icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
2. máj 2013

@bordino, šaty, šatičky i sukýnka krásné 😉

@sonice já bych nechala přes noc...

Já zrovna šiju mikinu s aplikacema, jsou to moje první pořádné aplikace, tak se těším, až bude hotová a nafotím jí. Ale pořád čekám, až mi zmizí mizící fix 😠 Navíc jsem ho zažehlila a už dva dny tam pořád je a kazil by mi fotku. A prát se mi to nechce ☹

anastazieb
2. máj 2013

No a o jeden příspěvěk jsem to nestihla 😀

sufik1
2. máj 2013

@anastazieb hele a zmizí mizicí fix, když ho přežehlíš? Mi to na některých materiálech nezmizelo ☹ teda časem se to vypralo...

bordino
2. máj 2013

@anastazieb
@sufik1
nevím, co máš za fix, ale ty moje se nesměly zežehlit, jinak se zafixovaly...2 dny mi to taky nemizlo, doporučuje se ho navlhčit - třeba štětcem

anastazieb
2. máj 2013

@sufik1
@bordino no to mi ani neříkejte 😠 Mám takový bílý, z jedný strany je růžovej a z druhý fialovej... V nejhorším to z těch fotek vyretušuju v počítači.

anastazieb
2. máj 2013

Tak dobrý, pošudlala jsem to mokrým prstem a celkem to zmizelo, snad se to po uschnutí zas neobjeví 😀

mitape
2. máj 2013

@bordino šatky sú pekné oboje 🙂 si odspodu našívala tenunkú guľatú gumičku?

bordino
2. máj 2013

@mitape to bych šila do dneška 😀 Naštěstí existuje jednoduší způsob - koupíš pružnou nit, navineš na cívku, zeshora máš normální, jen trochu povolíš napětí horní niti a šiješ normálně rovný steh

mitape
2. máj 2013

@bordino ja by som to asi nešila vôbec, by ma porazilo 😀 ale tvoj typ s pružnou nitou vyskúšam. dcéra otravuje , že chce šaty, snáď to neskončí v koši 😀 keď mňa nebavia také piplačky, rýchlo ušiť a ísť ďalej 😀

bordino
2. máj 2013

@mitape tak to tyhle doporučuju. Je to fakt rychlovka, jen sešiješ pruh látky, obroubíš obě strany, nažabičkuješ (je to lehké, nic na tom není, jen to trvá, musí být hodně řad), přišiješ ramínka a fertig 😉

maryol
2. máj 2013

tak ja len tašku tentoraz... s recyklovanou obliečkou vo vnútri 😉
@sufik 🙂 túto látku mi poslali omylom, ale celkom sa mi páči 😀

zabza40
2. máj 2013

Holky pomooooc , 😢 😢 😢 máte někdo odkaz na instruktážní video na overlok Brother 1034D otočil se mi horní kličkovač a ted nevím do jaké polohy ho srovnat ☹ ☹ ☹ ☹

mitape
2. máj 2013

@bordino keď spravím určite sem hodím 🙂 a ešte sa chcem spýtať, pružnú niť ako navíjaš na cievku , ručne alebo na stroji. ešte som s ňou nešila. To vieš ešte stará škola, vtedy sa našívala gumička 😀

zabza40
2. máj 2013

Děkuji, můžete mi někdo mrknout zda v nejvyšší poloze jde horní chapač před jehly nebo za ně. Mě se to ohlo do předu tak jsem ho vrátila a ted mi naráží do jehel 😠 😠

maryol
2. máj 2013

@bordino šaty sú super, na tej mladšej modelke sú priam rozkošné (odpusť mi to, prosím 😀 )
s tou pružnou niťou, to by ma fakt nenapadlo 🙂 aká niť je to presne?

a_lexa
2. máj 2013

@sonice ten sanytol mají běžně v DM.

sonice
2. máj 2013

a_lexa, ale ja chcem plienky dekacifikovať - tzn. nechať zasa zmäknúť, zbaviť nánosov vodného kameňa. Nie dezinfikovať 🙂 To nechám slniečku.

bordino
2. máj 2013

@mitape normálně na stroji, jako navíjíš nit

bordino
2. máj 2013

@maryol však jo, tyhle šaty sluší holčičkám, ne prsatejm matrónám 😀
je to tohle, taková hodně tenká gumička http://www.storex.sk/pruzna-nit-ean40122-skup23...
Pozor, někde vám v galanterce můžou pod heslem pružná nit vnucovat opravdu tenkou nit, to ne, t je na šití elastických materiálů, ale nepruží to dost

maryol
2. máj 2013

@sonice ja síce plienky zatvrdnuté nemám - používam štvorce a máme pomerne mäkkú vodu, ale neskúšala si ocot?

maryol
2. máj 2013

@bordino ďakujem, si zlatá, skúsim kuknúť u nás v galantérke - tiež som sa na podobné šatičky chystala
mimochodom, pod pojmom matróna si určite nepredstavím teba 😉 😀

bordino
2. máj 2013

@maryol ty mívají všude 😉

sonice
2. máj 2013

@maryol - ocot vraj funguje len ako avivaz, ale už stvrdnuté plienky asi nezmäkčí. Ide hlavne o bambusky a plienky organiksy - tie frote, tie sa tvrdšie. štvorce mám aj ja v poho mäkké.

maryol
2. máj 2013

@sonice mám aj viacvrstvové bambusové aj konopné -zatiaľ nestvrdli - ja len že aj kanvice sa dajú odvápniť aj octom 🙂 , akurát musí byť horúci...

sonice
2. máj 2013

@maryol jasné! Máš pravdu, ak nepôjde tá kyselina, namočím to do octu🙂 Hádam z tých plienok aj dačo ostane 😕 . Srandujem 🙂
Ďakujem za tip.

maryol
2. máj 2013

@sonice no, ak by si tam dala aj PUL-materiál, tak veru neviem, čo by z toho zostalo 😀

zikie
2. máj 2013

@sonice Ocet bych nedávala, bambus se v kyselém ničí...

sonice
2. máj 2013

@zikie jajaaaaaaaaj, ďakujem!

caramilla
2. máj 2013

o né, já prošvihla stranu 2000 ach jo ☹ ☹ ☹