Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky moooc děkuji za přání,zatím jsem nadšená už jsem ho i vytáhla z krabice ale ještě neušila ani jeden steh 😅 se nějak bojím,ale dnes se na to chystám návod mám přečtený tak co víc mi chybí.Akorát je to ten z LIDLU ale co už ho by to jinak nenapadlo si myslím jen že šel kolem a řekl si "aha to je to co chce,tak jí to vezmu stejně pro ni nic nemám " 😀 😀 😀 uvidíte za týden mi toto řekne ale mě to nevadí aspoň něco že třeba bude dobrý a na to moje šití zatím stačí 😅
@beky52 pekné, ja som včera tiež strihla čiapku, zatiaľ iba z 1 eurovej jysk deky, robila som 46ku s sedí dobre, dnes môžem strihnúť do lamy..... ešte chcem pridať ušká, ako šila @kryska5, ale uši špicaté, ako hasky.... a možno aj tvár dorobím, uvidím, modré oči a čierny nos... ale to je len predstava..
Holky potřebovala bych poradit. Včera jsem se pustila do soft bundy, šilo se super, akorát problém, že jsem vsadila rukávy a ty jsou dost úzké. Malý to obleče, ale když mu pod to dám hrubší mikinu, je to dost na fest. Jinak mu bunda celkem sedí. Neporadíte, co s tím? Myslela jsem nějaký klín, ale stejně v průramku přidat nemůžu ☹
@ivca79 jsem to špatně napsala.Alergická jsem když mám přešívat já. 😀 😀 😀 Já to totiž nesnááááším.Moje mama je vyučená pánská krejčí a nebaví ji šít,ale když jí někdo donese na opravu kalhoty na výměnu zipu je nesmírně nadšená a štastná,což já nechápu.Já bych jim to hodila na hlavu 😀 😀
@macin73 s těma nitěma....viděla jsi jak jsou vedeny nitě na OL? Tak je potřeba vyrobit něco podobného..ta niť se musí lehce odvíjet jako když ji táhneš rovně (nebo skoro rovně) nahoru aby se nebrzdila o kónu..a do stroje ji navlékáš ze shora (ale to už si myslím není důležité..hlavně to odvíjení nitě musí jít hladce)
@lenasss souhlasim s @lenass, zkus to treba prodat a usit vetsi 🙂
@barcav moc ti to slusi, mne se moc libi tyhle decentni fotky 🙂
diky za pochvalu kuchynky. J. prave taky furt vari, taky ji mam porad nastlanou v kuchyni, drez s vodou je nejoblibenejsi. Navic si pak po te zidli vyleze na linku a to je tepr sranda, korenky, talire na dosah 😀 . Ve skrince s hrncema ma jeden svuj maly oblibeny, ktery si privlastnila a s nim vari porad. Jen mam pocit, ze to latkove jidlo bude stejne nanic, protoze nejradsi vari s piskotama, cornflakama, apod. V sobotu ji budou dva roky.
@petkasv tak mě taky dětičky kramaří, problém je, že jsou dva, staršímu budou za chvilku tři a mladší budou v únoru dva, starší už se jakž takž dá "ovládat", mladší je neřízená střela. Problém je, když jsou oba pohromadě, páč starší pomáhá mladší, takže když někam nevyleze sama, přisune jí židli.
Já jsem teda přestala rozdělovat kuchyň na povolenou zónu a nepovolenou zónu, mají přístup všude a když něco chtějí, tak se zkoušíme domluvit. Včera dostali oba dva hluboké plechy, do plecháče vodu a k ní trychtýř, naběračku, lžici, plastový kelímek a brčko.
Musí mít každý své místo, jinak se o to tahají. No na půl hodiny byl totální klid, pak jsem ovšem musela stůl otřít a převléknout děti. Na přípravu večeře mi to stačilo. 😀
Malá má třeba v oblibě překousávat obaly od potravin, takže minule mi vyhryzala díru do pětikilového balení tarhoně. 🤐
A kuchyňku jsme zrušili, to je nebaví vůbec. Jinak syn ve dvou letech dostal poprvé do ruky malý nůž a od té doby se mnou krájí zeleninu, napřed tu měkčí, co se dobře krájí - třeba okurku - a teď nakrájí klidně i mrkev.
Před týdnem jsem ho pustila k zapálené sirce a zatápí ráno v kamnech, připraví si to sám, namuchlá papír, hodí třísky, já mu zapálím sirku a on zapálí papír.
@laela moje děti si taky nehrajou na kuchyňku, bo je to nebaví, ty plastový krámy, když můžou mít opravdový, vařej se mnou, nůž taky dávám malej - ale radši ostrej než tupej - od dvou let, naučím je, jak krájet, oni se pak sice třeba řiznou, ale napodruhý si už dají pozor. Vůbec je nechávám co nejvíc dělat samotný, ať mám klid a někdy mi fakt pomůžou. Investice do budoucna - malý ztráty ve jménu větší samostatnosti 🙂 Včera mi uvařili mraženej hrášek s kukuřicí a krupicí 😉
vidím, že v kuchyni si hrajou všecky děti 🙂. My máme taky zóny, kam nechci, aby hrabala, jsem nalepila bezpečnostní pásky (poté, co mi vyházela/vypadlo na dlažbu několik sklenic s marmeládou, passatou, atd.). S moukou a vodou ji ke stolu zatím posadit nemůžu, protože je to strašné šídlo a nejradši by s tím běhala po celém bytě. Na úklid kuchyně jsem zvyklá, ale drhnout obývák se mi fakt nechce. V kuchyni se neustále rveme o místo, máme ji celkem malou a ona chce samozřejmě stát zrovna tam, co já 😀 . A miluje překapávač na kávu, vždycky si vytáhne konvici a rve do ní, co jí přijde pod ruku a vaří. A já trnu, kdy budu shánět novou konvici (určitě už ten typ nebudou mít), protože je skleněná 😉
@macin73 Já teda přiznám, že kónu jsem dala na OL a vedla jí tím očkem a pak klasika už do NV10. Já mám udělaný hrneček, izolepou k němu připevněnou tyčku od orchideí a nahoře na tyčce tuhou pružinku z rozpadlého klasického kolíku na prádlo - tím očkem dolú, díra očkem vodorovně. Jen teda do hrnku se mi některé kóny nevejdou, budu to muset přelepit na větší sklenici. A napětí nitě horní nitě jsem musela zvýšit na 6, možná i 7 tam budu muset hodit.
holky udrží LAMA vlhkou plenku? 😕 http://aukro.cz/svrchni-kalhotky-na-latkove-ple...
@piecee mě osobně přijde šílený rvát na děti do plín materiál, který nikdy nikdy pořádně na tento účel neotestoval, třeba viděla jsem svrchní kalhotky ze softshellu, to když si představím, že by na mě někdo narval, tak mi vstávají vlasy hrůzou. 🤐 Ono napsat, že materiál má nízkou smáčivost je fajn, ale ta vlhkost tam přeci je zevnitř, navrch chlupaté velmi teplé kalhotky, navíc umělé vlákno, to už radši popravdě dám radši dítěti papírovku - igelitovku. 😨

Taky jsem se nechala vyfotit, ale ještě jsem neviděla ani jednu fotku (a malé už byly o víkendu 2 měsíce). Fotograf má fičák v práci, tak na fotky nemá čas a tu správnou náladu 😢