Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
No a o jeden příspěvěk jsem to nestihla 😀
@anastazieb hele a zmizí mizicí fix, když ho přežehlíš? Mi to na některých materiálech nezmizelo ☹ teda časem se to vypralo...
@anastazieb
@sufik1
nevím, co máš za fix, ale ty moje se nesměly zežehlit, jinak se zafixovaly...2 dny mi to taky nemizlo, doporučuje se ho navlhčit - třeba štětcem
Tak dobrý, pošudlala jsem to mokrým prstem a celkem to zmizelo, snad se to po uschnutí zas neobjeví 😀
Holky pomooooc , 😢 😢 😢 máte někdo odkaz na instruktážní video na overlok Brother 1034D otočil se mi horní kličkovač a ted nevím do jaké polohy ho srovnat ☹ ☹ ☹ ☹
Děkuji, můžete mi někdo mrknout zda v nejvyšší poloze jde horní chapač před jehly nebo za ně. Mě se to ohlo do předu tak jsem ho vrátila a ted mi naráží do jehel 😠 😠
a_lexa, ale ja chcem plienky dekacifikovať - tzn. nechať zasa zmäknúť, zbaviť nánosov vodného kameňa. Nie dezinfikovať 🙂 To nechám slniečku.
@maryol však jo, tyhle šaty sluší holčičkám, ne prsatejm matrónám 😀
je to tohle, taková hodně tenká gumička http://www.storex.sk/pruzna-nit-ean40122-skup23...
Pozor, někde vám v galanterce můžou pod heslem pružná nit vnucovat opravdu tenkou nit, to ne, t je na šití elastických materiálů, ale nepruží to dost
o né, já prošvihla stranu 2000 ach jo ☹ ☹ ☹

@bordino, šaty, šatičky i sukýnka krásné 😉
@sonice já bych nechala přes noc...
Já zrovna šiju mikinu s aplikacema, jsou to moje první pořádné aplikace, tak se těším, až bude hotová a nafotím jí. Ale pořád čekám, až mi zmizí mizící fix 😠 Navíc jsem ho zažehlila a už dva dny tam pořád je a kazil by mi fotku. A prát se mi to nechce ☹