icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

snowwitch
11. máj 2013

Holky, neobjevil jste někdo nějakou látku, která by šla do kombinace k sloníkům,nosorožcům a moodrým skandinávským květům od Lilestoff? Nic, co tu mám nasysleno se k tomu nehodí ☹

mikulka45
11. máj 2013

@lillyzelvicka ešte by sa nám nejaké zišli, ale je s tým hrozná piplačka

lillyzelvicka
11. máj 2013

@mikulka45 ale jsou boží jedny jsem přešívala z manželovic a chystám se na další 🙂 mě se to na malém tak líbí 😀

anastazieb
11. máj 2013

@ellysa mám Brother 3034 stejně jako většina ostatních tady 😉
@crawler @mikulka45 to jsem ráda, že nejsem sama 😉 Problém je jen když sešívám hodně tlusté vrstvy - třeba patent do džín nebo patent do softek podšitých teplákovinou 😀 Neporadíte někdo od jakého nastavení se při šití tlustých vrstev odpíchnout? Já pořád tápu... zkoušela jsem napětí povolovat, ale stehy byly zas moc volné... Díky

ucitelka70
11. máj 2013

@mikulka45 super veci si pošila..... boxerky sú No1

tä mikču som aj ja obzerala v ott., piplačka bola pod pazuchou porobiť oblúčik, však? stála za to!!!

diapozitiv01
11. máj 2013

@mikulka45
mne sa zase paci ta bundicka, nema chybu 🙂))

medvidekponco
11. máj 2013

@snowwitch k nosorožcům se hodí čoko finerib, ke sloníkům úplet z batani ten sv. modrý. Květy nemám, abych poradila

snowwitch
11. máj 2013

@medvidekponco k růžovým slkoníkům světle modrý? A který? Já tam našla jen tyrkys ☹

crawler
11. máj 2013

@anastazieb já bych spíš řešila přítlak patky než napětí nití, ne? to kolečko nahoře na stroji...ale to je jen můj nápad, nemám zkušenost...

crawler
11. máj 2013

@mikulka45 suprový - mě se nejvíc líbí džíny - je vidět, že jsou tip top 😵

maryol
11. máj 2013

@bordino si sa riadne rozbehla s gumičkovaním 🙂
super nápad aj s razítkami!

mikulka45
11. máj 2013

@anastazieb ja dávam vyšší prítlak patky, ako píše @crawler

petkasv
11. máj 2013

@snowwitch k růžovým sloníkům se hodí tmavě růžová (myslím cyklámen), oranžová, a světle hnědá 🙂 ke skandinávským květům - bílá, světle zelená (ale ta je třeba vychytat) pak modrá (blankytně) a bílá 🙂

mikulka45
11. máj 2013

@diapozitiv01 ešte mám k nej strihnuté tepláky, tak potom aj tie vyfotím
@crawler aj mám z nich najväčšiu radosť, zrecyklovala som svoje staré džínsy a malému super sedia, je to môj obľúbený strih, šila som podľa neho už ale pätoro nohavíc

mikulka45
11. máj 2013

@ucitelka70 díky, najhoršie bolo ako vždy začistenie zipsu

crawler
11. máj 2013

Holky, jak se všívá zip do prostoru? Představte si čtverec a potřebuju mít zip třeba v polovině ale ne po celé délce...dnes jsem šila toto http://www.fler.cz/zbozi/kapsa-na-vlhcene-ubrou... ale to je z pulu - ten se netřepí, tak jsem jen nařízla a šila rovnou z lícu a zip položený pod tím, ale když budu chtít takhle všít zip do bavlny? třeba u kabelky???? jde mi samozřejmě o zip NEdělitelný ...díky moc za rady!

