Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ženy, máte zkušenost s touto látkou? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=65068823&tab=0 Je kvalitní? Nevytáhává se, nepouští barvy apod.?
@caramilla teda být švagrovkou tak sedím doma na zadku. Já už teda od ledna nikam necajdám ani na chatu. Nějak mám respekt. Chlap jel na velikonoce do němec a to jsem nejela ani náhodou. představa 350 km a hrozba porodu v zahraničí... jen tak mimochodem si nejsem jistá, jestli jí v 8 měsíci někdo vůbec pojistí, myslím, že už ne.... Ale detaily jsem nezjišťovala, jen jsem zaregistrovala, že před porodem už nikdo do zahraničí pojistky nedělá právě kvůli vysokému riziku, stejně jako u hodně starých lidí je pojistka skoro nemožná....
@sufik1 nikdo ji nepojistí, i kdyby byla na začátku těhotenství, jsem to jednou zkoumala docela detailně 🙂 jsem byla s MM na jednu noc v Krakově, měla jsem přesně 6 týdnů do porodu (před mateřskou jsem byla na nemocenské, tak dřív to nešlo a prostě jsem si chtěla "užít" poslední romantický výlet, než budem mít dvě děti a nikdo nám je už nepohlídá :D statečně jsem tu jednu noc objednala, hrozně se těšila a týden před odjezdem jsem panikařila, že tam určitě porodím a hledala pojistku - paní v pojišťovně se mi vysmála a říkala, že i kdybych byla na začátku těhotenství, tak mám smůlu... ale v rámci EU by mě i bez pojistky museli akutně ošetřit, takže jsem se tak uklidnila, že když tak rodím v Polsku v rámci EU pojistky (a naivně jsem si říkala, že bychom možná tak ty dvě/tři hoďky na hranice nějak dali a rodila bych v Bohumíně :D to jsem netušila, že Petík bude - naštěstí v termínu a o 5 týdnů později - na světě do hodiny 🙂) jo, a romantický víkend se nekonal, jsem se tam tak bála, že se na mě MM nemohl ani podívat, aby se něco nestalo 🙂
@bordino nějak jsem přeskočila stránku s tvou bundou, tak jsem si ji musela dneska nalistovat. Ty jsi šílenec 😀 😀 Co se ti konkrétně nezdálo na střihu u Philippy?
Já jsem dneska došila další Danaiku (až bude vypraná, nafotím, už jsem v ní stihli hřiště 😀 😀 ), ale zase mi přijde strašně volná u krku - vzadu, když je kapuce dole. K čemu je mikina, když pak táhne na krk? Skoro mám chuť přihlásit se taky do školy střihů, ale pro mě by musely hodiny být mezi 20-22h večer 🙂
@caramilla no, jestli jsou to takové flegmatické povahy, tak to asi ani řešit nebudou... ale možná jim to ani nedochází, mi to teda fakt došlo až ten týden před odjezdem, že budu vlastně těhotná v zahraničí... když jsem ten výlet plánovala, tak jsem viděla jenom ty romantické uličky a útulný hotelový pokojíček 🙂
@veronik77 S kempami v Itálii můžu jen souhlasit, byli jsme loni a kempy čisté, nové zařízení, všude výborná obsluha, milí lidé, kór teda na děti.
My nejezdíme na jedno místo, ale tradičně si vytipujeme jen počáteční bod, kde spíme první noc a pak podle toho, jak se nám tam líbi, buď ještě den zůstanem, nebo jedem dál, předloni jsme takhle projezdili Chorvatsko od severu po pobřeží skoro až na jih a loni sever itálie, ale tam jsme se víc váleli a míň jezdili.
Byli jsem na konci srpna a už to není takový nátřesk, vybírali jsme si ne tolik známé lokality.
@veronik77 jo, máme velký rodinný, jakoby dva pokoje s předsíňkou, lehce se staví.
Co ušetříme na ubytování, to si dopřejeme na kafíčkách, zmrzlinkách a v restauracích 😀 Já počítala loňskou dovolenou v Itálie, byli jsme 7 dní v počtu 2+4 a celá dovolená nás vyšla na 19 tisíc i s naftou na cestu. A to jsme si ještě asi za 3 tisíce dovezli jídlo domů (těstoviny, sýry, pršuta, víno...)
Omlouvám se za chyby, byla jsem na dámském víkendu s holčičí části děti a bylo to tak parádní, že jsem ještě hlavou napůl tam. 😉

V Chorvatsku jsme byli loni, na vlastní pěst, Vilémkovi bylo asi 22m... Letěli jsme letadlem, ubytování jsme měli asi 5 km od letiště, z letiště jsme jeli busem a taxíkem. Bylo to v červenci, hlava na hlavě tam určitě nebyla, ale nebyla to žádná vyhlášená lokalita.
Nicméně už bych takhle nejela, sice to bylo super pohodlné, let hodinu a čtvrt, ale vykoupené tím, že se tam nehneme z místa... ☹ Navíc i to místo bylo dost blbé, což jsem ale předem nevěděla...