icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
14. sep 2012

@petkasv mě děti odpo nespaly a jak začaly chodit do školky, musely dříve vstávat ( ta starší v 5 45) , ve školce 6 15, já honem na 7 do práce, pak odpo samozřejmě usla, protože byla nedospaná, ale!!! večer pak nemohla usnout až kolem 22 a ráno nešlo vzbudit a tak to šlo dookola, pro mě děs běs. U druhé dcery jsem už chodila na 8 a to byla pohoda

lenasss
14. sep 2012

@karchinka vidíš není to žádná věda a vpadá moc krásně

mahafi
14. sep 2012

@karchinka To je nááádhera 🙂, mohla bych poprosit o link na návod? že bych to taky zkusila? 😅

palosek
14. sep 2012

@karchinka nosítko parádní...já se naň chystala rok ...ale asi už na to nedojde 😖 Jsi dobrá.... 😵 😀

michamicha
14. sep 2012

@animal hmm, tak to závidím, manžel si ho v pracovní dny vezme ven tak 1-2x do měsíce 😒 Většinou ráno kolem 6-8 hodiny odjede do práce, vrací se mezi 14-18 hodinou a stejně po příjezdu řekne, že ještě musí pracovat 😔 tenhle týden mě teda štval, sice si Vojtu vzal jednou s sebou na poštu, tak byli venku asi 45 minut a jednou šel s námi do Lidlu, ale jinak jsem měla Vojtu "v péči" takových 13 hodin denně nonstop, po obědě nespal a večer taky nechtěl usnout, tak jsem ho ještě třeba do půl 11 uspávala (on si teda hrál v postýlce s autíčkem) 😅 tak jen doufám, že příští tejden bude líp 😀 protože tohle moc dlouho nevydržím 😝 ale zase dobrý je, že už Vojta vydrží sedět u pohádky, takže když potřebuju něco udělat, tak mu pustím na noťasu mašinku Tomáše nebo Timmyho a on se kouká 😀 Včera jsem díky tomu byla hodně produktivní, během dne jsem stihla vyluxovat i vytřít celej byt 😅 😀 naštěstí mi nechtěl pomáhat, tak to šlo rychle 😀 😀 😀

aerin
14. sep 2012

@michamicha my to mame dooost podobne....taky kvuli tomu poustim pohadky☹

lenasss
14. sep 2012

@michamicha taku nás to je stejné manžel od šesti od rána v práci přijíždí až kolem čtvrté dost unavený ☹ a hned leze na střechu doma už to tak funguje měsíc ale když má práci beru to horší by bylo kdyby přišel domů sednul k počítači a nevšímal si jich 😖

animal
14. sep 2012

@michamicha ale on si ho bere na procházky až poslední dobou, loni teda v létě do nosítka taky bral, ale jinak péče celý den jenom na mě a už mi to leze krkem. A on je od narození málo spavý, když spal 3x denně, tak to bylo 3x 30minut :-/
manžel odjíždí před 5:30 do práce a vrací se nejdříve 16:20
úterky a čtvrtky ale pracuje již delší dobu z domova (pokud není vyjímka) a na jednu stranu mě to docela štve, mě hlídá co dělám a jak si s malým hraju atp. .... 🙂

sufik1
14. sep 2012

Chlap mi chodí z práce tak nejdřív v 7... a po nocích pak si ještě dělá další věci. přes den toho už mám taky občas dost, malý většinou spí, ale občas taky ne. A to uspávání je kapitola sama pro sebe. Občas zaskočí tchýně a pohlídá. Má malýho moc ráda a ráda si ho bere, tak aspoň něco.

