icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
26. máj 2013

@macin73 Já koukám na tvůj příspěvek a říkám si, co to píšeš o půl třetí, když je teprve kolem půlnoci, ups, jsem se nějak špatně koukla na čas a bylo mi divný, že mi to šití šlo docela rychle. 😀
Triko je k svátku, ač má narozeninový námět, ale Filip už měsíc melduje, že potřebuje ušít triko s drakem a já potkala na netu toto a moc se mi to líbilo. K výsledku můžu akorát napsat, že mám stroj bez diferenciálu a strašně se to tahalo. Takže příště už jedině s kráčející patkou nebo s novým strojem. A samozřejmě asi milion věcí udělám úplně jinak, ale byla to druhá aplikace. 🤐

martulinecek
26. máj 2013

holky jak často kupujete látky?kolik vlastně do toho investujete měsíčně,jen pro zajímavost

martulinecek
26. máj 2013

a ještě jeden dotaz,když bych chtěla holkám ušít povlečení,kolik látky budu potřwebovat na 2 postele když má peřina tak kolem 200cm a polštář klasickéj rozměr 90cm

lenasss
26. máj 2013

@martulinecek tak si vem peřina (200cm x 2 = 400cm ) + polštář (90 x 2 = 180 cm) a na jednu postel potřebuješ 5,8m a ještě podle toho jak širokou látku koupíš a jestli do ní budeš moci střihnout i jinak jak po vzoru atd.atd. a na druhou otázku budu já osobně bez komentáře 😀

palosek
26. máj 2013

@caramilla 😀 😀 😀 etikety jsou skvělý 😀 😀 😀 jen je člověk nesmí zapomínat našít 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
26. máj 2013

@martulinecek jak často nakupujeme látky??? 😀 😀 😀 😀 často 😀 😀 😀 😀 😀
Já bych velké povlečení nešila....když chceš nějakou origo pěknou látku, tak to často vyjde daleko dráž, než koupené (v akci 😅 ) . Ale zase...budeš to mít jedinečné 😉 😀 😀 😀

palosek
26. máj 2013

@laeela Perfetní nápad s drakem 😀 Já to zabalila už po půlnoci... Už jsem z té černé měla černo před očima 😀 😀 😀 😀 Ještě dnes nějakou tuniku a pak zas hurá na barevnější látky 😉 😀 😀 😀

ellysa
26. máj 2013

@martulinecek ja som začala šiť pred cca 4 mesiacmi a už som vrazila do látok asi 200 EUR 😅 , ale teda ja som nemala nič len syslím, ale stále by som niečo veľmi súrne potrebovala 😀

martulinecek
26. máj 2013

@lenasss aha takže to se asi nevyplatí že? 😀

petkasv
26. máj 2013

@martulinecek častoooo, a peněz v tom je asi milion, hlavně to po nás nechtěj počítat, protože si myslím, že většina z nás by to neunesla 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝

petkasv
26. máj 2013

@ellysa já myslím, že je jedno jestli si začátečnice nebo šiješ už dýl, my potřebujeme všechny něco 🙂 a tamhle to se bude hodit někdy, a tohle se hodí teď, máme plné skříně látek apod 🙂 🙂 🙂 a těch šicích serepetiček je plná druhá skříň 🙂

petkasv
26. máj 2013

@martulinecek jestli máš OL a jestli máš vybranou nějakou hezkou látku tak se vyplatí všechno 🙂 🙂 já šila holkám povlečení z tučňáků, ale je to teda na menší povlečení, ale teda šít to na rovnostehu tak se jdu picnout, a myslím, že v tomhle případě je jedno, jestli šiješ ze 100%bavlny nebo je v tom nějaké procento elastanu 🙂 🙂 protože OL je na to rychlejší 🙂

anastazieb
26. máj 2013

@martulinecek já jsem šila synovi malé povlečení, pokud na to dojde ušiju mu asi i velké, ale levněji to rozhodně nevyjde. Nebo teda záleží, kolik stojí látka, když si koupíš ve zbytcích látku za 50/m, tak to pak jde 😉

bordino
26. máj 2013

@martulinecek jo, to by mě tayk zajímalo... i když možná ani tak moc ne (mám takoví tušení, že v tom jen za poslední 2 měsíce zahučelo hodně před 10 tisíc 😝 )

abigail1
26. máj 2013

@petkasv No já šila na úplně obyč stroji závěsy (z dvojité vrsty látky, aby nebyly průsvitný) s poutky na suchý zip na garnýž.
A dalo se. 🙂

