icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
26. apr 2013

@mamata jj z toho elastickýho od @animal 🙂 nebo Batani 🙂

mamata
26. apr 2013

@petkasv koukala jsem že tam má pěkný barvy, to bude asi ta zelinkavá?

petkasv
26. apr 2013

@mamata nene tyhle jsou šedivý 🙂 zelinkavý jsem šila první a a paráda, ale tyhle šedivý jsou pro prasící miminka jako je na Bětka dokonalý, dneska v nich řádila na hřišti a pohoda 🙂

denimaty
26. apr 2013

@petkasv No vidíš, to by mě nenapadlo. Díky.

palosek
27. apr 2013

@petkasv já se z tebe picnu 😀 😀 😀 😀 víš, co jsem šila do jedné v noci??? Beruškové tuniky a šatičky 😀 😀 😀 😀 Ale nemám nafoceno....čekám na denní světlo 🙂))

petkasv
27. apr 2013

@palosek to si děláš srandu 😝 😝 😝 😝 to je mazec 😀 😀 😀 tak už se na ně těším 😵 😵 😵

jieff
27. apr 2013

holky díky moc za pochvaly! To vždycky dodá chuť pustit se do něčeho dalšího! Teď je ale venku tak krásně, tak má zahrada přednost.
@karchinka tu cestovní "židličku" jsi nakonec šila podle jakýho návodu? Možná se do ní taky pustim, vypadá prakticky.
Nejdřív bych ale chtěla ušít dětem šusťákovky na kolo, z Kentu od animal. Sedačky už máme pro oba, tak zkusíme někam vyrazit.
@sufik Tučňáčí danaika vypadá parádně!
@petkasv Nejvíc se mi líbí ty gaťata, vypadaj moc hezky a holkám to sluší!

jitavlad
27. apr 2013

U nás jsme konečně bez sněhu. Sláva! 🙂 Akorát jsem zjistila, že má dcera všechny tepláky krátké, extra krátké. Už jich má šest :D malá ukázka...
www.jita.cz

daisyr
27. apr 2013

@jieff super nosítko, fakt vypadá jako kupované ! jsi šílená 🙂
@jitavlad tepláčky po zimě také musím našít, máš je moc hezké. Také jsem ráda, že i v Jbc je po sněhu 🙂

jitavlad
27. apr 2013

@daisyr 🙂

karchinka
27. apr 2013

@jieff šila jsem podle tohoto návodu: http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/chairseat.... - moc jsem to nečetla, jenom to vázání potom, ale míry jsem celkem dodržela, jenom ty pásy jsem si udělala široké i dlouhé podle sebe
vyhrála kvůli těm ramenních pásům, zdála se mi nejbezpečnější, malý se z ní i přes velkou snahu nedostal :D jo, a šila jsem to z dadky bavlněných odstřižků, takže vypadá jako polštář :D ale já se vždycky bojím střihnout do něčeho hezkého, kdybych to zpackala, ať mě to nemrzí (a pak mě zas mrzí, že jsem nestřihla do něčeho hezkého, protože se mi to znova šít nechce 🙂)

caramilla
27. apr 2013

@jieff nosítko je fantastický.

@petkasv ty berušky takhle s tou červenou jsou i hezké 😀

My dnes byly na exkurzi po ekofarmách v okolí, krásný den, viděly jsme jednodenní koťátka, všude ochutnávky, Jasmí nadšená. Jen to zkazil jeden blbý pohyb, kdy jsem dávala Jasmí na sedačku v autobuse a blokla jsem si opět záda. Není to nic dramatického, ale jsem z toho smutná, myslela jsem, že se mi tohle už nestane, že mám ta záda lepší, ale fakt stačí jeden prudký pohyb a jsem opět v pr...
Ale šít budu, sedět můžu 😀

Promofotky Jasmíny letní soupravy, bála jsem se hodně černé, ale oživila jsem domečkama a moc jí to sluší, je to celkem veselé a babičce se moc souprava líbí. Já ji šila včera do večera jen kvůli tomu, že mělo dneska na exkurzi lejt a já na ní neměla nic do deště nepromokavého a chápete, že se mi tam dneska pekla v černém? Ocenila jsem fakt paropropustnost, protože nebyla vůbec zapocená tak, jak já v riflích 😠 Válela se v tom hodinu a půl ve štěrku a zahrabávala se do něj, lezla tam po kolenou a stačí oprášit a kalhoty to zvládly dobře, takže 1. zatěžkávací zkouška dopadla na výbornou, jen jsme teda nakonec nezmokly 😀

anitramv
27. apr 2013

Tak tohle je můj úplně první počin - prdi gatě 🙂 není to dokonalé ,ale já z toho mám neskutečnou radost, že jsem něco vytvořila 🙂 a jdu sem s dalším dotazem - kde kupujete ty úžasné látky, ze kteerých šijete ty všechny krásné věci??

