druhé vysloveně závisí na tom prvním...

aneb úloha z Bělouna ... 😀 😀 😀

animal
13. sep 2012

@zabza40 u nás v Písku neučí klasiku fotky???

caramilla
13. sep 2012

@animal ale jo, i za peníze, ode mě zadarmo už nikdo našetěstí nic nechce, páč se všeobecně ví, že Caramilla je těžce na prachy... 😀 Problém je v tom, že ta pr... je fakt velká a na 20 papírů A4 to fakt nekreslím...

anastazieb
13. sep 2012

@palosek já bych taky brala metr těch mtx proužků, díky 😉

zabza40
13. sep 2012

@animal no asi ne ,nebo okrajově, protože zrovna z Písku má spolužačku a je v Krumlově, Anežka je v uměleckých kruzích vyhlášená a uznávaná škola.

zojec
13. sep 2012

@zabza40 krasna bunda.. 😉
baby neexistuje nejaky tlmic na stroje?? jeden reve viac ako druhy :( mam pracovnu cez stenu kde spi dcera s mm a dnes som ju 2x zobudila.. je sice pravda, ze je trochu chora, ale do kelu, kedy mam sit?? 😔 😖 😠

animal
13. sep 2012

@zabza40 aha, no já jenom vím, že je tady škola fotografie, ale blíž nic nevím no a pak tady po Písku pobíhá jedna ztřeštěná matka s dítětem a snaží se fotit 🙂 a nejlepší je, když jdeme takovou dálku, kde chci fotit malýho a on ne a ne postát nikde a do toho neustále ukazuje na nebe éééro éééro (protože celý týden mají vojclové cvičení a dělaj tady nálety - i ve 22:30) 😀 udělala jsem všehovšudy 3 ano 3 fotky a vysrala jsem se na to, jedna je naštěstí kupodivu i zrovna použitelná, ostatní jsou na ho....

animal
13. sep 2012

@zojec existují špunty do uší 😀

zabza40
13. sep 2012

@zojec a co takové ty sluchátka co nosiv ve Vesničko má středisková 😀 😀 😀 😀 ,
Pomáhá namazat stroj a položit na stůl filc nebo gumu a na to stroj.

karchinka
13. sep 2012

@zojec tak jsem dneska řešila stejný problém, šila jsem si konečně to nosítko mei tai (moc děkuji holkám, co mi na to dodaly odvahu a návody!!! 🙂 a malý se mi taky 2x vzbudil... navíc jsem někde zašantročila moji janome podložku pod stroj, ne že by tak moc pomáhala, ale mám ji ráda 🙂 tak jsem šila na dece... no, je pravda, že jsem to nosítko vycpala starou dekou, takže prošít ty vrstvy bylo trošku namáhavější a hlučnější, jsem zlomila dvě jehly :D