Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Moje prvé plienky 🙂 teda vlastne prvé hotové strojom ušité výrobky (okrem ihelničky). Majú síce strašne krivé všetky stehy a netuším, ako sa budú správať na zadočku...ale sú moje 😉
Na úvod som použila flanel, čo sme mali doma a deku z Ikea, na druhú som už zastrihla aj do suedeclothu. Do vnútra som ušila vkladačky z českého babmusového flísu, aby sa dali vyberať kvôli schnutiu.
zkušené maminky šičky, potřebuji poradit ohledně nažehlovaček 😅 . na kalhotách (džíny) se Lukymu začala probírat kolínka. ve švadlence jsem koupila nažehlovačky (mašinku a náklaďák) mám dotaz jak to mám nažehlit. Přes hadr, papír nebo můžu jen tak? 😒 mají být kalhoty vyprané nebo se perou až po nažehlení ?
nažehlovačka není reflexní, je vyšívaná.
Snad jste můj dotaz pochopili a neukamenujete mě za blbý dotaz
@ucitelka70 to s tými cievkami praktizujem aj ja 😀 😀 😀
5000m nite mám iba čiernu a bielu 😉
ahoj holky, chtla bych se zeptat těch co šijí doma plenky, máte nějaký dobrý střih? respektive já jich mám stažených několik ale nevím do kterého se pustit tak jestli nemáte některá typ, která plenka jakože sedí atd. děkuji
@abigail1 to je pohled 😝 😝
@anitramv Marti nějaký střih najdeš na http://susu-sufik.blogspot.cz/ a pak na Ekozahrada.blog.cz 🙂
připadám si s touhle otázkou trochu jako blbeček..ale přesto: z mtx fineribu se dají ušít trika? Zimní, s dlouhým rukávem myslím? Gramáž by měla být stejná jako batani jednolíc... Dík!
@lucijan ja som šila aj body, aj legíny, aj pre seba sveter z fineribu... a max. spokojnosť
ad.: philippa - šijem upravenú zo 176 na veľ. M-ko dámske.... všetko sa mi pozdáva - a tie rukávy sú aj tu dlhšie, ale nie oveľa, tam je podľa všetkého pripočítaný prídavok na podhnutie 3 cm....
zajtra ma čaká dokončovačka - to bude piplačka so zipsom, patentmi a krytkou na zips, to budem šiť prvýkrát..... som zvedavá, ako to moja veritaska bude znášať 😉
@ucitelka70 já mám philippu zatím jen nakreslenou a právě mě zajímá, jak to půjde s tím krytem zipu, jak se zároveň začistí kapuce, tak dej vědět! a at se ti daří 🙂
@lucijan zo stránky FM mám celý postup zapracovania zipsu, pekne je tam vyfotený postup.. ale ten horný kryt som ešte nerobila..... a vrecká tiež ináč chcem.... ale špekulujem - páči sa mi vrecko, ako je na fehrmane....
Holky, já se ještě vrátím k těch patentům a fineribům z MTX, myslíte, že gramáž 250 g by se dala použít jako náplet do pasu k letním softshelkám a ke kalhotům z tý černý outdoorový látky, na kt. teď byla hromadka? Myslíte, že ten náplet bude příliš hřát??
Dievcata, prisla som s velkym prosikom....nemate niektora zvysny PUL so slonikami - staci mi len zopar slonov, najradsej modrych alebo oranzovych, ale beriem hocico. Dohodneme sa cez IP. Dakujem
@mitape
no aka paradicka 🙂, teraz vidim naco sa daju tie stuhy vyuzit.
No tie tvoje baby sa maju, taku sikulku maminku maju 🙂
@lucijan já z fineribu šiju prakticky všechno - je to moje nejpoužívanější látka 🙂 a jsou v ní rozdíly - mám fineriby, co jsou opravdu do chladnějšího počasí a taky takový, z které se dnes chystám šít letní bodýnka - mám ho z MTX - koupila jsem si celá 3kg - je BIObavlněný a teňoulinký, že bude ideální na léto, takže záleží - spíš až to budeš mít v ruce, tak se rozhodneš, co z toho 😉
@abigail1 rozhodně se neboj - ten náplet z finu nebo i přímo patent nebude tak hřát, aby to znemožnilo nošení softek - vždyť ty kalhoty ze softu jsou právě určené spíše do chladnějšího počasí - přeci je nebudete nosit, když ostatní budou mít kratasy 😉 takže do lemu v pase je to právě super 😉
@miracle já budu slony objednávat z USA, ale hnedka to nebude, takže pokud potřebuješ rychle, tak smolík...

@diapozitiv01 velké kóny mám po 4, do rovnostehu si buď namotám na prázdnou cívku z kóny (případně i druhou - na dvojjehlu), někdy taky natahuju z OL, případně použiju jinou nit podobné barvy 😀 Pak jsem si kupovala nitě 1000m a ty jsem brala po pěti.