A teď jedna školková aktualitka - můj výtvor pro neteř - pytel do školky. A protože teď asi všichni budou shánět pytle do školky, tak i s fotonávodem a střihem. Kuk na blog.

petkasv
14. sep 2012

Tak můj chlap seknul s bubnováním aby mohl být víc s Bětkou a můžu teda říct že doby kdy se chodil domů jenom vyspat skončili a je to pro mě paráda 🙂 ráno vstává dřív a chodí tím pádem do práce dřív a kolem 3-4 je doma, což je skvělý, a pak se stará o Betouše 🙂 nevimjak dlouho mu to vydrží, než přijde další nabídka do nějaký kapely, v očích fanoušků jsem sice asi teď největší sv.. pod sluncem a semtrika, která je hysterická a žárlivá, ale nikdo si nedovede představit jaký to je, já si s ním tisíc koncertů od jedzila a stavila mu a skládala bicí, a ta dřina je drsná, kor, když celý večer hraje a zpotí asi tisíc triček ☹ no jsem zvědavá jak dlouho mu to vydrží 🙂

zikie
14. sep 2012

@caramilla Peti, ty dámské harémky jsou dokonalé!!!!!! Až mě to nutí k megadrzosti.... Chápu, že se ti nechce celý střih skenovat, ale nešlo by ho jednou překreslit a poslat ho do světa v papírové podobě- takové modrokoníkové letadlo 🙂???? Že bychom si ho mezi sebou poslaly a tobě pak za to každá poslaly na účet nějakou tebou určenou sumu....

terezita
14. sep 2012

@sufik1 taky ho budu muset usit.. :-P se mi do toho vubec nechce.. cekam az budu vedet, jaky obrazek bude em. mit..
jen by me zajimalo, ono se to i nekde prodava?? bo u nas ve skolce vypadaji vsechny ty pytle nejak stejne.. takze to musi byt ocividne od jednoho zdroje.. (maj ho po stranach projmnuty a dolni rohy zaoblene, takze se pri veseni takhle neprovisuje..)

sufik1
14. sep 2012

@terezita no vidíš, to mne nenapadlo, ty rohy dole zkosit, možná ještě opravím...
U nás v galanterce mají dva, co šila místní švadlena co opravuje oblečení hned ve vedlejší místnosti. Pak vím, že šije gabinka, má to v nabídce u látek.
Já jsem to tipla od oka, nějak jsem to nezkoumala...

jemi
14. sep 2012

@zikie tak kombinézka taky hotová 🙂 na modelce ještě bez nažehlovaček

Šití v pohodě, kapucku jsem zmenšila o cca 1cm, jen mě potrápilo lemování nožiček jak to hezky zakončit 🙂 a překvapili obrázky - zažehlovalo se nádherně 🙂
Jen Ela nespolupracovala při focení, tak focení s nažehlovačkama nechci pokoušet.

sinala
14. sep 2012

@terezita u nás to šila jedna maminka jako výpomoc školce 😀 látku koupila školka

sufik1
14. sep 2012

@jemi co to máte za střih na ten overálek? Vypadá moc pěkně... už ho tu někdo šil s tyrkysovým....

tak jsem ty rohy dole zkosila a je to fakt lepší.... no co já bych tady bez vás dělala..... 😎 😎 😎 😎

zikie
14. sep 2012

@jemi ty jo, paráda!!!!
@sufik1 to je střih z posledního dětského ottobre

jemi
14. sep 2012

@sufik1 šila ho právě zikie, je to z nového dětského Ottobre http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_4/i..., velice jednoduchý střih

baarca
14. sep 2012

@terezita U nás ty kapsáře taky prodávají v obchodě s dětským oblečením. Předpokládám, že to pro ně někdo šije doma, protože jsem tam viděla oblečení z úpletů od Wendy 🙂

@sufik1 Parádní, díky za návod. Já jen pořád spekuluju, zda šít tohle nebo raději jen nechat obyč tašku, že ta se zase v případě potřeby líp nese domů. Ale asi si na to taky vyhrnu.