caramilla
27. apr 2013

@anitramv jsou překrásné! 😎
látky je hodně komplexní dotaz. Takové ty plyše a teplákoviny na batani.cz, úplety má krásné allyfabrics, něco kupujeme přímo v zahraničí, navštiv určitě taky Gábinku, Šijem dětem. A nebo radši nenavštěvuj, leze to do peněz 😀

diapozitiv01
27. apr 2013

Moje prve body pre Petulu, skusala som si upravit strih z ottobre velkost 80 ale nedopadlo to bohvie ako, hore je to dost siroke a na ramenach som dala zapinanie ako robi little angel na tych novych body, ze cvok je na kazdom ramene.
Ma milion chyb ale je to moj prototyp, aj s napisom na body s fixami na textil.
Lemovanie hore som robila pruzkom zahnutym na tretiny,ale neviem vychytat to natahovanie, hlavne u krku. Tak som dole dala lemovaciu gumicku, ten vystrih jej hodne plapola. Fotky nizsie

diapozitiv01
27. apr 2013
caramilla
27. apr 2013

můj hermelín po 10ti dnech, přestává smrdět a začíná asi i vonět, no ne! 😀

zojec
27. apr 2013

@caramilla suprava super :D inak jasmi, vzdy drzala krok s mojou b. co sa dlzky vlasov tyka.. a teraz ju nejak predbehla.. ved uz o chvilu vrkoce budes zapletat 😀 😉 ja sa toho snad ani nedozijem 😕

palosek
27. apr 2013

@caramilla perfektní, už se těším na matroš 😀 😀 😀 Já černou miluju právě v takových pestrých kombinacích ( i černočervenou, černobílou) ALe černo růžová a černozelená či tyrkysová...to je unikát 😀 😀 😀 Vypadá to líp než ta šedá.... A ted mi zrovna dorazil šedý a modrý letní soft 😅 😅 😅 Ale to se vše využije 🙂))

elixia
27. apr 2013

Ahojte, uz vas tu nejaky cas chodim obkukavat,ake krasne veci sijete 🙂 tak som sa pokusila aj ja nieco upatlat, pridavam vysledok a dakujem @caramilla za vyborny a polopatisticky postup, takym zaciatocnikom ako som ja to neskutocne pomohlo 🙂

jieff
27. apr 2013

@diapozitiv01
@elixia krásný začátky!
mimochodem díky takovým parádním polopatickým postupům šiju. Díky všem za polopatický postupy!
a
@anitramv jestli si objevila tuhle diskuzi, ušila tak parádní gaťky a teď se ptáš po látkách, tak si "ztracená" 😉 a vítej mezi námi!

petkasv
27. apr 2013

@caramilla hele s tou bílou jsou úžasně jemné, jenže bílou nemůžu fakt nemůžu dát tomu prasítkovi Bětce 🙂 a vypadá to dobře 🙂 ovšem díky za pochvalu, když vím, jaký máš vztah k červené 😝
souprava je boží 😵 😵 😵 😵 a hermelouš, doufám, že něco bude na blogu, vypadá fakt k nakousnutí 😵 😵 😵 😵

petkasv
27. apr 2013

@anitramv Marti ahoj 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 nějak jsem vůbec nepostřehla, že si tu 🙂 🙂 🙂 chudáku ani nevíš co tě tady čeká, jak už psala Car mrkni na batani.cz tam jsou jednobarevný látky - úplety (trička), plyše (polodupky), flís apod. barevný látky na allyfabrics.cz, pak taky umelluzinky.cz, a látky na plínky má sijemdetem.cz

elixia
27. apr 2013

@jieff dakujem 🙂 no ved ja som sa do toho tiez pustila iba vdaka podrobnym navodom 🙂

medvidekponco
27. apr 2013

Moje včerejší tvorba z úžasných Lilly úpletů, já je prostě miluju 😵

medvidekponco
27. apr 2013

@caramilla ty jo, ty jsem chtěla zkusit, ale přišlo mi to moc složité.

anitramv
27. apr 2013

@petkasv Peti já sem chodím obdivovat ty vaše výtvory 😀 k tomuhle se asi jen tak nedopracuju, a k plenkám už vůbec ne i když mě to láka to zkusit. dokonce jsem přešla ve třech měsících na látkovky. 😉 zatím si vystačím ve zkoušení kaťat a takových těch jednoduchých věcech, hlavně nevím pořádně jak do toho a jak udělat pořádné střihy, jak vybírat látky atd 😕 😀 ale snad se k tomu nějak propracuju. 🙂

caramilla
27. apr 2013

@anitramv neboj, propracuješ, všichni jsme byli tam, kde ty. Já jsem svou první mikinu ušila před 2 roky, před tím pár plen. Chce to jen chuť se do toho pusti a nevzdát to!

caramilla
27. apr 2013

@medvidekponco bzzz včelička 😀

Hermoši jsou jednoduší, tuze jednoduší, ale jestli budou víc plesniví než hnilí, to fakt netuším, ani nevím, zda budu mít odvahu do toho kousnout 😀 😀 😀 😀
Chce to jen dobré kultury a syřidlo a dělá se to jako čerstvý sýr a po nasolení se vezme rozprašovač na kytky, ponoří se konec do panáka a do toho se rozdělá plíseň, co dělá ten povlak, to se na to nastříká, zavře se do krabičky a nechá se 21 dní při 16 st. A u nás v baráku poprvé oceňuji těch 150 místností, protože každý den vezmu hermelín a donesu tam, kde je 16 st. 😀 😀 Má krabičku a na ní teploměr a pěkně to hlídám 😀 😀 😀 Prostě mám málo dětí, tak si pořizuju pro péči sýry 😀 😀 😀 😀

anitramv
27. apr 2013

no uvidíme, a můžu se ještě zeptat kde berete střihy, nebo si je jen tak odvodíte? nebo kde bych ,měla hledat jak do toho? 😉