Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino malý hardy jsou nitě do kanálu, nerada to píšu, ale poslední měsíc mi každý týden přijde několik mejlů od čtenářek, že mají problém s OL a jestli nevím, co by jim pomohlo, že zkusily všechno, i fotí, jak mají navlečeno, doberem se vždy k tomu samému, jakýma šijete nitěma? Hardama malýma špulkama, takže poradím vyměnit za amann a okamžitě je po problému. Fakt Hardy a Baleriny malé do OL nekupovat! Velké kony snad jsou v pohodě, nevím, já šiju těma, co jsem koupila před 3 rokama, mohly se zhoršit...
@palosek já mám jenom notebook, už několik let, proto taky ty problémy se zády asi 😀 😀 😀 😀 Klasický PC jsem měla v práci, ale my to s manželem neuznáváme, on ho nosí z práce domů a pracuje furt, má to vše v kapse. Já to teda nechápu, nosit si PC každý den domů, mě by jeblo, ale on je nadšený, že má furt svou vědu s sebou. Já to potřebuju vysloveně pracovně. Když balím galanteriové balíčky, tak si to opisuju s notebooku na papírky a někdy je i 3x ztratím, navíc to po sobě nepřečtu, ukradne to Jasmí (což tablet, bude větší rvačka)... já to zkoušela teď ze svého HTC, nabalila jsem asi 10 balíčků a super, jen je to moc pidiobraz. I jsem si při balení rovnou najela na Fleru sklad a ubírala, fakt perfektní. Pak i na hromadky bych to chtěla zkusit, ale nevím, zda tam půjdou tabulky, asi ne, že... naivita... to mě nenapadlo. A pak když mám zakázky a mám v PC roměry, tak si je taky při dělání střihu opisuju na papírky, a takhle bych jen najela a bylo by. I stříhám a něco se potřebuju doptat, tak jdu zase do obýváku k notebooku, takto bych rovnou z tabletu mohla něco se doptat. Notebook jsem zkoušela přenášet, ale to je o nervy, máme na něj napojené totiž reprobedny a je to zároveň rádio a TV, navíc kabel do zásuvky, notebook vydrží tak hodinu bez šňůry, je to mazec, to nejde furt přenášet a stěhovat a odpojovat kabely. A poslední věc jsou třeba recepty, když vařím a položím si na kuchyň tablet, tak je to taky super🙂 A ještě vlastně jsem chtěla něco, kde pustím Jasmí pohádku, když potřebuju pracovat a ona prudí, že chce na můj notebook. No, prostě ho děsně čebuju 😀 😀 😀 😀 😀
@zdeann čistič mi zrovna teď říkala kamarádka, že si pořídila a že je úplně na ho.... a že pláče jen když ho vidí. Ale nevím, zda to bylo teda to samé, říkala "parní čistič" a říkala mi "hlavně si to nikdy nekupuj" 😀
my taky uvažujeme o tabletu právě jako o levnější a skladnější alternativě k ntb. Máme ntb neustále otevřený na jídelním stole, funguje spíš jako televize a já ho mám na svoje diskusky. Ale je starý, strašidelně pomalý a samozřejmě zabírá místo. Takže laciný tablet se stojánkem by to asi vyřešil. Navíc když mládě hodí na zem tablet, patrně to přežije bez úhony (ten tablet, samozřejmě 😀 ) a při nejhorším budu litovat 4tis. Laciný notebook by přes manžela neprošel a na kvalitní aktuálně není. A co jsem koukala do dTestu, tak i ty levné tablety můžou dobře spoloužit.
Dřív nebo později na tablet dojde stejně kvůli synkovi - k drahým počítačům ho manžel prostě nepustí.
Zdravím. Potřebovala bych radu. Konečně se pouštím do své první softshellové bundy a nevím jaké jehly použít. Díky moc
@flapi ideálně č. 90 ostré. Jde to šít i 80tkama, ale u těch vícevrstvých míst se lámou. Také jde použít jeans, ale ty bych použila jen u těch hodně tlustých míst, dělají už moc velké díry do látky.
