icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
27. apr 2013

@zojec s tema vlasama jsi me fakt od srdce pobavila 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ma to vzadu takove zacuchane. Kdyz si umyje vlasky a nema to od lezeni pocuchane, ma krasne lokynky, az se dojimam 😀 Culicky ji i drzi, ale okamzite si to serve, ja i ty sponky cvakam 100x denne, ale to vsechny zname, ze... si pamatuju, jak me kdysi na praxi ve skolce tocilo, ze ty holcicky si furt sundavaly sponky, tak uz to mam doma taky 😎

caramilla
27. apr 2013

@anitramv časobis Ottobre http://www.ottobredesign.com/ (dá se v ČR objednat přes pattistudio, ale jde to i přímo u nich), Farbenmix, sem tam po netu jdou koupit střihy, ale to sem nemůžu psát 😀 😀 😀 😀 😀 a pak hodně holek dělá vlastní. Pokud máš odvahu, nějakou malou zkušenost, jak cca mají některé linie vypadat, tak do toho klidně jdi a stříhej od boku - obkreslit padnoucí triko, tepláky, dá se v pohodě. Dobré je třeba špendlením na matraci 😉
Jinak si můžeš zaplatit za 2 tisíce kurz konstrukce střihů, polezou ti vzorečky nosem, ušima, všudyma, bude se ti kouřit z hlavy, budeš možná i brečet, rvát si vlasy, ale ve finále si budeš umět nakreslit základní i obmněněné střihy od nuly, jen s pravítkem a křejčovským metrem.
Některé střihy se dají stahnout free, to má celkem sufik na blogu zpracované a některé se tu možná dají vyměnit s holkama, že ti za drobný peníz něco třeba obkreslí. ALe třeba Farbenmix se obkreslovat nesmí, má to zakázané v podmínkám...

mitape
27. apr 2013

@caramilla súprava super, som zvedavá či to bude špine odolné pri mojích mašurkách 😀

@diapozitiv01 z akého ottobre si robila strih? ja som si vytiahla tiež 80 musela som skrátiť, naša je drobná. stačila by mi aj 74. inak sedel dobre

anastazieb
27. apr 2013

@caramilla bezvadné hermelíny, jsem zvědavá, jestli je ochutnáš 😉

Nemáte holky prosím někdo tm. modro bílý proužkovaný úplet (ne z Wendy)? Potřebovala bych akutně cca 50x50cm a nechce se mi platit poštovné z e-shopu... Díky

caramilla
27. apr 2013

@mitape snad jo. Te´d jsem svlékala Jasmínku a fakt má jen maliličko špinavá kolínka, ale to ještě oklepu. Ona to asi očistila u babičky o křeslo nebo co. Zdrahla z písku k babičce a přišla domů až spát. Na to, že ty kalhoty dneska zažily fakt hodně! Upadla do šíleného prachu, byla hnědá od obličeje až po boty, štěrk, písek... ale je pravda, že to bylo všechno zatím suchá špína, ale soudě podle počasí ve Stř. kraji, zítra zažijeme i mokrou špínu! Pokud nevytahnu zimní soft 😀

caramilla
27. apr 2013

@anastazieb to poznáš snadno, jestli se za týden už neozvu, tak jsem ochutnala 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
27. apr 2013

@petkasv Tak tuniky opět ve večerním světle...nestíhám. Jedny už dnes nošené, tak je to na nich vidět 😅 šaty mají snížený pas z patentku, jsou vlastně rostoucí, Jsou tam vidět nedostatky, ale pro D už to předělávat nebudu.
A na návštěvě...stále v pohybu...v ruce zrovna ten typ lízátek, který nesnáším 😖 Ale nechtěla jsem urazit... ☹ Na druhé fotce zespodu se snaží říct "sýr"....nějak nevyšlo...🙂))

a_lexa
27. apr 2013

@caramilla wow tak ta poslední fotka nemá chybu 😲 . Jinak nádherná soupravička- moc se mi líbí ten matroš.

