icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bobet
18. sep 2012

@palosek kušuj babo 🙂 si asi nastavím na Mráze dětskou pojistku... 😀

palosek
18. sep 2012

@terezita sovičkové kalhoty...super...ale ta mikča...nemá chybu... 😵 😵 😵 a to žluté je co za matroš? Skvělá kombinace 😵 😵 😵

palosek
18. sep 2012

@terezita ....no my zas měli úrazový den a odpoledne strávili na chir.amb 😢 😢 😢 a zase hlava 😠 😠 😠 Sotva vylezlo sluníčko, malá lítala po zahradě jak blesk, zakopla a práskla hlavou o lavičku, přes nos a horní ret ...krve, brrr...no už jsme jeli ...opět při ní stáli všichni strážní andělé...ale dalšírtg v tak krátké době ...to taky není dobré 😠 😠 😠 Naštěstí...hodný svědomitý a pečlivý lékař...chtěl ji nechat v nem. na pozor., že může mít otřes mozku, ale nakonec nás pustil doma, ale musím ji sledovat celou noc...tož ze šití zas nic....mám o ni fakt strach.... ☹

anastazieb
18. sep 2012

@alinn nedostala jsem žádný email 😉

palosek
18. sep 2012

Jinak...Wendy i MTX dnes napsali, že posílají balíky...z mxt jich bude 9 😅 😅 😅

alinn
18. sep 2012

@anastazieb napraveno 😎

veronik77
18. sep 2012

@palosek beruška, držím palce, ať je ok!!!

terezita
18. sep 2012

@palosek to zlute je finerib.. 🙂 nejak furt nevim, co s tim zlutym posit, bo na tricko pak lezou mouchy.. toz ho schovavam jak to jen jde.. 😀
jaaaj chude maly!! ona je to chvilka a uraz je na svete.. tak at to nic neni a prdolka je v poradku!!

palosek
18. sep 2012

@terezita @veronik77 děkuji, věřím, že bude...já dycky váhám, jestli jet či nejet na oš.do nem...ale čím jsem starší, tak asi víc plaším... ☹ ..fakt, když jsem zastavila (zmírnila) krvácení, tak jsem viděla, jak jí otekl nosek, a horní ret, měla jsem obavy, že jí to tam někde ruplo...prďolka malá...a jí fakt nebylo celé odpoledne rady, lítala jak divá sem a tam...a bylo to.... 😖 No, co už...díky za vyslechnutí (podporu).
@terezita ...a to žluté podšití je skvělé...nebudeš jí tam dělat kapsičky?

petkasv
18. sep 2012

@palosek to je chuděrka, normálně jí kupte helmu, jak jsem proti, tak snad u vás by to mělo smysl 🙂 to je šmudla, vůbec se ti nedivim, já bych celou noc nespala ☹

terezita
18. sep 2012

@palosek nebudu, jsem se s tim nechtela piplat.. mne se s tim medvidkem sije dost blbe.. 😀 😀 😀
maximalne na to pak casem nasiju jednu kapsu, ale spis nee..
hele v tomhle pripade bych taky jela.. 😉

animal
18. sep 2012

@lenasss ano měl by vypít 900ml ale i v přesnídávce je voda

sufik1
18. sep 2012

@palosek chudě malá, ať je jí líp.
@ngvadi, @kofinek oni tam měli i neopren 😨 😨 😨 😨 😨 ? No toho jsem si nevšimla, chtěla jsem ho na tašku a pouzdra... a jak se s tím šije?

zojec
18. sep 2012

tak som dnes tu danaiku "dorazila". vybuchla mi pri tom ziarovka na stroji, aplikaciu som dosivala skoro po tme :( zajtra odfotim na modelke aj s teplakmi 🙂 strih som mierne upravila.. zuzila asi 5-6cm v sirke...

maryol
18. sep 2012

@zojec super! B. bude v nej kočka :o)

sinala
18. sep 2012

@zojec super!!!

palosek
18. sep 2012

@petkasv ...jo helmu, ale ted už jen tu brankářskou 😉 z hokeje. Ted se vzbudila...rreaguje stejně jako vždy, dostala své mléko a spí dál.. 🙂 Díky moc, holky.