@jitu22 pro děti je tablet teda super, Jasmí ho okupuje furt🙂 Prý je i pro kompetence užitečnej, tak jí ho nezakazuju.
Jinak jsem teď četla asi 4 hodiny diskuse a technické parametry a jsou dobré podle mě tyto dva
http://www.czc.cz/prestigio-multipad-pmp5570-ce...
http://www.czc.cz/prestigio-multipad-8-0-ultra-...
Oba mají dvoujádrový procesor a budou rychlé a nesekací. Ten levnější má jen 8GB paměti, manžel mi jednoznačně doporučil ten 16GB, takže já půjdu fakt asi do toho černého hnusného, ale bohužel ty červené a bílé, co se dají sehnat, tak mají špatné technické parametry, prostě klasika, oni vyrábí technicky nadupané tablety pro muže a ty, co tomu rozumí a pak barevné hračky pro ženy, co jdou po vzhledu, ale vůbec nikoho nenapadne, že jsou taky, ženy, co chtějí objí, dobré parametry a hezký vzhled. Oni si prostě myslí, že růžový tablet chce jen blbá blondýna, pro kterou jsou dobré parametry jen škoda písmenek v popisu 😠
@caramilla ty máš taky htc? 😀 😀 Na můj vkus je pomalý. A tab se mi blbé otvírají. V tom případě chápu, že jej nutně cebujes. 😀 Děti je mají taky na hraní. Ale slabší výkonnost, při ne to ale stačí. 😀
Ad malé Hadry. Kupodivu mě brother s nimi teď šíje. Dokonce jsem měla 3kony a jednu malou....a ficelo to. Asi záleží, jak se OL vyspí. 😀 A rovnosteh....jak mi u bral pomalu jen Aspa a ty tvoje nite, tak mi teď šíje i s Hardama. Tak já nevím, co to jsou za záhady... 😅 😅 😅
@jitu22 my máme tablet od vánoc. Říkáme mu plácačka. Nejvíc ho okupuju já, když koukám na diskuze nebo něco na netu. Blbě se mi na tom píše, takže na "větší" věci stejně tahám notas. Stejně tak když potřebuju něco z exc. nebo ve wordu. Data jsme do něj žádný nenatahovali zatím, nic nás nenutilo. Malýmu ráno pouštím v posteli na youtube videa, chvíli ho to udrží v posteli 🙂. Manžel na tom večer paří občas nějaký hry. Taky při hledání receptů a pak vaření podle něj je pohodlný.. a taky při kupování na netu, nebo tabulky hromadek je to mín pohodlný na prohlížení. Navíc některý věci to zařízení prostě nepodporuje (zejm. videa). Podle mě to PC nenahradí, ale aspon tu nemáme pořád rozkramařený notas. Tato odpověd by se mi třeba na tabletu psát nechtěla 🙂).
Tablet máme půjčený (původně pro Jiříka na hraní her a na výukové programy...)...no okupuju ho já, ale když píšu příspěvky, nadávám na češtinu, automatické opravy...občas mi spadne celý net (občas = dost často...), takže je tak max. na poštu a na čtení diskuzí (u nás...), ale nevím, jaké má parametry to, co máme doma...SPíš řeším, co koupit, včera nám odešla mikrovlnka. Jsem zvyklá ji používat de facto pořád. Nemáte někdo Whirlpool JT 369 SL (to, co dávali jako dárek v Jste to, co jíte) ? Dá se to použít místo klasické trouby (má to dostatečně velký plech na pečení?).
Jinak jsem dnes dopoledne šila kalhotky z Dadka odstřižků, svěže jarně zelené, když už ta tráva nějak pořád není vidět...
Teda, co je to tablet pomalu ani nevím. Noťas ani nemám, občas někde na cestách si ho půjčím od manžela nebo syna a děsně blbě se mi na tom píše a má to malou obrazovku. Takže já bez svého PC nedám ani ránu. Jsem zvyklá na klasickou velkou klávesnici, pořádnou myš a velikou obrazovku.