@martulinecek Kolik dám za látky? Hodně 🙂 Musela jsem se uskromnit jinde, abych ukojila svou vášeň pro látky. (to zná divně 😀 )

abigail1
26. máj 2013

@bordino no jo Bordi, jenže Ty šiješ i na zakázky. A já nemám 10t. ani rodičák 😀

abigail1
26. máj 2013

Před týdnem jsem si objednala letní soft.
Slyšela jsem předpověď počasí.
Měla jsem objednat zimní.

zojec
26. máj 2013

@caramilla ti nosorozci su prekrasni.. :D to su od ally?? jeminene... som radsej ani vidiet nemala.. uz 6tyzdnov si nic nicovate neusila 😔

bordino
26. máj 2013

@abigail1 já taky ne 😀 A taky doufám, že se to teď zklidní, musela jsem šáhnout hluboko do úspor ( i když zrovna dneska si jedu pro další 4 metry softu.... zimního 😀)

sinala
26. máj 2013

@martulinecek já jsem kupovala v každé hromadě 🙂 🙂 🙂 , ale už mám stop, nemám je kam dávat 🙂 . Ale oceňuju, že jich mám tolik, protože když potřebuju něco do kombinace, tak i něco najdu 🙂 🙂 🙂 . Včera jsem vytáhla folii na vyšívání, co jsem myslela, že nikdy nepoužiju a je super, prošívala jsem jednolíc a vynechávalo mi to stehy a s folii ne 🙂 .
Přes net je lepší koupit více látek, kvůli poštovnému 🙂

abigail1
26. máj 2013

@sinala co je to fólie na vyšívání?

abigail1
26. máj 2013

je nutné předepírat letní softshell kvůli srážlivosti? Asi ne, že?

@bordino zimní soft v tomhle počasí asi hodně užiješ 😒

piecee
26. máj 2013

Holky prosim poradite kde koupit nahradni dily nw starou veritasku?splasil se mi pedal potrebuju koupit novy a rady v obchode mi rekli 1200kc :-/dekujiii

ucitelka70
26. máj 2013

@piecee ja som teraz nedávno kupovala svokre, u nás v obchode, a ten istý som potom videla na stránke tenex.sk za skoro polovicu...... takže sa dá kúpiť.... a čo sa ti rozbil pedál? ja už druhý deriem, ale káblovačka mi odchádza..... a už aj citlivosť je zvláštna......

sufik1
26. máj 2013

@piecee napiš @terezita ta měla rozpadlou veritasku, třeba pedál zbyl. A nebo se poptej po bazarech...

@caramilla štítky bych počebovala. vel. 98, 110... a ocenila bych nějaké nové do švu. Holky na miminu dělaly nějaké nové vzory, ale nějak jsem to proprdla... nějaký s ovečkou tam byl... a nebo bych brala i třeba nějakýho broučka, berušku či nějaký jiný neutrální dětský motiv

lenasss
26. máj 2013

@piecee já pedál mám ale je otázka zda to je ten pravý

martulinecek
26. máj 2013

@bordino tak to je mazec,10litrů,to by mě asi doma ukamenovali 😝

patlalca
26. máj 2013

Tak jsem dneska trošku vyšivala - teď jdeme plavat a odpoledne budu pokračovat 🙂

jancasoch
26. máj 2013

@piecee tady mají ten pedál o dost levnější http://www.raj-siti.cz/nozni-spoustec-stary-sic...

medvi11
26. máj 2013

Ahoj, hážu včerejší trička pro Janu, ale to je spíš dnes k naštvání, i když na Moravě je dnes akorát zima, pršet tu ještě nezačalo...