icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
9. máj 2013

včerejší rychlovka 😀 nějak mi to jde pomalu, Jáchymovi rostou zuby a má horečky 😝 Takže ten dámský top už jsem nedokončila, chybí ještě rukávy

abigail1
9. máj 2013

@bordino šaty jsou nádherné. Ty jsou pro dceru? Nebo zase oblíkáš děti kamarádek? 😀

abigail1
9. máj 2013

Kdybych měla holčičku, taky bych se do nich pustila. No, mám teda neteře, ale jsou to dvojčata, mě se to 2x šít nechce 😅 😅 ještě ke všemu úplně stejný...

katka82
9. máj 2013

@bordino 😲 no tak ty jsou super 😵 by se mi líbili i na mě 😵 😵 co je to za matroš?

bordino
9. máj 2013

díky. tyhle jsou do stánku, ale z úplně stejného matroše si teď vedle Jolanka maluje kytky na jedny pro sebe, hrozně jí ta barva sluší. ty svoje si včera potiskla a dneska vymalovává. jen jí je udělám kratší, šlape si na ně.

Materiál je bavlněný kreš odsud http://www.modnilatky.cz/cz/search/0/rozsirene-...

budu určitě ještě brát. Je teda hodně tenký a průsvitný, ale řašsí se sám a na léto ideál. Jsem zvědavá, jak se vám bude líbit ten top

lucijan
9. máj 2013

@bordino ty tvoje "rychlovky".. 😀 😀

zabza40
9. máj 2013

Ty ramínka máš stažené taky na gumičku (žabičkováním) ? To je vlastně Prior že? Jolanka je úžasná modelína 🙂 šatky krásné 😀

bordino
9. máj 2013

@zabza40 taky. Co je to Prior? 😀

laeela
9. máj 2013

@bordino Modelka je hezčí než šaty, neurazí tě to? 😉
Ale šaty jsou překrásné a nádherná barva. 😵

bordino
9. máj 2013

@laeela 😀 Neuráží, naopak, jsem ráda, že ještě někdo vidí, jak mám krásné děti 😀 😀 😀 😀

zabza40
9. máj 2013

@bordino Prior jsou obchodní domy ,dřív to byli jediné obchoďáky . Po revoluci jich zůstalo jen pár ,vím že je v Č. Budějovicích ,Jihlavě atd
Tam právě prodávají ty látky , asi před 2lety udělali eshop Módní látky a prodávají i na netu. 😉

bordino
9. máj 2013

@zabza40 aha 😀 Já jsem holka z malé vesnice, obchoďákama nepoznamenaná 😀

sinala
9. máj 2013

@bordino a když jsou akce, tak se dají ty látky pořídit za velice dobré ceny 🙂 a na ten kreš jsem se dívala a napadly mě jen šaty pro holčičky a to já už nemám 🙂 , ale tunika mě nenapadla 🙂

mooncaa
9. máj 2013

@bordino Ty šatičky jsou úžasné, já zjistila, že z tohoto materiálu jednu tuniku mám a je super, jen je mi trochu malá, tak si musím ušít větší.
Jaká je spotřeba na ty šaty stačí jen jedna délka? Pro cca 1m dlouhé dítě.

bordino
9. máj 2013

@mooncaa stačí bohatě

bordino
9. máj 2013

tak jsem konečně dodělala ten top, balonové rukávy neklaply, musela jsem je odpárat, tož také ramínka. Co myslíte? Mě se to překvapivě i na mě líbí, na léto to bude supr! (akorát na mě jinou barvu, v tomhle jsem vyblitá)

petkasv
9. máj 2013

@bordino je krásnej 🙂 moc, moc, moc 🙂 a Jolí je veliká krásná slečna, šatičky jsou úža 🙂

Holky horečkují mi obě děti, celý den, jdu se oběsit ☹ fakt výborný, nejen že vypadají jak dvojčata, ale že se rozhodnou horečkovat obě najednou je na posr....

bordino
9. máj 2013

@petkasv drž se, u nás jedny 39 skončily a začal ten malej.... ble :( Hele já bych i uvítala, kdyby jim bylo blbě najednou, aspoň by spali a nerušili se

petkasv
9. máj 2013

@bordino no to je pravda, že spí, ale obě najednnou pčebují tulit a maminku, celý odpoledne jsme nevystrčili hlavu z ložnice, až když mě teď večer vystřídal manžel, ještě že je youtube a pohádky 🙂

bordino
9. máj 2013

@petkasv on si člověk nevybere 😀 Tohle máme v noci, Jolanka strašně chrápe, tím budí Jáchyma, který vříská, Jolanka nemá klid a chrápe o to víc. Prý slečna, chrápe jak banda ožralejch dřevorubců 😀

diapozitiv01
9. máj 2013

Konecne som dokoncila moju niekolkodnovu rychlovku 🙂.
Lemovala som pruzkom na tretiny, no na OL strasne, asi som mala povolit pritlak patky a trosku uzky je ten vystrih.
Sa ospravedlnujem za obratene foto ale nejdu mi tu otocit..teda aspon neviem ako..

jieff
9. máj 2013

@bordino mě se líbí a taky si myslim, že ti sluší. Ty kvítka si malovala? Fakt hezký!

bordino
9. máj 2013

@jieff díky. Jsou tisklá a domalovávaná, včera jsme s Jolkou stříhaly razítka, tak jsme je musely hned využít 😉

zabza40
9. máj 2013

@bordino a jaké prosím používáš barvy? Mám tu fůru razítek ,tak jsi mě právě inspirovala 😉 😉 😉

bordino
9. máj 2013

@zabza40 různé. Mám marabu, ale ty až tak nekryjou, výborně kryvé jsou Neopaque a objevila jsem super novinku (pro mě) - Setacolor, super kryje i bílá na černou.

zabza40
9. máj 2013

@bordino koupim asi někde na netu?

medunka21
9. máj 2013
bordino
9. máj 2013

@zabza40 na netu určitě. a nebo v nějakých výtvarných potřebách

medunka21
9. máj 2013

moj chlap je na leto pripraveny..

medvidekponco