icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anitramv
28. apr 2013

teda holky, dneska jsem se mordovala se šicím strojem že jsem z toho měla nervy v kýblu a stroj málem poslala oknem 😠 😀 a tím teda o to víc obdivuju ty vaše práce 🙂 zítra jedu na průzkum do města zda neulovím nějakou látku,....tak jsem zvědavá...

eldwen
28. apr 2013

Malý OT. Nestiham docitat. Dneska jsme si z porodnice privezli Adinku. Narodila se ve stredu 24.4. a mela 3200g a 51cm. Foto rodiny v sobotu pred akci a dve v patek po akci 🙂.

jieff
28. apr 2013

ještě trošku přispěju, jsem vyjímečně plodná😉
body z dadky mělo být bez obrázku, pod šatičky, ale tý velrybce z posledního ottobre jsem neodolala...
no a legíny pro naše skoro chodící mimino-růžový z trička, oranžový z dadky a tyrkysový hádejte z čeho 😉

eustoma
28. apr 2013

@palosek tie su krasne!

jieff
28. apr 2013

@eldwen ta vypadá, jak by už chtěla povídat! Jste krásná rodinka!

mooncaa
28. apr 2013

@eldwen Gratuluji, to je krásná princeznička, to se to bude šít na ní.

allymally
28. apr 2013

@eldwen Velká gratulace 🙂 Když vidím prďolku, tak jak se mi nechce do druhého mimča, tak bych nyní šla hned 😀 Ten malý lumpík sourozence potřebuje...no moje nervy...ale furt přemýšlím, co bude s tím mým kšeftíkem 😀 😀 😀 Ale táta zavelel až od června 😀 😀

semy.cz
28. apr 2013

@eldwen gratuluju..malá je nádherná a fakt takový výraz jak kdyby už mluvila :D

@jieff teda ta velrybka je boží 😉

caramilla
28. apr 2013

@eldwen gratuluju, je krásná 😉

caramilla
28. apr 2013

@palosek hele, ale to lízátko k té tuničce super jde! Ona ta lízátka jsou totiž strašně fotogenická, já ho jednou Jasmí taky chtěla sebrat (proti mému zákazu je dostává od šv.), ale nakonec ty fotky s tím byly super. Takové rebelské a úplatné 😎
@komisakpd idylické 😎

palosek
28. apr 2013

@eldwen gratuluji...krásná....celá rodinka 😵 😵

mima2011
28. apr 2013

@eldwen Gratuluji, krásná princezna s krásným jménem 😵

lenasss
29. apr 2013

@eldwen veliká gratulace malá je kouzelná 🙂

bordino
29. apr 2013

@ eldwen moc gratuluju, krásná princezna se vám podařila!
A přiznejte se, kdo už máte kostým na zítra? 😀

abigail1
29. apr 2013

@eldwen Gratuluji k miminku, je nádherná.

abigail1
29. apr 2013

Uvažuji, že ušiju dítěti kalhoty z letního softu. A zjistila jsem, že nevím, do jakého počasí se vlastně hodí. Při kolika stupních je dětem oblíkáte?

sinala
29. apr 2013

@abigail1 tak maximálně do +10, pak už je na ně teplo ( podle mně). Jelikož jsem nestihla ušít kalhoty z normálního softu, tak je nosil i přes zimu tak do -10 - ale jen do kostela nebo když jsme jeli někam na návštěvu. Na procházku nosil normálně oteplovačky, to by mu byla jinak zima.

diapozitiv01
29. apr 2013

@mitape
Je to cislo 1/2011 strih c.1 a velkost 80

diapozitiv01
29. apr 2013

@jieff
Parada
Prosim ta ten struh na body mas z posledneho ottobre, skusala si uz navliect ho cez krk? Nie je tam totiz v tom strihu zapinanie na rameni, ze ci ti neni moc tesne pri oblekani.
Sa nato chystam mne dorazil dnes rano 🙂)

sufik1
29. apr 2013

@abigail1 no třeba dneska šel v zimním softu... Do letního jsem ještě nějak nestihla střihnout 😖

diapozitiv01
29. apr 2013

Moja rychlovka 3 hodiny cistej prace 🙂),Dalsi z ucebnych teplackov. Tento krat z uzasnej bambusovej teplakoviny.

mitape
29. apr 2013

@diapozitiv01 ja som robila 6/2012. je bez zapínania a v poho malej prevlečiem cez hlavu

caramilla
29. apr 2013

@bordino kostým je krásněj!
@sufik1 já včera ráno docela vážně koukala na péřovou vestu 😀 😀 😀 😀

barcav
29. apr 2013

@eldwen krásná 😵 😵 😵 😵 gratuluji 😵

palosek
29. apr 2013

@abigail1 @sufik1 tak zimní soft nosím skoro celý rok 😀 😀 😀 😀 je dost paropropustný, tak je to bez pocení.... Ten letní myslím až tak prodyšný není. Malá z něj už má konečně kalhoty, testovala v zoo, snad bylo přes 20st. Běhala jak divá, zpocená byla jen trochu, ale příště bych jí ho nedala 🙂))Taky to dost záleží podle dítěte, jestli je zimomřivé či nikoli.
@caramilla právě proto se těším na ten nový matroš...jen se obávám, aby přišel aspon v červnu, at stihnu holkám ušít kalhoty na tábor 😅 (když už to neděláš ty 😉 )

ellysa
29. apr 2013

ahojte tak ja prodávam zasa po mesiaci dva nové pokusy, majú zasa kopec chýb ale snáď sa ponosia, ale aj tak keď tu píšete, že niektoré šijete dva roky a vidím tie kúsky, si pripadám ako debil,ja také niečo nestvorím asi ani do dôchodku 😀 .
btw dnes mi prišiel balíček z farbenmix, tak som mala vianoce 😀

ellysa
29. apr 2013

@diapozitiv01 ja som si objednala tepláčkovinu z batani,sa neviem dočkať kým sa precestuje ešte aj do rakúska 😎

kristyna80
29. apr 2013

Holky vy jedete, krásný.....Jsem šila pro kamarádčinu holčičku 🙂

danielahe
29. apr 2013

@eldwen velka gratulace k princezne 😵 😵 😵 😵

a_lexa
29. apr 2013

@eldwen velká gratulace a prďolce hodně zdravíčka a ať se jí na tom světě líbí. 😉
@diapozitiv01 odkud je ta teplákovina prosím?