zojec
14. sep 2012

vcera mi dosli ottobre, nechapem preco balia kazde cislo zvlast .. a vobec sa mi nedalo k tomu postovnemu k predplatnemu doobjednat jedno cislo bez postovneho.. za kazde cislo automaticky zaratalo 3€ postovne 😖 ale to zenske a posledne detske su fakt skvele 😉

sufik1
14. sep 2012

@zojec to poslední dámské mám a je fakt super. Jen ten čas....
@jemi dík za tip, a koukám, že mají i větší velikost, asi něco spíchnu.
@baarca s igelitokou hcodí do školky teď, ale průšvih je v tom, že když vyzvedává babička, tak nikdy neví, která je ta jejich 😉 jinak neteř teď dostala batůžek, tak domů s batůžkem.

Co ještě využije školkové dítě???? Pytlík na bačkůrky??? že bych ještě něco spíchla???? poraďte

zojec
14. sep 2012

@sufik1 🙂 no snad sa nepokazia, budeme sit na dochodku :D :D

lenasss
14. sep 2012

@sufik1 tep pytlík je dobrý moc pěkný.Právě jsem taky o něčem takovém přemýšlela ale když mi tam máme krásné skříňky a každý tu svou i s odkládací vrchní na různé věci od ktaré mám klíč já a paní učitelka tam se dají věci co mají na výměnu a tak aby to nikdo nevzal,tak pytlík je zbytečný ☹ ale normálně ten náš lump tam stratil za ten týden triko,tepláky, a dokonce ve čtvrtek ponožky 🙄 no chápete to jak může někdo stratit ponožky 😠 to dokáže jen ten náš ještě že potom onemocněl a já měla čas ušít něco jiného protože v pondělí zase jde a určo zase něco ztratí 🙄

martinkah
14. sep 2012

@sufik1 OT: na čo sa ten kapsář u vás v škôlke používa?? v tej našej som také čosi nevidela.. oblečenie + topánky na vonku majú deti v skrinke, v umyvárke je na vešiačiku uterák, na poličke kefka, zub. pasta.. či to vešiate do skrinky a dávate do toho nejaké drobné veci?

lenasss
14. sep 2012

a ještě jedna čepice pro bráchu se nám ta fotka povedla 😀

sufik1
14. sep 2012

@martinkah já ti ani nevím. Neteř vyzvedává máma. Je to soukromá školka a mají tam asi jen věšáky nebo co. Taky jsem to moc nepochopila. Prostě hrabárna, kam to děti dají a rodiče pak neloví popadané ponožky a další věci. Máma říkala, že by se jí to tam hodilo. že pak ty věci nemůže dohledat (a hlavně neví, v čem jí ráno švagrová přivedla....). My půjdeme do školky asi až za rok, tak neřeknu.
Příkaz zněl jasně, potřebujeme pytel do školky

terezita
14. sep 2012

@martinkah @sufik1 my ve statni skolce treba nemame skrinky, ale kazdy ma svuj vesak a na nem ma mit na raminku tenhle pytlik. a mame si ho vsichni pro deti poridit. je to na veci na prevleceni.. nechteli sachovat se skrinkama kvuli klicum, ze se pry furt ztraci. tohle je pro ne o dost levnejsi varianta..

evinka
14. sep 2012

Unás ve školce mají otevřenou skříňku a v ní pytlík, který má v rohách poutka na pověšení na dva háčky. pod lavičkou mají oddělený prostor na dvoje boty, nahoře je polička. Na poličku dáváme věci na ven, v pytlíku má jen rezervní věci.

alinn
14. sep 2012

Ahoj holky 🙂 rozeslala jsem infomejl ohledně tučňáků. Tak pokud někomu ze zúčastněných nedošel, tak se ozvěte 😉

sufik1
14. sep 2012

@alinn ty tučňáci jsou boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vypadají ještě lépe než jsem čekala. Jsem si říkala, že těch metrů mám nějak moc, ale nelituju. Díky 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

a co bude jako další potisk 😀 😀 😀 😀 😀