Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@svela stahuje to rukávy, aby nefoukalo, jasně. Mám to radši jak náplety, ale náplety vypadají zase lépe. To rozšíření jsem okoukala ze střihu u Farbenmixí bundy, co sem dávaly holky odkaz. Lépe to drží, ten úzký proužek mě irituje (ten mám já a Jasmína, zákaznice už mají variantu, kdy jsem se poučila z chyb 😀)
@zikie mě to furt přišlo jako modré ho... na tyčce a pak jsem uviděla modré kamínky 😀 😀 😀 😀 😀 Jo, 3 ráno je velmi inspirativné doba, zvlášť s lahví vína 😀 Naštěstí díky hornímu podávání u Pfaff mám švy rovné a nekostrbaté 😀
@palosek PŘESNĚ! Jsem to chtěla napsat a předběhla jsi mě. Já jen chlastám, chroupám bake rols, pouštím si partičku, chechtám se a napůl spím a pfaff si šije. Jsem si říkala, že příště si půjdu normálně lehnout a ráno si tu bundu jen vyzvednu.
MMCH. jsem poprvé vyzkoušela ten stylefix nebo jak se ten lepící pásek na zipy jmenuje. Bože, proč já si myslela, že ho nepotřebuju???? Ach jo, já jsem kráva! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Kdy bude další hromada FM, mám doma jen dvě kola 😠 😀
A ještě pro pobavení - nadávala jsem, že pfaff má debilní kreténskou zipovou patku, minule jsem zip přešívala asi 10x a včera jsem zjistila v návodu, že jsem ji nasazovala obráceně - tím, co má být dopředu, dozadu. Jako fakt no comment. TO je tím, že vůbec nečtu návody. Jana, co si přečetla návod k mému bývalému Brotheru, tak mi sděluje, co vše geniálního to umělo, fakt super 😀
@caramilla já mám teda nějakej špatnej styfelix nebo to dělám blbě, ale stále bojuji s tim, že nedokážu odlepit tu pásku z látky. To znamená, že nalepim pásek na látku a když potřebuji sundat ten krycí tak mi to nejde, bud to strhnu i s tim lepícím, nebo se mi to povede třeba po minutě...což je o ničem
@jemi @sinala já ho používám na přichycení těch stuh a malých aplikací a nestalo se mi, že bymi to nešlo odtrhnout. Je potřeba to místo, které se bude jako první odlepovat hodně, ale opravdu hodně přitlačit k podkladu, pak už jen seškrábnu nehtem a jde to fakt lehce
@caramilla to já zase návody čtu, takže jsem se fakt dozvěděla hromadu zajímavých věcí. Ale zatím jsem jen ten teoretik. Na šití jsem se ještě nedostala, takže doufám, že zítra už to vyjde. Dneska jsem se tady celý večer mořila s telefonem, protože jsem si blbka stáhla nějakou aktualizaci softwaru a celý se mi to roz..klížilo ☹
A jinak díky za ten tip se stylefixem na zip, to mě ještě nenapadlo 🙂
@caramilla Asi budu muset chodit spát později. Mě by tohle nenapadlo...
Taky jsem dnes došila softový gaťky pro malocha. Fakt nechápu, jak toho stíháte ušít za večer tolik.... Mě to zabralo celý dva večery. Ale mám z nich radost. Tak trochu mě při dokončování napadlo, jestli neexistuje něco jako šicí orgasmus 🙂 🙂 🙂
já včera šla spát v půl 1, což je na mě teď hrozně pozdě. A dítě vstávalo v 6 😝 Ale taky jsem měla nějakou tvořivou, dvoje softky a jedna šustka bunda přes hlavu... na to, že jsem začínala v 10... sice to bylo takové jednodužší šití, ale šlo to až na ty druhý softky docela dobře od ruky. Něco na tom ponocování bude... ale moc často to nezvládám.
Ahojte, mám otázku síce k šitiu, ale asi mimo hlavnej témy. Neviete mi poradiť, z akej látky ušiť tašku na kočiar? a podšíva sa? 😅
@macin73 Čepice je háčkovaná a není težká, je to podle návodu na MMB 🙂 http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=81
@svela čepice ve větší veliksti je v plánu, vlny je dost... Háčkovala jsem z tohoto a vlny skoro neubylo 😉 http://www.iceyarns.com/cs/merino-gold-batik-od...
@veronik77 OK, vezmi ho s sebou. Já se dnes asi dostanu ven bez dětí, tak si to připíšu na seznam, co musím vyřídit, třeba se mi poštěstí skáknout do galanterky, co mají a jestli by mi poradili (mám ji teď od domu asi 120 m!!!, tak to musím přece využít 😀 ). A díky za ten link, už je uložený.
baby čo máte blog kde si ho mám spraviť ? chcela bi som si spraviť vlastný blog a neviem kde začať, poradíte mi ?
Ďakujem
Ahojte šikulky, máte tu nádherné veci, ja som taká začiatočníčka, venujem sa najviac patchworku, ale manžel ma tlačí, že chce takú tašku cez rameno, prosím vás neviete mi poradiť nejaky strih?? poprípade návod, budem veľmi vďačná 🙂
@kalman Já jsem si zakládala blog nedávno (pod dojmem místních "bloggerek" 😎 ) a mám ho tu: http://www.flair-made.blogspot.cz/. Spíš si prohlídni pár blogů a vyber ten, co Ti přijde uspořádáním jako nejsympatičtější.

@caramilla takže ty do tři do rána stroj jen hlidas a popijis? 😅 : 😔 😀 D potřebuje větší softku, že bych de dokopala taky k nejake aplikací ?