sinala
11. máj 2013

@crawler já Ti neporadím, ale obdivuju Tě, že stíháš šít ještě na fler 🙂

ucitelka70
11. máj 2013

@crawler ja by som volila variantu ako výpustkové kapsy.... z líca našiješ o 2 cm dlhší pás ako je zips a šírku asi 3 cm.... potom prešiješ obdlžnik, ktorý zodpovedá zubom zipsu - aj šírku aj výšku - stred obdlžnika prestrihneš asi tak že cca 0,8 cm vynecháš pri oboch šitiach a tam to treba strihať do trojuholníka - k rohu obdlžnika.... ak niekde najdem obrázok, tak ti sem dám..... potom po rozstrihnutí sa pretočí do rubu - zašpendlí a prežehlí, preštepuje..... pre trepivej látke alebo elastickej by som aj vlizelínom zažehlila... aby sa to spevnilo

snowwitch
11. máj 2013

@petkasv Díky, já myslela spíš konkrétní dodavatel a odstín....na monitoru to barvy dost zkresluje, tak abych pak neměla zbytečně další barvy, co nevyužiju a do kombinace pořád nic...

jieff
11. máj 2013
evap19
11. máj 2013

@sinala Děkuju!
Nakonec jsem všechny rady nakombinovala, a na mém stroji jde šít jednu vrstvu jednolícu tak, že šiju jenom levou jehlou, napětí 4-4-5-4,5 a diferenciál na 1,5. Na ten proužek jsem to sice už nepoužila, ale prostě mi to nedalo 🙂 U dvou jehel jsem měla pořád tu látku uříznutou jakoby v půlce stehu a ne na kraji, což by vypadalo na volný horní a dolní kličkař, ale prostě utahování nepomohlo.

evap19
11. máj 2013

http://sewaholic.net/minoru-sew-along-6-the-sec...

@crawler Nevím, jestli je to podobné tomu, co myslíš, ale šila jsem zip na límci pro skrytou kapucu a tenhle návod mě zachránil, z Ottobre jsem psané instrukce nepochopila 😅

ellysa
11. máj 2013

@anastazieb áno ten si pravdepodobne zadovážim aj ja, teda dostanem na 30tku ale to bude až v zime , zatiaľ musím ešte trénovať.
Moja prvá mikča-Danai, aj prvý vrchný diel v živote vôbec, má milión chýb a trápila som sa s ňou po dňa, ale na ihrisko dobrá.
Len mám otázku, akú veľkosť striháte aby bola akurát, ja som strihla 98/104, malá nosí 104 a jej jej obrovská-aj dlhá
a môžete mi napísať postup ako robíte kapucku? ja som to nejak ani z fotopostupu nepochopila a neviem, či som ju urobila dobre, nepáči sa mi, a keď si dá kapucku na hlavu tak to moc zdvihne pliecka, asi musím nabudúce ten pás okolo krku urobiť širší, alebo čo.

maryol
11. máj 2013

@anastazieb ja síce nemám Brother, ale v návode sa píše, že pri hrubších materiáloch treba nastaviť aj prítlak patky, prípadne použiť hrubšie ihly a napätie nite naopak nastaviť väčšie

medvidekponco
11. máj 2013

@snowwitch No přesně obráceně 😀 Nosorožci modrý úplet a ke slonům čoko finerib nebo jsem koukala, že i ta sv. růžová z batani k tomu jde.

petkasv
11. máj 2013

@snowwitch konkrétní dodavatel je batani.cz a - podívej se do jednolících úpletů a tam najdi světlý tyrkys a tmavou růžovou ty k tomu sedí 🙂 a z té zelené neporadím protože mám doma hrášek i zeleno žlutou a ty k tomu nesedí, možná ta paví, nebo kiwi, ale to by si musela risknout 🙂

komisakpd
11. máj 2013

kto mi vie povedat aky je presny kurz na € oproti CZ?

anastazieb
11. máj 2013

@komisakpd na www.seznam.cz mám 25.81Kč...

diapozitiv01
11. máj 2013

@ellysa
paradicka, si sa inac rozbehla, tak ja si na taketo nieco este netrufam. 🙂