Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mamata díky, už jsem jí taky viděla, ale ty ksichty tam mi přijdou trochu strašidelný 😀 Tamta je taková veselejší. Ještě jsem měla vyhlídnutou tuhle, ale už jí nemají http://www.veselajehlicka.cz/latka-kdo-je-ta-di...
@misao děkuju, o tý s růžičkama budu přemýšlet, mohla by být tmavší, musela bych jí zkombinovat s nějakou jednobarevnou tmavší.
@anastazieb krásne, jednoduché a dokonalé aplikácie, pre chalanov ako stvorené...
@anastazieb přesně jak píše @lucijan! Boží!
@lucijan @ucitelka70 @jieff a ostatní díky 😉 to šrafování na autě je policejní dezén 😀 Ještě jsem chtěla na to auto napsat Policie, ale nemám fixu na textil.
Holky mám dotaz ještě k PULkám dáváte tu lem.gumku kterou stranou tou hladkou nebo vroubkovatou? To je hrozný jak se ta gumka drhne o ten sucháč, A mám to tou hladkou tak jestli když to dám tou vroubkovatou bude to taky takový? JInak jsem prodloužila sucháčema podle @sufik a naprostá spokojenost 🙂 dneska jsem to zkusila i Bětce a ta má 12,5kg a pohoda 🙂
Baby, mam dalsiu z mojich zaciatocnickych otazociek.
Ako spajate overlokovy steh aby to bolo pekne? Myslim napr. pas, miesto kde sa streta zaciatok a koniec stehu.
Stale to mam take nejake skarede.
Dakujem za tady a tipy
Kdybyste náhodou nevěděli, komu nadávat za to, že není léto.. tak už víte.., pustila jsem se do šití letních kalhot a kraťasů, tímto se omlouvám.. 😅 😀.
dlouhé kalhoty z šedobéžového piké pro mě, kapsy a konce nohavic jsou z hnědého pracího kordu, vyfotit to neumím, je to nějaký moc velký 😀 (tady by modelka sice neodběhla, ale zase se děsně nerada fotí 😝 ).
Vikingové podkoleňáky pro mě a pro Madlíka.. aneb jak zužitkovat metr látky bezezbytků 😀 (jedna fotka i v akci, ale odbíhala a navíc blbý osvětlení.., kvalita mizerná)
a podkoleňáky pro Madlu
@stassy Mají psáno celý květen, taky nad tím uvažuju...ale mám přesysleno všeho a spíš budu muset vyprázdnit skříně s látkami, které nevyužiju a syslím to tu...zřejmě udělám tabulku a nabídnu zde. Spousta látek se mi líbila a než na ně došla řada, tak mi kluci "zestárli" a už to nosit nechtějí - vzory moc dětské a klučičí, něco jsem kupovala na plínky a Jana se odplenkovala brzy a furt to tu mám...a už i Jana kecá do toho, co nosit bude a co ne...
tohle mají na dropsu:
All through May it’s DROPS Supersale with 35% discount on 24 amazing wool yarn in all DROPS-retail stores! This offer is valid both online and in-store, from May 1-31 or while stock lasts. The selection may vary from store to store.
@ellysa
paradicka, slub si splnila maly je perfektny a je vidiet ze sa mu paci 🙂
a inac si sa rozbehla so sitim 🙂))
@medvi11 Taky mám přesysleno obojeho, u látek už se ale dokážu udržet, tam mám pocit, že teď opravdu nic nepotřebuju.. u přízí už je to horší, pletení mě nějak chytlo a naplánovaných mám asi šest projektů.. minimálně.. 😀 Ty slevy jsou super, já asi fakt neodolám a tak na dva tři svetříky pro holky objednám.. 😅
@diapozitiv01 ten kúsok si priši na jednoihloke, potom sa ti nič nepohne a overlok prekryje šitie 😉
@anastazieb krásná aplikace 😵 , klobouk dolů 😵 😵

@anastazieb překrásné! ten vrtulník a ty čárky na boku na autě, z toho jdu do kolen!! 😵 😵