animal
18. sep 2012

@sufik1 neoprén by se dal objednat z baleriny, černá modrá zelená, ale cena je trochu vysoká :-/

sufik1
18. sep 2012

@lenass jak se dělá s tou fólií??? Nažehlí se a pak se šije? Nebo se to šije rovnou? Jo a paní u nás v galanterce jí má taky 😨 😨 😨 a říkala, že uchovávat v pytlíku zavřené, jinak navlhne a je to v háji.

sufik1
18. sep 2012

@animal já chtěla kousek na vyzkoušení na tašku, to nemá moc cenu nějak ve větším...

kofinek
18. sep 2012

@sufik1 ja som zatial len opravovala nase neopreny a to sa silo dobre, pruzny steh a islo to. 😎 toto som si objednala, pretoze si chcem usit nieco taketo: http://www.babypark.cz/maclaren-univerzalni-org...
tiez som rozmyslala nejake navleky na flase, ale to neviem, ci by som zvladla, tak pekne prisit zip a vytvarovat to. Prislo mi, ze to musi byt lahke, ale ked som to videla nazivo, neviem, neviem... 😝

ngvadi
18. sep 2012

@kofinek a vlastně i @další ano ano, hrozně se omlouvám, neoprén leží na křesle... myslela jsem, že vyřídim všechny objednávky tenhle víkend a místo toho jsem celou sobotu i neděli umírala s virozou, vylézt z postele sem byla schopna až v pondělí a to už zase byl pryč muž, kterej by pohlídal malou, takže jsem sotva stihla dodělat a poslat to, co už je zaplacený (a dodělat ten příšernej zápočet, abych ho stihla do konce ak. roku)... a teď budu dva týdny pryč:( kdyby někdo na něco hodně pospíchal, tak napiště soukromě, zkusíme se domluvit, že by to nějak vyexpedoval manžel...

sufik1
18. sep 2012

@kofinek já jsem šila takový obal na lahev ze softu a celkem v poho http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/01/taska-na-...

stassy
18. sep 2012

Tak vám to sem jdu trošku zaspamovat. 😀
Věci ušité za poslední měsíc, od návratu z chalupy. Ještě mám v zásobě dvě trika s dlouhým rukávem a tepláky, deku a polštářovou želvu už jste viděly. 🙂

1) červená kolová sukně z české bavlny - čekám, že bude barvit jako svišť při praní, hvězdová tunika (MTX) a legíny (Wendy)
2) tričko puntíky z Mylly, tyrkysová látka je interlock z www.latka.cz
3) tričko modré kytky Wendy, tyrkysová opět z latka.cz
4) červené tričko (jednolíc z Batani.cz) s velurovou nažehlovačkou, kolová sukně puntíky od M. Millera (stejný střih jako ta červená sukně pro Báru)
- komplet podle posledního Ottobre - tunika (úplet od Veselé jehličky), tričko s dlouhým rukávem lemované gumičkou hnědou s růžovými puntíky, legíny (oboje z hnědého jednolícu z Batani.cz)

terezita
18. sep 2012

@stassy koukam, ze trojmatka se nudi/nudila 😀
teda paradni kousky, ale nejkrasnejsi a nejuzasnejsi je to posledni!! taky ty saticky chci sit, ale nez ja se k tomu dostanu, tak bude tak rok 2015.. 😅 😀

ngvadi
18. sep 2012

@stassy to je fakt nádhera! nejvíc mě dostalo puntíkatý triko a tunika z látky z veselý jehličky. a máš krásnou prvorozenou!

stassy
18. sep 2012

@terezita Děkuju. No jo, jako těhule jsem šila jak drak, ale teď s prďolou se to nedá, ona je nějaká neodložitelná a večerní usínání je mazec. Uložit všechny tři současně je téměř nemožné. 😀 Takže mám už třetí den rozešitou mikinu pro Báru. 😀
@ngvadi Díky, taky si myslím,, že se nám povedla, holka jedna šklebivá. 😀

animal
18. sep 2012

@stassy ta poslední tunička je nejkrásnější a tu nažehlovajdu jsi dala dobře, by mě to nenapadlo dát to takto na bok dolů 🙂

stassy
18. sep 2012

@animal Díky. 🙂 Mě to uprostřed trička, na hrudníku, přijde jak pěst na oko, takhle je to takové decentní, ale přitom to tričko pěkně oživí. 🙂