S dítětem se o PC nervu, když chce koukat na pohádky, tak kouká na televizi. Máme na televizi konektor na flashku a tam manžel nahraje nějaké filmy, pohádky.
@medvi11 Ty kalhotky jsou luxusní. Taky bych měla konečně objednat ty odstřižky.
Mě se po něčem pořád osypává dítě, ne vždy. Normálně mám pocit, že je alergická kapsovky (asi suede), na lemování PUL kalhotek a na kupované klasické kalhotky. Mám podezření, že jí vadí ty gumičky. Má 90% času zadek (a předek) červený jak opice. Za Dr. jsem s tím nebyla, pořád hledám příčinu.
@mooncaa Tak mi osobně taky gumičky na kalhotkách vadí, ale jenom některé, lemovací gumičky z hromadek jsem ještě nezkoušela, ale hodilo by se mi, kdyby byly vpohodě. Zčervená mi kůže a svědí...jinak žádné alergie nemám.
@caramilla tak já se taky přidávám k těm, co mají problém s malýma Hardama na OL, kóny mám vpohodě a na rovnostehu jsou malé Hardy většinou vphodě
@zdeann Tak díky za zkušenost, já si pořád říkala, že to je blbost, tak asi opravdu není. No, pořád se bráním tomu šít spoďáry, že to už je ujeté, už tak v rodině vypadám jako exot s tím šitím. Ale asi mi fakt nic jiného nezbyde.
U nás alergie máme v rodině až na manžela všichni, hezky mi to ty děti po mě podědily.
@mooncaa Taky mi přišlo, že šít spoďáry je úlet, nicméně když neseženu co chci proč ne že 🙂 Taky jsem sem tam za exota. Ale manželovi jsem šila trenky, přijdou mi předražené a pak se některé po 5 vypráním rozpadnou apod. A bambusové (sport. bambus ze šijemdětem) si pochvaluje, třeba nebude prskat, když zase budu tu látku kupovat 😉
@zdeann Přesně, šiju hlavně to co neseženu. Takže třeba pyžamo, co má velikostně odpovídající vršek a spodek. Něco pro syna, co vyrostl moc a už na něj pomalu ani neseženu oblečení. Spoďáry a trenky mě teda čekají, vzhledem k tomu, že ty co nám vyhovovali už nikde neseženu a staré začínají dosluhovat. A pro malou toho asi budu muset šít skoro všechno, protože ty její tendence se po všem osypat. Ještě, že Mtx a podobné jí nevadí. By mohla testovat kvalitu materiálu.
@palosek já na HTC nedám dopustit. Ale je to určitě kus od kusu. Já mám Wildfire S už 2 roky myslím a nikdy jsem na něj nenadávala, jsem moc spokojená. Dlouho vydrží nabitý (teda když nepoužívám wifi), dobře se na něm píše, nic na něm právě netrvá dlouho, je to rychlík, mám teda Android. GPS na něm taky jde hezky, jediné, co se mi občas stává je, že se ta GPS nemůže dlouho chytit, někdy to shazuju a nahazuju třeba 10x než se chytí - myslím signál. Tuhle jsem potřebovala v Praze najít jednu ulici, kde jsem šla koupit kafe a za 15 minut jsem GPS nenahodila, takže jsem tu kavárnu nenašla 😀 Ale jinak spokojenost velká.
babule, vie mi niekto helfnúť červený soft s flízom? predať alebo do ďalšej objednávky zapožičať? myslím cca 1,5 až 2 m. Dcéra si objednala červené gumáky, tak aby k nim ladili...... Letný červený soft nie je až taký výrazný..... radšej zimný.... veľmi pekne ďakujem.....
Jinak jsem odpoledne strávila v knihovně a hledala strihý v Burdach od r.1999 ( a ty saticky, které jsem chtěla, jsem nenašla, speciály nevedou...) a mám asi 15 Burd na vykopirovani 🙂

@bordino @petkasv patrí to dolu a nato niť 😉