icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eldwen
18. sep 2012

@petkasv odstavila se sama? jak to probihalo? Blizime se k 13 mesicum 😉, i kdyz odstavovani neplanuju nejak planovat, az to rpijde tak to rpijde

kalman
18. sep 2012

@vdovec Krásná softka 🙂

kalman
18. sep 2012

@caramilla tričko nádhera 🙂

petkasv
18. sep 2012

Holky jsem nasr.. dostali jsme doma barvený povlečení, malinový, já ho dneska dala prát, v domění, že prošlo octem a bylo určitě vyvyřený, hodila k němu moje poslední počiny pro Bětku a ta svině pustila ☹ takže trička kalhoty jsou růžový ☹ a to ne protože jsem chtěla ☹ tak jsem to dala znovu do pračky s bílým a uvidím, mašinky a žirafy z mylly vypadají děsně ☹

petkasv
18. sep 2012

@eldwen no já kojila už jen ráno, na noc od roku dostávala mlíko 🙂 no a pak prostě se jednou vzbudila akřišela na mě bibídá - což je mlíko a dostala flašku, pak jsem jí po týdnu prso vnutila, jelikož jsem myslela že mi jedno praskne a od tý doby nic 🙂 naprosto v pohodě 🙂

zdeann
18. sep 2012

Děvčata, šila jste některá někdy péřovku? Nemůžu Aničce sehnat tu, co měla loni, Gap, měla i sněžný pás...asi to bude celkem drbačka to šít co...peří buď koupím nošenou bundu na MMB a vezmu z ní peří anebo tuším Vltavské peří mi loni nebo kdy slibovali peří i po 1kg, ale to lepší do bund, podle parametrů...nejdražší cca 2200Kč a levnější 1100Kč...z horšího bych nešila...nechce někdo peří? 1kg je dost.

kalman
18. sep 2012

Moje poslední výtvory 🙂

palosek
18. sep 2012

AHoj Holky...přiznejte se...kdo šijete tyhle plínky?? http://www.gagapleny.cz/gagapleny/eshop/1-1-PLE... 😀 😀 😀

petkasv
18. sep 2012

@palosek copak líbí se ti 😝

sufik1
18. sep 2012

@palosek hele nejsou to sweet monkey http://www.sweetmonkey.cz/eshop_aio/obchod.php ? i ta cena i vzory.... i když ty asi ne. A žádná z nás tyhle vzory nemám... plíny jsou stejně na jedno brdo. Normálně sketch šije plíny z mylly pulů !!!!!!!!!!!! http://medley.mimishop.cz/katalog.php?typ=6659&...

petkasv
18. sep 2012

@sufik1 tohle je normálně dostupný na ebay, akorát se nejmenujou Gaga, to je samá umělotina ☹

terezita
18. sep 2012

bre ranko!
kdyz se vam vcera ten medvidek taaaak libil, tak sem z nej prihazuju jednu rychlovku, jak jinak nez danai.. 😀 😀 😀
teda ale toho bordelu!! jsem prvne sila z medvidka/lamy a nestacila jsem se divit.. :-P
a konecne jsem dosila jedny podkolenaky.. sice na ne uz nebude asi moc pocasi.. ale coz. i s puncochama vypadaj dobre 😅

zabza40
18. sep 2012

Tenhle medvídek s kytkama je od kud?
@terezita

terezita
18. sep 2012

@zabza40 od mraze 😉 jsem mu tu vcera delala reklamu. na netu ho maj v bledemodrem, na prodejne tohohle.

petkasv
18. sep 2012

@lenass dneska přišly folie, děkuji moc 🙂
@crawler a lemovky taky, jsou fak skvělý, široký a krásný barvy 🙂

janasrub
18. sep 2012

Právě jsem řádila v tabulce Farbenmix :(
Ještě to Mylly a končím ..... ;)

janasrub
18. sep 2012

Jak šijete ty kalhoty NONITA, ty knoflíky nebo druky jsou nutně funkční? Nebo se to stahuje přes zadek dobře dolů? Myslím teda bez plenky? Mám normálně hubené dítě.

terezita
18. sep 2012

@janasrub ty druky jsou funkcni, ale kalhoty jdou stahnout i pres zadek.

sufik1
18. sep 2012

@janasrub já dávám normální patentky plenkové a drží dobře.

@lenass přišel balík s fóliema děkuju. Ale přišly 2 a2 metry, to je celé moje? Nebo ještě pro někoho? (třeba @terezita) já chtěla jen 1 a 1

janasrub
18. sep 2012

@terezita super, tož já si objednám ten střih

terezita
18. sep 2012

@sufik1 tak to bude asi neco pro me. ja chtela 2 metry te slabsi..
@lenass jen jsem ted zmatena a naprosto netusim, posilala jsem ti uz penize nebo ne??
a nedluzim jeste nekomu neco?

janasrub
18. sep 2012

Moje první šití z merina, no má to dcerka krapítek větší než jsem chtěla, takže jsem to povýšila na teplou noční košilku a ušiju ještě jedno triko na nošení normální. No ale to už zase nezbyde na mě, sakra :(
Moje modelka se celkem ráda fotí, viz poslední fotka. "Neválej si mi v tom merinu po zemi plné psích chlupů a kdoví čeho...!"

zabza40
18. sep 2012

@terezita díky ,hod mi sem prosím odkaz na tabulku FM

lenasss
18. sep 2012

@sufik1 ty bys tamměla mít tři balíčky dva po jednom metru a jeden pro terezitu a ta měla 2metry

ngvadi
18. sep 2012

holky, je tu @moncaa? nutně jí něco potřebuju... :(

piecee
18. sep 2012

@terezita ty jo danai v kytičkách úžasný..já to povídám pořád..ještě že mám kluky...aspoň "ušetřím" 😅 😀

zojec
18. sep 2012

@terezita ja som vcera strihla danai bundu... ale je staaasne siroka :( ci sa mi to len zda?? aj tak som odsvacla po 2cm z kazdej strany 😖

anastazieb
18. sep 2012

Tak jsem byla u Mráze na Vinohradské, úplety nic moc, je to hrozně tenoučký, ale koupila jsem modrý sovičky. Ještě tam měli tm. zelený. Ty severský a teplý úplety nic moc. Plyšový flís tam neměli, nebo možná jo, ale jen nějaký růžový, ty kytky ani puntíky ne, jen ty vytlačený medvídky asi v 5 barvách. A pak jsem si všimla, že mají teplákovinu a finerib, to jsem vůbec nevěděla.

sufik1
18. sep 2012

@lenasss @tezerita já jsem si myslela, že to tak bude, jen to nebylo popsané a byla jsem volaká zmatená