Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Uvažuji, že ušiju dítěti kalhoty z letního softu. A zjistila jsem, že nevím, do jakého počasí se vlastně hodí. Při kolika stupních je dětem oblíkáte?
@abigail1 tak maximálně do +10, pak už je na ně teplo ( podle mně). Jelikož jsem nestihla ušít kalhoty z normálního softu, tak je nosil i přes zimu tak do -10 - ale jen do kostela nebo když jsme jeli někam na návštěvu. Na procházku nosil normálně oteplovačky, to by mu byla jinak zima.
@mitape
Je to cislo 1/2011 strih c.1 a velkost 80
@jieff
Parada
Prosim ta ten struh na body mas z posledneho ottobre, skusala si uz navliect ho cez krk? Nie je tam totiz v tom strihu zapinanie na rameni, ze ci ti neni moc tesne pri oblekani.
Sa nato chystam mne dorazil dnes rano 🙂)
@diapozitiv01 ja som robila 6/2012. je bez zapínania a v poho malej prevlečiem cez hlavu
@abigail1 @sufik1 tak zimní soft nosím skoro celý rok 😀 😀 😀 😀 je dost paropropustný, tak je to bez pocení.... Ten letní myslím až tak prodyšný není. Malá z něj už má konečně kalhoty, testovala v zoo, snad bylo přes 20st. Běhala jak divá, zpocená byla jen trochu, ale příště bych jí ho nedala 🙂))Taky to dost záleží podle dítěte, jestli je zimomřivé či nikoli.
@caramilla právě proto se těším na ten nový matroš...jen se obávám, aby přišel aspon v červnu, at stihnu holkám ušít kalhoty na tábor 😅 (když už to neděláš ty 😉 )
ahojte tak ja prodávam zasa po mesiaci dva nové pokusy, majú zasa kopec chýb ale snáď sa ponosia, ale aj tak keď tu píšete, že niektoré šijete dva roky a vidím tie kúsky, si pripadám ako debil,ja také niečo nestvorím asi ani do dôchodku 😀 .
btw dnes mi prišiel balíček z farbenmix, tak som mala vianoce 😀
@diapozitiv01 ja som si objednala tepláčkovinu z batani,sa neviem dočkať kým sa precestuje ešte aj do rakúska 😎
@eldwen velká gratulace a prďolce hodně zdravíčka a ať se jí na tom světě líbí. 😉
@diapozitiv01 odkud je ta teplákovina prosím?

teda holky, dneska jsem se mordovala se šicím strojem že jsem z toho měla nervy v kýblu a stroj málem poslala oknem 😠 😀 a tím teda o to víc obdivuju ty vaše práce 🙂 zítra jedu na průzkum do města zda neulovím nějakou látku,....tak jsem zvědavá...