icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
11. máj 2013

@komisakpd ono záleží jak budeš měnit, pokud bys platila přes fio do Česka tak dneska je konverze 25,26. Ale u nás ve směnárně já dám za euro 26,15 Kč

silvie_z
11. máj 2013

ahoj holky, prosím můžete mi poradit nějaký eshop, kde se dají sehnat bavlněné nebo viskózové úplety se zajímavým vzorem? všude jsem našla buď proužky nebo hlavně dětské vzory, ale já bych potřebovala na šaty pro sebe. moc děkuju 🙂

komisakpd
11. máj 2013

@sinala tak ja potrebujem poslat na ceslky ucet peniaze..tak to by asi bolo lepsie FIO tak?

sinala
11. máj 2013

@komisakpd přes fio je to dobré, protože ty platíš, jako na slovenský účet a ten čech taky neplatí nic. Jen když platíš, musíš si v ten den přepočítat kolik máš poslat euro, aby na český účet přišlo tolik peněz kolik má.

komisakpd
11. máj 2013

@sinala a ak mam sumu v € tak mi to moze byt jedno?

sinala
11. máj 2013

@komisakpd to jo

semy.cz
12. máj 2013

krásnou neděli a všem maminkám krásný svátek 🙂

přidávám fotku ue včerejšího SAAB sletu kde jsou sobí oblečky v akci 🙂 už i s čepičkama 🙂
měli teda velký úspěch, kolik lidí po nich koukalo a obdivovali jaký mají krásný kalhoty a čepičky..tak jsem byla spokojená jaký měli úspěch 🙂

veronik77
12. máj 2013

@silvie_z dospělácké úplety mají veselajehlicka.cz nebo umelluzinky.cz 🙂

rebelie
12. máj 2013

Není to sice moc vidět, ale jdu se pochlubit s tou noční košilkou, co jsem jí pro Báška zrecyklovala ze svých kalhot od pyžama.

ucitelka70
12. máj 2013

@semy.cz fakt nádherná kombinácia.....šikovná si....

piecee
12. máj 2013

@semy.cz krásný sourozenecký foto moc jim to sluší 😵 😵

miracle
12. máj 2013

@crawler To by bolo super, ja ich aj tak potrebujem na zimny softshell.

@petkasv DAkujem, tak som nasla len oranzove, bodli by ste modre

ucitelka70
12. máj 2013

@silvie_z skús latka.cz

a_lexa
12. máj 2013

@semy.cz wow super. Kluci jsou vyladění do posledního detailu. 😵 😵

palosek
12. máj 2013

Dotaz....šily by jste povlak na polšťář do kočárku třeba i z úpletu, nebo z plyše???? Nebo jen z plátna (bavlna)? 🙂
Díky za názory

katka82
12. máj 2013

Ahojky 🙂
@semy.cz 😲 😲 no to je fakt paráááda 😵 😵 nemám slov 😉
@rebelie super noční košile 😵 😉
se jdu zase po týdnu vysemenit 😀 😀 pýžo a čepička pro kamarádky prcka,vestička pro neteř,svrchňáčky pro kamarádku,2x kostkovaný gatě na zakázku a pak vestička s čapkou pro Vašíka 😉 akorát ta čapka je mu jen tak tak 😅 asi jí budu muset lehce nastavit 😝

elentari
12. máj 2013

Zdravím! Nestíhám a nestačím, proto jsem si řekla, že se zeptám hned u zdroje, neb je tu strašně moc šikovných maminek. Nevíte, kde lze zakoupit, popř. stáhnout stejný nebo podobný střih na kabelku Madmoiselle Paris od Bellet? (foto např. zde: http://rajoddechu.blogspot.cz/2011/04/mademoise...) Nutně ji totiž potřebuju 😀
Díky za rady!

palosek
12. máj 2013

@katka82 Kráááása, ty taky jedeš.... 😵 😵 😵

palosek
12. máj 2013

Přidávám komplet pro sestřenčinu vnučku 😀 Poletí do Irska 😉 A stejný nákrčník mám i pro nejmladší...je z těch jednorožců úúúplně hin... 😀 😀 😀 😀

katka82
12. máj 2013

@palosek teda taky nááádhernýýýýý 😵 😵 pane jo,hlavně koukám na tu lemovací gumku na kapsách jak ji máš krásně přišitou 😵 úplně rovný steh 😲 já to mam dycky křivě jako když čurá ve větru 😅 😀 😀

ucitelka70
12. máj 2013

@palosek krása....... to ssa bude dobre nosiť....... krásny komplet

mahafi
12. máj 2013

Ahojky, musím vás po týdnu na dovolené dočíst, snad se mi to povede, aspoň zkouknu fotky 🙂. Brala jsem s sebou i stroj, tak sem přidám něco málo 🙂. softky z letního softu pro naší výtržnici (už je i hojně testovala a jsou super 🙂 ) (myši má ráda), legínky a nosítko mei tai pro Madlenčinýho orangutana.. zatím se k tomu ona i orangutan staví rezervovaně, ale snad si zvyknou 😀. Ještě jsem ušila ségře legínokalhoty na jógu (z té samé velrybičkové, jako madle), ale ty jsem nestihla odfotit ☹.

a_lexa
12. máj 2013

@palosek z plyše bych klidně jednu stranu udělala (jako teplejší variantu), ale z úpletu ne, ten by se asi vytahoval až se bude dítko v kočárku otáčet, kroutit, vylézat, nastupovat....atd.

petkasv
12. máj 2013

@palosek ty máš štítky, jsou boží 🙂 😵 😵 😵 😵

kuna
12. máj 2013

@mahafi krása, já mám pocit, že to mininosítko mě v budoucnu čeká taky 😉

mahafi
12. máj 2013

@kuna díky moc 🙂. No.. upřímně řečeno jsem čekala o něco větší ohlas.. no, ale snad do toho nadšení doroste 😀.

crawler
12. máj 2013

@semy.cz nádhera 😵 kluci jako ze žurnálu 😵
@palosek náádhera 😵aby Ti na oplátku nepřiletěly zakázky z Irska 🙂
@palosek já bych povlak ušila klidně i z úpletu, ale ne z takového, co má 10% elastanu, ale z nějakého méně pružného klidně, z plyše jen na zimu...

Moc díky holky za rady ohledně toho zipu - výpustkovou kapsu umím, tak to vyzkouším, jak to bude vypadat 🙂

@sinala Kamčo - šiju jen, co já nutně potřebuju a jen vlastně nabízím ušití i jinému, ale to není nijak často - víceméně sem tam, takže to jde, ale času bych brala víc - dnes šel Fany do kostela v manžestrákách, co jsem šila kdysi dávno (čili bez OL a začínají se párat) a říkala jsem si, že by potřeboval rifle, tak jsem hned po příchodu domů nastříhala svoje rozedrané, ale kdy to ušiju nevím,páč spánku se vzdát neumím - nechápu holky tady, jak přežívaj - my s mužem chodíme s dětma do hajan taky 😀

mahafi
12. máj 2013

@semy.cz to je super, ty kalhoty i ty pirátky 🙂, střih máš vlastní? 🙂

mahafi
12. máj 2013

@palosek tak to je dokonalost 😵

abigail1
12. máj 2013

@semy.cz Nádhera, kluci jsou úžasně sladění!