Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sblanch koukni na nějaké časopisy Ottobre pro děti (snad si pamatuju dobře stránku www.pattistudio.cz)
holky, já tu furt sedím u netu a koukám a hledám nějaký supr materiál na podložku do kočárku na léto... tu jednu jsem si ušila obyč z červeného úpletu, vlizelínu a staré deky (v centru Ostravy prostě nebyl vatelín k sehnání a nechtělo se mi čekat)... ale chtěla bych na léto asi něco lepšího, aby se malý tak moc nepotil - jsem přemýšlela nad tolik chváleným merinem (já s ním zatím nemám moc zkušenost), ale nevím, jestli úplet nebo kožíšek, taky bych ráda, aby byla podložka červená, ale sehnat červený merino úplet se bez Mylly asi moc nedá... taky jsem přemýšlela nad bambusovým úpletem (ten mají červený) a uvnitř merino kožíšek... nebo to moc prožívám a prostě potit se bude tak i tak? :D
@karchinka já bych ušila podložku bavlněnou a koupila radši malému za ušetřené peníze moirové tričko. Úplet na podložce se bude podle mě vytahovat. Ale je pravda, že zkušenosti nemám, na podložku do kočáru jsem si koupila hezkou bavlnu a než jsem se vůbec pustila do šití, tak malá už v kočáru být nechce. 😀
baby mate niektora masinu pfaff rady ambition? no som si myslela ze vystaci so 40 rocnou veritaskou od svokry ale ee a tak pokukujem po niecom lepsom. Ak mate aj nejake ine tipy sem s nimi 🙂
no ani tento neni zly 🙂 - brother nv 550
http://www.pean.sk/www-pean-sk/eshop/3-1-Sijaci...
@diapozitiv01 ten měla myslím @caramilla ale nejsem si jistá, ty teda nakupuješ ty stroje ve velkém 🙂 🙂 🙂 to se bude šít samo 🙂
@petkasv
Ked uz, tak nech je komplet zostava a nech nemusim najmenej 10 rokov nic riesit a o chvilu mi konci materska a ta nasa slovenska rodicovska je potom len 200€ (to mozem len slintat potom )
@karchinka Já bych merino navrch nedávala (možná tak zatkávané rouno dovnitř), já na něj, když se spotím, reaguju a začne mě to svědit (i MM, který jinak snese skoro všechno, žádný atopik...) a z úpletu bych měla taky docela obavy, musel by se hodně prošít (to už radši třeba výpněk). Já na léto mám teda ráda bambus.
My máme teda taky bavl. plátno (od Melluzinky) a dáváme funkční prádlo - moira a pak VHB Cosilana triko http://www.nosenideti.cz/147/zobrazit_skupinu_z... nebo bambus (šila jsem si ze sport. úpletu z sijemdetem)
Ta bavlna mi vyhovuje i z hlediska údržby...
A nebo střihnout nějaké manžovo staré funkční prádlo 🙂 To mě teď tak napadlo, páč jsem vymýšlela, jak udělat záda na Davídkově batůžku a MM zrovinka jedno staré vytahané má 🙂
@diapozitiv01 wow tak tento je super, ja mám najnižšiu verziu nv 10-pre mňa ako úplného začiatočníka úplne stačí a som veľmi spokojná, inak tiež som si ho kúpila na základe článku z blogu @caramilla ,takže touto cestou ďakujem 😀
ja už zasa pokukujem po OL asi to bude tiež brother, ale ešte si hovorím, že musím viac pošiť, asi až na zimu ho zadovážim
@ellysa
ja som tiez este len na uplnych zaciatkoch, ale ma to zacalo hrozne bavit a nechcem si kupit masinu a za za rok mi bude malo 🙂))
@diapozitiv01 no ja som si viac nemohla dovoliť finančne 😀 , ale tak ak ma to chytí a hlavne budem vidieť aj nejaký môj progres, tak možno do budúcna si zadovážim niečo lepšie a tento posuniem mamine
@ellysa
mne svokra posunula svoju 40 rocnu veritasku 🙂)) ( teda mozem na nej hocikedy sit) ale staci mi ked tam prisivam etiketu na teplacky a mam dost 🙂, cest spolahlivosti ale chcem nieco svoje, nieco co ma omoho viac stehov aj ozdobne a aj abecedu.
a kedze som mala dost velky preplatok na daniach a ostatne dolozi rodina k narodkam a konci mi materska cochvilu tak este investujem. Posledne volne prasule k dispozicii 🙂))
baby, kam a ako prišívate konce okrúhlej gumičky, keď robíte sťahovanie dole na bunde? čítam aj návod v Ottobre, aj blog car a nechápem 🙂
Díky všem za pochvaly. No jsou dny, kdy ke stroji nesednu, nebo ho stihnu jen vytáhnout a pak zase sklidit 🙂. Ale znáte to samy, jakmile má člověk málo času, tak toho paradoxně stihne víc, protože víc kmitá a nemá čas jen tak civět do blba 😀 Já vím, že poslední měsíce, čím víc bylo dítě samostatnější, tím víc jsem se flákala a byla méně produktivní já. Nebo spíš všechno mi dýl trvalo. No a teď jsem taky omezila net, požírač času 😀 . Nehledám inspirace, neprojíždím blogy a Farbenmix a hned má člověk nějakou tu hoďku k dobru 🙂. Pravidelně zajdu vlastně jen sem a občas zkouknu vaše blogy a to je vše 🙂
chystá sa niekto objednávať z látka.cz?
páči sa mi toto http://www.latka.cz/94-poso-l12-029_army-boy-2....
@ucitelka70 myslim, že po posledních špatných zkušenostech, co měla @sufik asi nikdo 😖
@zojec díky za rady
@anastazieb
@maly_prcek
@petkasv @ucitelka70 no bohužel objednávku z 11.ledna!!!!!! z latka.cz stále nemám doma kompletní 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 sice už komunikujou asi po měsíci, kdy se nedalo dovolat a maily se ztrácely, ale mail ve stylu "měli jsme výpadek hned posíláme" už proběhl před 10 dny a zas nic 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 a sleva 5 eur na příští nákup to fakt nevytrhne. Nehledě na to, že telefonáty na jejich zákaznickou linku mne stály podstatně víc 😖
Takže holky všem omluva, kdo na co ještě čekáte....
@sufik1 okej, dobre vedieť....
Ženy, nehodila by se některé z vás šedá koženka? Mám tu přebytek asi tak dvou metrů.. 😀

@kuna To je nádhera!!!! Jak to zvládáš se dvěma dětma?