Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@eldwen moc gratuluji, je krásná a na fotce vypadá, že se už směje 🙂
Jinak posílám fotky kabelky pro mamku. Přitáhla malinký obrázek, že takovou chce, ale neví, kde ji koupit, a že ji chce zelenou - hahaha. No a že den pohlídá oba, aby ji měla na pondělí do práce, tak jsem měla kreativní sobotu 🙂 Kdybyste někdo tušil, poznal dle mého výtvoru, kdo je vyrábí, tak předem dík za inspiraci, dost jsem nechala inspirovat 😀
@anfei tá je vymakaná 😉
@jancasoch moc pěkné 😵
@anfei ta je nádherná 😵
jinak holky nádherně šijete 😀
já jsem se konečně dostala drobet ke stroji, tak jsem ušila svrchňáčky a k tomu tríčo, aby to ladilo tak na tričku pokus o příšerku jako na PULU, manžel mi k tomu řekl že to vypadá jak žárovka :mrgreen:
a k tomu ladící čepičku, z té mám radost, myslím, že se mi povedlo to lemovaní 😀
@barcav pekné.... a aj tá "žiarovka" - príšerka sa ti povedla....
baby ktore mate nove detske ottobre, akurat kuk na strih c. 2 a 3. a neviem aky steh je tam pouzity.
Konkretne pri strihu 2. star-star tie vrecka a spodok gati, je to opacny coverlock alebo nejakz ozdobny steh na klasickom sijacom stoji?
@diapozitiv01
no uz som to nasla ze flatlock steh, ale netusim co to presne je...
@diapozitiv01 zlus se podivat dozadu, je tam vysvetleni, jak jej udelat na obycejnem stroji...jinak jsou flatlockové stroje, ale je to investice kolem 100tis 😀
o flatlockovem je napsano treba v Ott. 6/2012 na strane 47 🙂
@allymally
Este ho raz prelistujem, no skoda ze ten 6/12 ottobre nemam.
@diapozitiv01 A ktery mas? 🙂
@diapozitiv01 pak je to v 4/12 taky na strane 47 🙂
@allymally
Mam 1/2011 a 4/2011 a tento uplne novy
@diapozitiv01 ja mam tu 4/11, ale tam to neni. Zkus se podivat na stranu 47 🙂 do te jednicky 😀
@allymally
No kua tam to tiez nieje ☹(
@diapozitiv01 tak ja to naskenuju, ju?
Flatlock seam as a construction seam - Stitch the garment pieces to be joined the right sides together. Press the seam open. Topstitch the seam from the right side, using a flatlock stitch on a serger or a decorative overedge stitch (e.g. honeycomb stitch) on a regular sewing machine and placing the stitching over the seamline.
Flatlock seam on rib cuffs or hem band - pon one edge of the cuff or hem band to the garment´s edge, the right sides together, and stitch it in place with a straight stitch. Press the seam open. Fold the cuff or hem band in half, the wrong sides together, pin its free edge to the garment and machine-baste it in place by stitching-in-the-ditch along the seamline one the right side of the garment. Topstitch the seam from the right side, using a flatlock stitch on a serger or a decorative overedge stitch (e.g. honeycomb stitch) on a regular sewing machine and placing one edge of the stitching slightly over the rib cuff or hem band.
Tak a máte to. 😀 😀 😀
@diapozitiv01 flatlock je podle mého coverlock, nebo jako coverlock. Já teď měla dělat flatlockem kapsy, dělala jsem na normálním šicím stroji cikcak stehem, kdybych měla na výběr nějaký lepší, tak použiju ozdobnější, ale mám jen jednoduchou mašinu se základními stehy. Jediný problém je, že mi to trochu natahuje látku (nemám ani regulaci přítlaku patky), ale nošením se to pak dost srovnalo. Dělala jsem úzké tepláky z prvního letošního čísla.
@diapozitiv01 tak koukám, že Stassy píše víceméně stejné co já - ta poslední pasáž - na overlocku slepým stehem, nebo na normální stroji dekorativním stehem.

holky moc dekujeme za gratulace 🙂. Na siti na ni se uz taky tesim 😉