icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eldwen
29. apr 2013

holky moc dekujeme za gratulace 🙂. Na siti na ni se uz taky tesim 😉

anfei
29. apr 2013

@eldwen moc gratuluji, je krásná a na fotce vypadá, že se už směje 🙂

Jinak posílám fotky kabelky pro mamku. Přitáhla malinký obrázek, že takovou chce, ale neví, kde ji koupit, a že ji chce zelenou - hahaha. No a že den pohlídá oba, aby ji měla na pondělí do práce, tak jsem měla kreativní sobotu 🙂 Kdybyste někdo tušil, poznal dle mého výtvoru, kdo je vyrábí, tak předem dík za inspiraci, dost jsem nechala inspirovat 😀

ucitelka70
29. apr 2013

@anfei tá je vymakaná 😉

jemi
29. apr 2013

Holky u nás teď letí pyžama, takže mám 3 ušité(modré už jsem dávala dřív) a ještě 2 na seznamu (jahudkové a pak z bambusu na parné dny), pak už se vrhnu na šatičky, tuničky, kratásky...

jancasoch
29. apr 2013

taky to tady jdu trochu zaspamovat. Holky měly narozky, tak jsem se činila 🙂

jemi
29. apr 2013

@jancasoch hezké, já už se na ty letní věci taky chystám, jen mám na šutí teď málo času 🙂

sinala
29. apr 2013

@anfei krásná, mě by mamka musela hlídat týden 😀 😀 😀

jancasoch
29. apr 2013

@jemi tohle byl jeden den, kdy jsem byla bez dětí, jinak čas nemám taky vůbec a bude to ještě horší, jen co nastoupím do práce 😝

barcav
29. apr 2013

@jancasoch moc pěkné 😵
@anfei ta je nádherná 😵
jinak holky nádherně šijete 😀
já jsem se konečně dostala drobet ke stroji, tak jsem ušila svrchňáčky a k tomu tríčo, aby to ladilo tak na tričku pokus o příšerku jako na PULU, manžel mi k tomu řekl že to vypadá jak žárovka :mrgreen:
a k tomu ladící čepičku, z té mám radost, myslím, že se mi povedlo to lemovaní 😀

ucitelka70
29. apr 2013

@barcav pekné.... a aj tá "žiarovka" - príšerka sa ti povedla....

ellysa
29. apr 2013

@barcav tá čipočka je geniálna to je strih z ottobre? sa na ňu chystám už od pôrodu, len sa nejak na to lemovanie nechytám ešte 😒

bordino
29. apr 2013

@barcav teda nevím co manžel, ale já vidím jasnou protilátku z Byl jednou jeden život 😀

abigail1
29. apr 2013

@bordino teda bordino 😀 ty svou profesi nezapřeš 😀

bordino
29. apr 2013

@abigail1 já nic, to moje dítě to teď sjíždí 😀

sufik1
29. apr 2013

tak poslední resty... už nic dalšího šicího na nejbližší dobu naplánováno nemám 😉
potahy do auta (5+ 2 krytky proti okopání sedaček neposednýma dětskýma nožičkama) a tašky. Miluju kočárkovinu od gabinky. I na ty krytky nožiček i na tašky 😵

barcav
29. apr 2013

@ellysa děkuji, jj je to střih z ottobre 4/2010

petkasv
29. apr 2013

@sufik1 ty si fakt neskutečná 😉 🙂 🙂 🙂 🙂

diapozitiv01
29. apr 2013

baby ktore mate nove detske ottobre, akurat kuk na strih c. 2 a 3. a neviem aky steh je tam pouzity.
Konkretne pri strihu 2. star-star tie vrecka a spodok gati, je to opacny coverlock alebo nejakz ozdobny steh na klasickom sijacom stoji?

diapozitiv01
29. apr 2013

@diapozitiv01
no uz som to nasla ze flatlock steh, ale netusim co to presne je...

allymally
29. apr 2013

@diapozitiv01 zlus se podivat dozadu, je tam vysvetleni, jak jej udelat na obycejnem stroji...jinak jsou flatlockové stroje, ale je to investice kolem 100tis 😀

o flatlockovem je napsano treba v Ott. 6/2012 na strane 47 🙂

diapozitiv01
29. apr 2013

@allymally
Este ho raz prelistujem, no skoda ze ten 6/12 ottobre nemam.

allymally
29. apr 2013

@diapozitiv01 A ktery mas? 🙂

allymally
29. apr 2013

@diapozitiv01 pak je to v 4/12 taky na strane 47 🙂

diapozitiv01
29. apr 2013

@allymally
Mam 1/2011 a 4/2011 a tento uplne novy

allymally
29. apr 2013

@diapozitiv01 ja mam tu 4/11, ale tam to neni. Zkus se podivat na stranu 47 🙂 do te jednicky 😀

diapozitiv01
29. apr 2013

@allymally
No kua tam to tiez nieje ☹(

allymally
29. apr 2013

@diapozitiv01 tak ja to naskenuju, ju?

stassy
29. apr 2013

Flatlock seam as a construction seam - Stitch the garment pieces to be joined the right sides together. Press the seam open. Topstitch the seam from the right side, using a flatlock stitch on a serger or a decorative overedge stitch (e.g. honeycomb stitch) on a regular sewing machine and placing the stitching over the seamline.
Flatlock seam on rib cuffs or hem band - pon one edge of the cuff or hem band to the garment´s edge, the right sides together, and stitch it in place with a straight stitch. Press the seam open. Fold the cuff or hem band in half, the wrong sides together, pin its free edge to the garment and machine-baste it in place by stitching-in-the-ditch along the seamline one the right side of the garment. Topstitch the seam from the right side, using a flatlock stitch on a serger or a decorative overedge stitch (e.g. honeycomb stitch) on a regular sewing machine and placing one edge of the stitching slightly over the rib cuff or hem band.

Tak a máte to. 😀 😀 😀

laeela
29. apr 2013

@diapozitiv01 flatlock je podle mého coverlock, nebo jako coverlock. Já teď měla dělat flatlockem kapsy, dělala jsem na normálním šicím stroji cikcak stehem, kdybych měla na výběr nějaký lepší, tak použiju ozdobnější, ale mám jen jednoduchou mašinu se základními stehy. Jediný problém je, že mi to trochu natahuje látku (nemám ani regulaci přítlaku patky), ale nošením se to pak dost srovnalo. Dělala jsem úzké tepláky z prvního letošního čísla.

laeela
29. apr 2013

@diapozitiv01 tak koukám, že Stassy píše víceméně stejné co já - ta poslední pasáž - na overlocku slepým stehem, nebo na normální stroji dekorativním stehem.