Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bambinecko ale aj ja by som tam sla aj druhy raz 😀 to zas hej, len nabuduce si vyberiem nejaky uplne malo frekventovany "dochodcovsky cas" 😀
@macin73 http://www.stoklasa.cz/hot-fix-aplikator-x118441 je to toto a takto se s tím dělá
https://www.youtube.com/watch?v=B5s-qpMdNsA@ivanka.7
Maju tam aj detske uplety???
mate niektora v archive aj nejaky strih na satku na slintanie pre mimco okolo roka??
Tak už jí nepočebuju 🙂 počebuju hráškově zelenou 🙂 🙂
@mikulka45 nie,nezohnala som letný, zo zimného z batani, červený soft a červený flíz, dobre sa mi šilo 😉
@diapozitiv01 strih nemam, ale satky take mam asi 4, su to obyc trojuholniky s nacvakanymi patentkami, mozem ti odmerat stranu trojuholnika ak chces 😀
Ci tam maju detske uplety netusim, nepozerala som, sla som po konkretnej veci a potom tam uz len dlho cakala a dzgala dieta chrumkami 😀
@ivanka.7
Pls premeraj mi to. Dakujem.
Ďakujem :D
@diapozitiv01 ja mám cca 25cm a sedí to aj malému aj staršej
Napětí nití pro jednolíc z batani 🙂
Ahoj holky, nemáte prosím některá zkušenost s konkrétním nastavením napětí nití u overlocku brother pro šití jednolíce z batani.cz v jedné vrstvě? Pokud šiju dvě vrstvy, tak v pohodě, ale za nic na světě mi nejde nastavit na jednu vrstvu, zkouším to tu už skoro hodinu 😠 Chtěla jsem zkusit lemování proužkem na třetiny z toho jednolíce, ale u prvního kroku - začištění jedné strany proužku, jsem se naprosto zasekla 😅
Moc děkuju!
@evap19 já všechno šiju na 5-5-5-5 (ač je mi to divné, ale stehy mám podle mně pěkné), každopádně ten prožek není potřeba nijak začišťovat 😉 Přišiješ to lícem k líci k tomu výstřihu, pak to otočíš a prošiješ z lícu dvojjehlou.
@evap19 Já teda nemám Brother, ale Janome overlock, ale vyzkoušela jsem, že pokud chci mít hezký steh na jedné vrstvě, tak je nejjednodušší vyndat jednu jehlu a šít jen na tři nitě. Většinou se pak nemusím zlobit s napětím. A vypadá to o 100 procent líp.
Je jedno kterou vyndáš. Já vyndávám pravou - přijde mi to hezčí.
@anastazieb Jé, děkuju, zkusím to bez toho začištění, to mě fakt nenapadlo 🙂 . Už jsem na zkoušení odšila asi půl metru látky 😅 a pořád to nejde, tak se na to vybodnu 🙂
@xashen Děkuju! To mě taky nenapadlo! 🙂 Musím to vyzkoušet, už jsem ze zoufalství i vyčistila a znovu navlékla celý stroj, tak vyndání jedné jehly mě už neporazí! 😀 Je fakt, že na tři nitě jsem ještě nezkoušela nikdy šít, tak to aspon zkusím.
Holky moc děkuju, to je taková úleva, když mi poradí někdo zasvěcený! Manžel tu má ze mě srandu, už jsem skoro bila hlavou o zed, i dítě mi kupodivu usnulo skoro samo a během pěti minut, asi když vidělo moje šílené rozpoložení 🙂
@anastazieb tak to já mám OL úplně divný...po každé výměně nití, musím znovu nastavit veškeré napětí..... 😒 A to i u stejného materiálu....finerib šitý bílou nití má jiné nastavení než finerib šitý černou nití..... 😅 😅 😅
@palosek to já naštěstí ne, vyhovuje mi právě na něm, že tam prostě strčím látku a šiju, nemusím nic x minut nastavovat... kdybych musela u každého švu půl hodiny nastavovbat OL, to by mě asi šlehlo 🙄 Každopádně se pořád chystám to nastavování nějak prozkoumat, ale vůbec netuším, od čeho se odpíchnout 😕
@anastazieb a aký máš? ak si budem v budúcnosti kupovať 😀 😀 😀
@palosek
@anastazieb já zas všechno šiju na 4-4-4-4 a ještě nikdy jsem nemusla nic upravovat 😲 😀
@palosek @anastazieb tiež šijem na 4-4-4-4 a väčšinou to nemusím upravovať. Inak prihodím zopár výtvorov za poslednú dobu, ešte sa chystám na nejaké tepláky a potom hor sa konečne na letné veci 🙂
@mikulka45 ty boxerky jsou nejlepší 🙂