icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

quaxi
13. feb 2013

@keziah no to by dopadlo, ved ja rucne neviem ani ponozku zastopkat 😀

janette1972
13. feb 2013

@zzzzazi Ja mam Bernette 610 a som spokojna (lebo nemam s cim porovnavat🙂))) Kupovala som cez net, takze mi nik neurobil debilkurz, tak som sa trapila sama doma. Zda sa mi trochu hlucny a dost rychlo sije na moj vkus. Ked som si porovnavala s videami na youtube a inymi znackami, zda sa mi, ze je ozaj prilis rychly a regulacia rychlosti teda nie je pri slapani na pedal nejaka extra. Zatial som sila iba rovno, ale neviem, ako by dopadli okruhle odlicovacie tamponiky, co tu pred casom predviedla @caramilla. Baby tu maju asi na 90% Brother a ma to minimalne vyhodu toho, ze si tu vedia super poradit, ak nieco nefunguje.

janette1972
13. feb 2013

@kveta007 som velky nepriatel ockovania vdaka vlastnej skusenosti s mojimi detmi. Povinne ockovanie som brala pri prvom synovi ako nieco spravne a samozrejme, az kym som nespozorovala, ze jeho zdravotny stav sa kazdym ockovanim zhorsuje (po 1.hexe sme napr. skoncili v nemocnici so silnym zapalom obliciek). Zacala som si hladat veci ohladom ockovania a u dcery som uz ockovanie odmietla. Syn ma rozbity imunitny system (exemy, alergie), dcera je chvalabohu zdrava ako repa. Myslim, ze je to hlavne neockovanim, ale o tom tu bezi na konovi ina debata.

zzzzazi
13. feb 2013

@janette1972 Díky Janette, tak ten si asi taky škrtnu :D nakonec asi dám ten Brother i když ještě vyzkoušíme tenPfaff 2.5 s dvěma rychlostma.

briuska
14. feb 2013

@mahafi děkuji za tip, tak já asi zkusím toto merino 🙂

laeela
14. feb 2013

@briuska merino od Drops můžu taky vřele doporučit, jedno z mých nejoblíbenějších klubíček. Manžel má z něj čapku, kterou jsem vyprala zkušebně v pračce a dokonce se odvážila dát i do sušičky, je to v úpravě superwash, nemělo by se srážet. A opravdu, už jsem jí prala a sušila dvakrát a bez problémů 😉

komisakpd
14. feb 2013

baby charqkterizujte popelin..nevime co to je a kde ho zaradit, na co je vhodny? aky ne na omak? pls...myslim na ten co @animal ma v tb

palosek
14. feb 2013

@komisakpd ten od animal jsem v ruce neměla, ale těším se na něj. Popelin je takové jemné plátno, moc příjemne na omak, chci x něj halenku na léto pro malou a letní kalhoty. 🙂

ucitelka70
14. feb 2013

@komisakpd aj ja tak viem, že je to ako košelovina, dámske košele sú z toho.. ja chcem aj na letné gate pre drobca, aj kraťasy aj také prešívané, uvidíme, vyskúšame a budeme múdrejšie.... dosť báb to berie, budeme sa potom chváliť, čo kto z toho ušije... 😉

komisakpd
14. feb 2013

@palosek
@ucitelka70

a rie jednolic a obojlic s 5% elastanom je vhodny aj na tricka a bermudy a pod?

diapozitiv01
14. feb 2013

baby s akou nitou (znacka, typ) sijete na overloku/coverloku veci z merina. cakam na prvu varku a pojdem na moj prvy pokus. Dakujem

kuna
14. feb 2013

@komisakpd ten od animal jsem v ruce neměla, ale všeobecně je popelín takové hebké plátno. Jak psala @ucitelka70, jsou z toho dámské košile, apod. Některá plátna jsou tuhá jak prkno,a le toto je takové příjemné, měkkoučké.

