icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
12. dec 2012

@piecee já bych si ji s dovolením vzal 🙂

piecee
12. dec 2012

a ještě jdu spamovat našito něco mám jen nestíhám fotit🙂 konečně i u nás tučňáčci 🙂
kalhoty z mikroplyš postřihy dadka pro miminko,mikina pro sestřenici, miminkovsky koplet tučňáci (napis pajc alin🙂),šatovky pro neteř, kabatek pro syna a tričko s tuč rukávama, kalhoty z mikroplyš dadka a liščí triko

piecee
12. dec 2012

@veronik77 paráda aspoň se toho zbavím 🙂)

lucijan
12. dec 2012

@lillyzelvicka když vidím ten detail se suchým zipem, jak to máš krásně ušitý, mám chuť rozmlátit svoje stroje kladivem a najít si jinýho koníčka 😀 A i ten rybníček s rákosím je parádní!!

lucijan
12. dec 2012

@caramilla návod na rukavičky je někde online? dík
Na jedný fotce čouhaj Jasmí z kapsy lentilky, to jsem se smála - neber úplatky, neber úplatky... 😀

veronik77
12. dec 2012

@lillyzelvicka prosím prosím - to protiškrábadlo na zipu je jen jedna vrstva softu bez obšívání ? děkuji 🙂

veronik77
12. dec 2012

@lucijan já je pletla dle návodu na ponožky na dvou jehlicích.... 🙂

sinala
12. dec 2012

@zojec my jsme koupili A. šroubovák, protože ho to baví, ale hračku nechche a raději šroubuje s tužkou 😀 😀 😀

lillyzelvicka
12. dec 2012

@veronik77 jo nez obšití vrstev je tam dost nechávám to tak ono se to nepáře nic a příště to budu dělat rovnou z podrkrytu v jednom 🙂
@lucijan a já bych řekla že ty suché zipy mě moc nenadchly vynechala jsem jeden krok a pak jsem musela improvizovat 😅

terezita
12. dec 2012

@zojec coz o to, ja bych hnedle spala! ale nemuzu si to nejak dovolit, bo nestiham sit.. 😀 😀 😀 ale snad.. o vikendu.. konecne.. uz jsem jak zombice.. 😝
no trochu ten plochy pruzi, ale jen trochu.. jako mit presne padnouci strih boxerek tak by to asi nevadilo.. no vyzkousim.. uvidime.. 😀 😅

laeela
12. dec 2012
terezita
12. dec 2012

@laeela jsem se ted u ni zasekla.. ma tam spoustu zajimavych veci! http://levenmetliv.blogspot.cz/2009/12/vilt-vli...

lenavos
12. dec 2012

Dá se někde najít střih na ty kalhoty s nízkým sedem? A ještě by se mi líbily ty trika s šikmo našitými rukávy ke krku (nevím jak se to správně jmenuje 🙂

terezita
12. dec 2012

@lenavos raglanove rukavy..

caramilla
12. dec 2012

@terezita ; @zojec Když se Jasmí to nerezové nádobí a porcelánové talířky nebude líbit, tak v něm budu vařit já! 😀

Ona má takovou malou pánvičku a na ní sedí moje nejmenší poklička, takže tu prostě zabavila 😀

JInak došla DOOBJEDNÁVKA 2 Německo. Takže dnešní sáňkování padá v oběť stříhání. SIlnice u nás strašná, na poštu pojedu asi na lyžích nebo co.... 😝
Musím říct, že jsem asi už na pokraji svých fyzických sil, jsem úplně vyřízená... kdo chtěl kam.... 😀

caramilla
12. dec 2012

@lucijan na ty pletené, mám nafoceno, bude na ekozahradě, až budu mít chvilku, snad do víkendu. Ale jako amatérský návod pro úplně blbý od někoho, kdo je stejně úplně blebej 😀
A ty lentilky jo jo jo, to jsi napsala přesně 😀
@lenavos myslíš na tebe nabo na dítě?

ucitelka70
12. dec 2012

@zojec ja som šila boxerky, bez col.... nafotím, ak sa drobec zobudí, vlastne jedno z diaľky môžem pridať

veronik77
12. dec 2012

@lillyzelvicka díky, asi to taky zkusím - poslední bunda byla vrchní vrstva, zip, krytí zipu zespoda a protiškrabadlo dvojité a stroj už to nedával a blbě provazoval....

zabza40
12. dec 2012

Nemáte prosím někdo střih na rukavice jak pro 8leté dítě, tak dospělé palčáky .Nutně potřebuji ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

zojec
12. dec 2012

@caramilla
@terezita ja tiez nestiham, v pondelok som zistila ze do vianoc su 2 tyzdne, nie 3 ako som is naivne myslela 😨 ale zalahla som .. maly vstava o 5tej, o 5,30 barbora, nie som v stave byt dlhsie hore ako do 23.. ak potiahnem dlhsie, tak som potom na druhy den ako po flasi hruskovice 😖 cez den si nepichnem a nie kazdu noc sa mi chce.. momentalne mam v pracovni taky bordel, ako keby mi tam padla bomba 😖
ja sa uz na sviatky tesim :D oddychnem si a budem mat kopu casu na sitie 😀 a este som objednala aj vlnu, zisiel by sa mi nakrcnik :D to snad zvladnem 😀 😀 este keby mi mal kto dovtedy napiect 😅

lenasss
12. dec 2012

jedna z mikin pro kamarádku jsem zvědavá jestli se jí bude líbit 🙂 co myslíte to T na zádechje nakřivo schválně 😀

petkasv
12. dec 2012

@lenasss cvoku 😝 😝 chocholouška na tebe 😝

evinka
12. dec 2012

Prosím, nemá někdo odkaz, příp. naskenovaný na poslání střih na polodupačky vel. 56? Díky

lenavos
12. dec 2012

@caramilla myslím na děti - nejlépe 92 a 104 a více...ale klidně i na dospělé, určitě se mi to neztratí...

ucitelka70
12. dec 2012

@zojec tu sú boxerky, pri plochom šve natiahnem látku, aby bol pružnejší šev, aby sa mi potom nepáralo.... ale rozmýšľam, že si nafotím postup na blog

ucitelka70
12. dec 2012

holky, čo budete teraz rodiť, čo poviete na toto? http://www.ulitka.sk/

aerin
12. dec 2012

@ucitelka70 me by za to obe moje deti sezraly 😀 😀 😀

ucitelka70
12. dec 2012

na tejto stránke sú veľmi inšpiratívne aplikácie, aj hračky, aj vo vlanajšom roku http://terapiahuone.blogspot.sk/search?updated-...

petkasv
12. dec 2012

@ucitelka70 hezký 🙂 Bětku jsem měla zavinovat, určitě by nám to ušetřilo spoustu stresu, u Rozárky to není potřeba, ta s tímhle nemá problém 🙂 každý dítě je jiný 🙂

ucitelka70
12. dec 2012

@petkasv nášho sme, je júnový, a boli vtedy strašne veľké horúčavy, nebol v perinke iba pár dní, aj to iba cez kojenie, ináč bol vždy navoľno.... a veľakrát aj na holo - ale sa mi to páči, možno lepšie ako perinka.