komisakpd
27. apr 2013

Trošku z dovolenky u sestry v Severnom Írsku,v Belfaste.. Práve si užívame

palosek
27. apr 2013

@komisakpd krása..... mé sestřeny dcera s malou z Irska ted přiletěly, jen na návštěvu ☹

petkasv
28. apr 2013

@caramilla ty jo, ochutnat to musíš, to ti za to stojí 🙂 🙂
@anitramv jj jak psala Car ottobre na pattitsudio.cz 🙂 pak farbenmix.de, a pak mrkni taky na Ekozahrada.blog.cz, tam má Car 😵 spousty střihů, a u nich i návody jak na co 🙂 a fakt se toho neboj 🙂

petkasv
28. apr 2013

@palosek ty jo, ty těch berušek máš fakt hodně co 😝 krásné jsou ty tuničky 😵 😵 😵 😵 😵

palosek
28. apr 2013

@petkasv díky. Tohle je z 1 metru. A ještě zbylo na kratasky. 😉 Nebo satecek,ale na ten to je asi málo elasticke. Na ten el.popelin od animal se taky chystám....chtěla jsem síť něco podobného 😝 😀 😀 😀

petkasv
28. apr 2013

@palosek jen je ušij 🙂 já tentokrát zapoměla řasit PD takže jsou nařasený celý 🙂 ale dobrý 🙂 matroš je fakt dobrej, máme tu na hrišti takový ten ten dřevěný hrad, bála jsem se že je fat hned roztrhá a paráda, neni v nich ani tříska, a to že se v nich naše prasátko vymlelo kde mohlo 🙂

piecee
28. apr 2013

tak todle mě pobavilo 😀 😀 pro všechny milovnice HELLO KITTY http://www.fler.cz/zbozi/hello-titty-3260933

lucijan
28. apr 2013

holky, ve všech střihách v ottobre řasej pomocí lastinu a pak našívají patent, třeba u harémek nebo sukně. Je to tak lepší, vypadá to líp? Mě se to nechce zkoušet, případně pak párat 😅

medvi11
28. apr 2013

@lucijan pokud tam už nevšívají gumu do patentu, je to určitě měkčí a jemnější, podle mně to bude ale vypadat zvenku stejně. Jojo, hodilo by se mi "pár" cm lastinu taky...akorát objednávat jen 2m z šijemdětem je fakt výhodný kup 😀

daisyr
28. apr 2013

@palosek krásné oblečky a malé to moc sluší i to lízo ladí 🙂 Jak máš prosím nastavený OL na to vlnění dole? včera jsem to zkoušela a jaksi se nevedlo 😒

bordino
28. apr 2013

Holky nechcete se šábnout o velurové nažehlovačky od Animal? Úplně by mi stačilo 3-4 ks od každé (Jolče na bambusové kalhotky).
Bereme žluté hrušky, červená jablka, blankytné motýlky, růžové tulipány, zelený smajlíky.

bordino
28. apr 2013

@lucijan vypadá to mnohem líp, vyplatí se to. taky musím lastin doobjednat

palosek
28. apr 2013

@daisyr jak tady holky radily....napětí nití tak, abys měla pěkný steh ( já na každou látku zkouším znovu) a pak staci dat diferenciál na 0.7. A natahuji látku už jen před patkou u sebe...jako bych ji chtěla pozdržet. To se zvlni lip,než kdyz jsem ji tahala před i ssa patkou. 😉

palosek
28. apr 2013

@bordino už jsi to zkoušela s tím lastinem?

bordino
28. apr 2013

@palosek zkoučela na harémkách pro sebe. Tak jsem stejný střih byla na lastin líná a není to ono

crawler
28. apr 2013

@denimaty díky za pochvalu tepláčků 😉 na těch kolenách je to objeté overlockem a přišité rovnostehem 😉

petkasv
28. apr 2013

Holky prosím, které šijete nákrčníky trojúhelníkové, tak na jaro je šijete z čeho? Není flís moc teplý?

semy.cz
28. apr 2013

@petkasv já šiju buď z obou stran úplet, nebo ted jsme dělala jeden z jedný strany teplákovina a z druhé strany úplet a je na teď úplně ideální 😉

semy.cz
28. apr 2013

dneska jsme byli v Jysku a úplně náhodou jsem tam narazila na látku..měli tam že je to akce z letáku původní cena 600 nová cena 200,- za 5m šíře 140..no nekupte to 😀 😀 😀
tak jsem neodolala téhle ptáčkové 🙂

jieff
28. apr 2013

@semy.cz ptáčková látky vypadá krásně! I ta cena🙂 Já mám z Jysku zvířátka a používáním a praním celkem rychle žmolkatí oproti dražším bavlnám (taky to neni 100%bavlna), ale to se asi dá čekat...

semy.cz
28. apr 2013

@jieff jo to je jasný že za tu cenu to nebude mít nějakou extra výdrž....jsme si říkala že z toho zkusím třeba nějaký kapsičky s výstuží a podobně....

sufik1
28. apr 2013

@semy.cz jo, tu mám taky. I ty zvířátka. Někdy před rokem jsme se dělili... Ale kvalita nic moc.