icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
9. mar 2013

@zikie teda vážně parádní, mě se nejvíc líbí žralok, kdyby se ho Toník tolik nebál, tak ho pajcnu 😉

caramilla
9. mar 2013

@lillyzelvicka co dodat? 😎

zikie
9. mar 2013

@lillyzelvicka Ta je nádherná. Jako vždycky...

sinala
9. mar 2013

@palosek až na rok k 15. narozeninám, dám vědět dopředu 😀

kamishek
9. mar 2013

@bordino tak jsem si na tebe teď vzpomněla, při projíždění stránek jsem narazila na polštářek - ptakopyska 😀
http://www.yellowspool.com/scrapped-animal-duck...

luckybara
10. mar 2013

Ahoj holky zase jdu s otázkou za Váma,nikde v obchodech mi nedokáží vysvětlit pojem fleece antipilling,co si mám pod tím představit.děkuji 🙂

veronik77
10. mar 2013

@luckybara je fleece s protižmolkovací úpravou, má hodně krátce střižený vlas. Ale každý fleece trochu žmolkuje, ento však méně 🙂

luckybara
10. mar 2013

@veronik77 děkuji právě jsem tápala v čem to je,a kam vlezeš tady do obchodu tam na tebe hledí jak ....otázky jako tahle,nebo vedete softsheel,nebo teď jsem scháněla jeden tip nití 🙂díky moc

katkaela
10. mar 2013

@lucijan waaaaw, ostala mi visieť sánka... to si akože šila??? bombastická 🙂

anastazieb
10. mar 2013

@lucijan je nádherná!!! Taky jsem jí šila, ale takhle krásně nedopadla 🙄 . Mám jí nedokončenou někde v šuplíku...

Přidávám své včerejší dílo:

katkaela
10. mar 2013

Oliv zase povyrástla a nejak sa mi do ničoho nevojde, tak to chcelo niečo pošiť :D

lucijan
10. mar 2013

@anastazieb já jsem ji jednou taky hodila do šuplíku, že možná časem se k ní vrátím, ale pak mi to nedalo, že to přece dám, a vono jo 🙂

martinkah
10. mar 2013

@anastazieb krásne tričko 😵 😵 😵

kuna
10. mar 2013

@anastazieb krása, líbí se mi ty červené detaily!

@katkaela nádherné tuniky! Ty jsi říkala, že si ty cedulky tiskneš, že? Co ti to dělá po delším praní?

katkaela
10. mar 2013

@kuna dík🙂 Cedulky malinko zosvetlali, robila som aj na bodyna otisky zvierat a tie sú hodne v obehu a pekne držia. Len jeden obrázok je výraznejšie svetlejší, ale ten bol nejak slabo otlačený hneď. Ono asi bude záležať akú farbu na textil použiješ. Ja mám tieto: http://www.tvorilci.cz/barvy-terno-colour/1712-... , celkom lacná sada 🙂

petkasv
10. mar 2013

Holky naše Jablíčková Karkulka 🙂 a muchláčci 🙂

laeela
10. mar 2013

@petkasv karkulka perfektní. Moc se ti to povedlo. 😵

petkasv
10. mar 2013

@laeela Děkuju 😵

denisa121
10. mar 2013

ahoj všetky šikulky... toto je super stránka, prechádzam stránku za stránkou, aby som nazbierala inšpirácie. veľa krát sa objavilo u Vás, že nápady a strihy beriete z Ottobre, rada by som sa opýtala, je to zahraničný časopis... dá sa kúpiť aj u nás? alebo je stránka, kde strihy beriete zadarmo? alebo ako to je, prosím, dajte vediet, kto máte skúsenosti 🙂 dakujem

papajka7
10. mar 2013

no tak som konecne dokonikovala,mala som usit len 4,ale neako sa to zvrhlo 😅

vianne
10. mar 2013

@denisa121 ja ho kupujem z ciech http://www.pattistudio.cz/ ale da sa aj priamo z http://www.ottobredesign.com/

papajka7
10. mar 2013

este malej leginy a vrchne nohavky pre kamoskineho maleho,vcera sme ich isli pozriet,tak som jej ich sila plus aj 6 vkladaciek,a mm zahlasil,ze naco sa trapim,aj tak vsetky tie moje veci zahodia do kosa 😠 😢 ,ma nasral

majamat
10. mar 2013

tak ja som konecne usila vnutro do kocika pre babiky. len konstrukciu mame v pivnici, tak som to vyfotila len tak na zemi.

medunka21
10. mar 2013

chcela som vyfotit moj vytvor na Samkovi a vysledok??posudte..same opicky robil

ucitelka70
10. mar 2013

@medunka21 a kde si zohnala presne farebne ladiaci patent? dobréééé, teším sa na dalšie 😉

medunka21
10. mar 2013

@ucitelka70 to je uplet od Ally,petrolejovy

jieff
10. mar 2013

Recyklace mikiny po babičce, spolu s mtx jednolícem a mylly patentem. Nejprv jsem chtěla jen nabušit babydruky, ale pak jsem vyštrachala krásně začištěnej zip (taky reci z jiný mikči) a bylo rozhodnuto. Jsem nadšená. A zjitila jsem, že když něco šiju s respektem, tak si dávám pěkně záležet a přemýšlim. Bohužel jsem dneska pěkně zkazila jedny gatě, který měly být rychlovka...tak rychlovky už si zakazuju a budu je muset taky začít brát jako výzvu 😉

lucijan
10. mar 2013

@anastazieb ještě jednou koukám, že ty aplikace a hlavně tu kapsičku máš NECHUTNĚ dokonalý 😀 😀

lucijan
10. mar 2013

@jieff ty výšivky..to ty?? barevná kombinace se mi moc líbí 😵

ardila
10. mar 2013

Ahoj, jeden tučňáčí počin od nás..
@caramilla Koukala jsem pár stránek zpět a zaregistrovala jsem, že se chystáš na kurz konstrukce střihů? K Daniele? Já se chystám už delší dobu a snad v dubnu to konečně klapne..