icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anitramv
6. máj 2013

tak holky máte krásná dílka, mě to začalo celkelm bavit a tak jsem o víkendu zas vytvořila gatě, jedny pro mlého a druhý pro většího, a pro "velký úspěch" jsem je dnes celé vypárala a musím je přešít, protože jsem hňup a špatně to sešila 😀 a taky jsem si dnes koupila nějaký kousky látky tak se těším až budu tvořit. ještě se zeptá, jeslti nevíte zda se dá někde stáhnout střih na vestu??chtěla bych na něco juknout 😉 díky

lucijan
6. máj 2013

@piecee mě vždycky přijde, že já byla těhotná devět let, a ostatní tak devět tejdnů 😀

laeela
6. máj 2013

@piecee tu zvířátkovou látku mám taky, blbý je, že je půl napůl bavlna s polyesterem. A taky je to slaboučké.

fatima30
6. máj 2013

@semy.cz
krasne nohavice

danielahe
6. máj 2013

ahoj holky, posledni dobou chodim ocumovat 😅 , jdu to napravit hazu dubnovy pociny 2 trica pro synatora k narozkam a komplet pro prcka 😀 . Stvoreno zacatkem dubna a ted dlouho nic, nejak neni cas 😅 . Na bodycku jsou uschle drobky od krupky 😅

fatima30
6. máj 2013

@anitramv
krasne haremky a navod by si mi mohla dat?

fatima30
6. máj 2013

kocky nahodou strih na nejaku mikinku s takou dlhooooooooooooooooou kapuckou????taku skriatkovsku

rebelie
6. máj 2013

Já jsem na sebe dneska neskutečně hrdá, neb jsem ušila Báškovi noční košilku recyklovanou z mých kalhot od pyžama... Bohužel to nemám nafocené, zatím, ale fakt mě to potěšilo... Střih jsem kopírovala podle košilky Anavy, co asi kdysi šila @ivuska.h (já ji mám už z druhé ruky). Je to můj první výrobek z úpletu a vůbec to nebylo tak strašný... veliké díky patří @boudova za půjčení OL a vůbec veškeré zázemí.

caramilla
6. máj 2013

@avema ty vo... tak ty nemaj chybu! Kalhoty i modelka i sladění s těma kytičkama ve vlasech, ach! 😎 😵

caramilla
6. máj 2013

@rebelie 😀
Jinak ad kalhoty holčina na kurzu dnes radila u úzkého pasu a širších boků udělat víc záševků než jen jeden 😉

stassy
6. máj 2013

Prosím, prosím.. byla by tu pražská majitelka nýtovacích kleští, která by mi je byla ochotna zapůjčit? Netřeba domů, klidně někde na kafi.. nacvakám průchodky a vrátím. 😀 Potřebuju nutně, jinak mě mé nejstarší dítě sežere, že má hotové své vysněné "Meridové" šaty a nemůže je nosit.. 😀

rebelie
6. máj 2013

@caramilla Díky, díky... to já bych asi dělala, vždycky, když je tam velkej rozdíl, tak je lepší těch záševků udělat víc... jen je to větší voser...

bordino
6. máj 2013

opět jedna večerní prácička na zaplnění stánku 😉 Můžete hádat, který je pro Jolanku a dva malovala 😀

caramilla
6. máj 2013

@rebelie no jo, ale co bys pro vosí pas neudělala, že? 😀

caramilla
6. máj 2013

@bordino já furt přemýšlela, co je to za divnou šňůru na dudlíky 😀 😀 😀 Ale to je geniální, to Mína taky čebuje, kdeže je budete prodávat? 😀
Heč, my ve 3 letech máme už 3 vlasy na sponečky!

caramilla
6. máj 2013

@danielahe povedené, už abych měla indiánky taky doma, se těším jak na ježíška 😀

bordino
7. máj 2013

@caramilla dudlíky nevedem, sponek a čelenek máme milion 🙂 Jinak jsem ráda, že ještě někdo ponocuje jako já, dnešní noc byla výživná, snad bude ta modelka konečně v pořádku!

sinala
7. máj 2013
jitu22
7. máj 2013

@stassy já můžu, mám ty Prym Vario a případně i přibližně milion průchodek 🙂

diapozitiv01
7. máj 2013

Baby, na detske oblecko pouzivate 4- alebo 3-nity OL?

anitramv
7. máj 2013

@fatima30 jestli myslíš ty na malém prdíkovi tak ty jsem dělala podle jedněch tepláčků co máme doma ale můžeš to udělat i podle tohoto jen bez ťapek 😉 https://docs.google.com/file/d/0ByGqvUODbwxNdml... ono se to zdá jako hrémky, ale malý jak má velkou plenku je má akorát.

anastazieb
7. máj 2013

@diapozitiv01 používám 4 nitě na všechno...

crawler
7. máj 2013

tak jedno bodýno na fler - doma se věnuju obšívání starého nábytku, co jsme našli na půdě 😀 celkem to budou 3 křesla a jedna lavice 😀

petkasv
7. máj 2013

@diapozitiv01 já taky jedu 4-ma nitěma všechno 🙂

sinala
7. máj 2013

@diapozitiv01 na sešívání úpletů 4 nitě na obnitkování tkaných látek, které pak sešívám rovnostehem, 3 nitě.

ucitelka70
7. máj 2013

@diapozitiv01 aj ja 4 na všetko, 3 iba na plochý šev

diapozitiv01
7. máj 2013

@anastazieb

@petkasv
@sinala
@ucitelka70

tak to aby som si kupovala vzdy zostavu 5 niti, nie iba 4. Teraz stale prehadzujem jednu z OL na sijaci stroj a opacne. uz ma to nebavi a to vytahujem iba spodnu nit na OL a to mam navliekanie vzduchom, ale aj tak...

ucitelka70
7. máj 2013

@diapozitiv01 ja to robím tak, že na rovnosteh na cievku si namotám z tej nite - vlastne aj 4 cievky si namotám - podľa náročnosti...... a vieš teraz ako šijem červený soft? mám iba 1 konu, a z toho som si navinula 8 cievok červených, a s tým šijem aj na OL a dalšie mám na rovnosteh, lebo vždy potrebujem obe používať.... a úplne SUPER, doporučujem

sinala
7. máj 2013

@diapozitiv01 já mám jen pár barev po 4 kusy a ostatní mám po 2 ks a ty dávám do spodního kličkaře a levé nitě a ty zbylé 2 dám nějaké, aby moc nerazily. A na rovnosteh si navinu cívky jako @ucitelka70

petkasv
7. máj 2013

@diapozitiv01 já to mám tak, že většinu nití mám po 4, některé po třech, a na rovnosteh jedu takže že mám OL a rovnosteh vedle sebe a tu nejmíň náročnou vyndám z OL nechám nemotané jenom na 1 a 2 a pak navlínku na rovnosteh 🙂