@diapozitiv01 já šiju na OL všechno nitěma Hard 5000 yardů a v poho (ty 1000y se ale některým holkám trhaly). Ale na COL říkala @caramilla, že jsou lepší Belfil, že ty Hardy se v tom trhají i ty 5000. Že ten COL jen tak nějaké nitě nesnese 🙂

ucitelka70
14. feb 2013

@komisakpd jednolíc a obojlíc sú úplety a toto je lát

ucitelka70
14. feb 2013

@komisakpd látka, ako pánske košele približne, samozrejme iné , len aby si mala predstavu, toto je ešte k tomu s elastanom, pohľadám nejaký obrázok aby si bola v obraze

sinala
14. feb 2013

@diapozitiv01 já jsem šila merino na OL hardama 5000y

mitape
14. feb 2013

ešte jeden výtvor som zabudla dať, ten najkrajší :D

komisakpd
14. feb 2013

@mitape waw to co je za latku?

ucitelka70
14. feb 2013

@mitape fíha, to je presne ako z ottobre.... vymakané perfektne

mitape
14. feb 2013

@komisakpd látka- úplet je od ALLY
@ucitelka70 strih je z ottobre 4/2012, model je na titulke časopisu. Peťka to zbadala: "ja chcem také" 😀 no neuši jej to

medunka21
14. feb 2013

@mitape tak na toto ja nemam..

ofelieee
14. feb 2013

Ahojte holky, střádám plány na jarní softky pro Kubu a potřebuju radu - jak tak koukám, vy většinou zakončujete nohavice u softek nápletama, nedělá to neplechu co do savosti vody? Jakože soft má bejt jakžtakž nepromokavej, ale pak se to u těch kotníčků natáhne... ? A jaký jsou jiný varianty? Díky

medunka21
14. feb 2013
mitape
14. feb 2013

@medunka21 pekné, šikulka 🙂 už aby ten overlok poslúchal

svela
14. feb 2013

Ahoj holky, prosím o radu, sháním kus černého patentu do pasu na softshelky. Nemáte někdo zbytek? Případně tip, kde levně objednat?

@ofelieee já je šila bez nápletů, jen jsem je založila, máme je dost úzký, takže když je přetáhnu přes boty, je to super, nikam netáhne, ani vlhko se nedostane. Na jednu stranu je tedy výhoda, že jsou užší, na druhou nevýhofa, dcera si to neumí sama přes ty boty přetáhnout, takže bych udělala příště na zimní nohavice širší 🙂 Pak jsem viděla, že je někdo lemoval gumičkou.

kuna
14. feb 2013

@svela třeba tady http://sijemdetem.cz/produkt/wendy-patenty-po-10cm. Po domluvě ti to pošlou i levněji, když máš jenom kousek.

barcav
14. feb 2013

@mitape krásná mikča 😵 to by mě nenapadlo, že tenhle úplet bude vypadat ušitý tak pěkně 😵

stassy
14. feb 2013

@mitape Mikina krásná, já se na ní taky chystám (ovšem z jiné látky, z té, která je v Ottobre), ale stále sbírám odvahu, nějak mi hlava nebere postup u lemu u zipu. Mohla bys mi prosím napsat, jak jsi toto šila? A na lemování jsi použila lemovací gumičku nebo úplet? Předem moc děkuju.

ucitelka70
14. feb 2013

@ofelieee pozri terezitin blog, tam má iné zakončenie softiek, presne kvôli snehu... a super, robila som podľa toho

mitape
14. feb 2013

@stassy lemovala som to tenkým úpletom. ale myslím že by to išlo aj gumičkou.výstrih na zips treba iba prestihnúť, nie vystrihovať !!!! ja som vystrihla od prehybu cca 0,5cm a mala som bolehlav lež som to poriešila k mojej spokojnosti. začneš lemovať zo spodu ako je prestihnuté, prejdeš celú kapucňu a skončíš znovu na spodu. Lem necháš trošku pretŕčať aby si to potom mohla zašiť z vnútra ako keď šiješ výpustkové vrecko. Potom našiješ zips tak, že lem prekryje zúbky. Mne sú vydieť kôli tomu, že som to vystrihla a nie iba rozstrihla a preto je tam gombík aby zakryl moje ručné došívanie. Baby mi povedali, že to tou dokonalosťou preháňam 😀 ale ja som taká, pokiaľ to ide tak to opravím.
Dúfam, že som to napísala zrozumiteľne a nie jak hotentot 😀

mitape
14. feb 2013

@barcav ono to je skôr ako tričko, nosí to na iba na tielko a na to si dá mikinu 😉