icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zhrkz
14. sep 2011

@caramilla Ano, od teba som videla inspiraciu 🙂 Strih som robila podla babygro jednovelkostnej plienky, len som ju dost zuzila asi 3-4 cm a skratila asi o 3 cm, a predna cast sa len minimalne rozsiruje. Tak ci tak treba ich este skratit, kedze vkladacka je o polovicku tensia a bala som sa viac nazberkat na nozickach, takze este pridam aj nazberkanie, lebo nas krpec ma volaku malinku prdelku ;)
@papajka7 Mei tai som tiez sila, chystam sa usit dalsie. Je to super vecicka. Pomaly nam nahradzuje buginu. Doteraz sme ho nosili viac menej len na turistiku.

animal
14. sep 2011

@nika no tak snad ti to opravdu vadit nebude, na chybku už se přišlo a tak jsem objednala

crawler
14. sep 2011

moje ňuňací přebalovací podložka 😵 Minky Plush + černý PUL....na fotkách zdaleka nevypadá tak úžasně....

caramilla
14. sep 2011

@crawler Tady někdo chce v rychlosti předehnat Caramillu!!! 😀 😀 😀 Je úžasná, přebalovací podložka Black Elegance, ňu, ňuf, přesně můj styl 😀 A navíc můžeš položit kamkoliv kromě mlýna 😀 😀 Perfekt!

crawler
14. sep 2011

@papajka7 tak všechno nádherné, ale nejvíce mě dostal sedací vak - tučňák 😀. Je někde na netu volně k dispozici střih? nebo je to vše tvé know-how?prostě dokonalej!!!

crawler
14. sep 2011

@caramilla jéé🙂 ladila by k Tvé řadě plen black elegance, co? já ji říkám "lakžry" /Luxury/...jinak...Fany šiju když malej spí, takže čas je, ale už pomalu přecházíme na 1 spaní za den, tak ho bude míň :-/ Chtěla jsem se zeptat ještě na ten tvůj problém s celnicí...oni s Tebou nekomunikují bo co? já že když jsem objednávala z USA, tak u nich balík s látkama visel jen 14dní, tak mě to mile překvapilo a komunikovali jsme přes emaily...tak držím pěsti ať Ti to brzy dorazí domů!!! 😉

crawler
14. sep 2011

a ještě dotaz do ringu...mám před sebou vzorky z MTX....máte někdo zkušenost s CLIMAYARN? obsahuje 60%merina...líbil by se mi na kamašky pro malého...zdá se mi, že by se z toho dalo pěkně šít, ale nevím...nemám zkušenost...nebo je lepší třeba sportovní merino ze šd? co myslíte? díky za reakce😉

aerin
14. sep 2011

@crawler kdyz se kouknes ke mne do alba, mam tam z mtx "merina" teplacky, body, kuklu a piratku, ten matros zboznuju a budu strasne rada, kdyz budu mit s kym se o ty 3kg sabnout!🙂
https://picasaweb.google.com/108769865842662890...

aerin
14. sep 2011

chtela bych z toho totiz usit jeste nejaky body na zimu, podvlikacky pro malyho, asi pyzamko...no a kdyztak i triko pro muze....no proste...😀

crawler
14. sep 2011

@aerin no paráda! krásný věcičky - ty tepláčky jsou super - to máš vlastní střih? fakt krásný 😵...mě mrzí, že jsem nestihla hromadku z MTX...a ty bys teda chtěla kolik cca? já nemám ani tuch kolik bych spotřebovala...chtěla bych mu ušít aspon 2 kamašky, tu kukličku taky 🙂 a aspoň 2-3 polodupky...+ nějakou větší rezervu (třeba i něco pro sebe) 😉

lillyzelvicka
14. sep 2011

@aerin ahojky prosím tě jaký máš coverlock?¨

aerin
14. sep 2011

@crawler nooo, kilo bych urcite spotrebovala....tak ze bysme sehnaly nekoho tretiho a vzala kazda kilo....nebo mozna i to kilo a pul, ale je to desne moc penez 😀

@lillyzelvicka mam Brother Merrylock 3050CL , je to kombinace OL a COL

crawler
14. sep 2011

@aerin pěrun...za kolik to je? 😅 já si cenu ještě nezjišťovala🙂...no...tak někoho zdoláme🙂 já bych tam teda při té příležitosti asi vzala i něco dalšího... 🤐

aerin
14. sep 2011

@crawler http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
650,- bez DPH za kilo, tedy 3,45 m 🙂

aerin
14. sep 2011

ono pred zimou na to asi nekoho fakt zlakame rekla bych, kdyz ne tady, tak na slipkarne...

crawler
14. sep 2011

@aerin uf čekala jsem hůř 😝 ale i tak je to dost, ale šlo by - však to bude pod vánoční stromek 😅

nika
14. sep 2011

@crawler jakou barvu budeš brát? klidně bych se přidala k mtx merinosměsce.
už jsem koukla že maj jen modrou počasanou, beru to s vámi ale ne celé kilo to nedám. tak metr, neb tu škudlím ještě ten proužkatý z hromadky z pipkárny.

aerin
14. sep 2011

@crawler 😀 jojo, presto mi asi kilo bude stacit 😀

aerin
14. sep 2011

@nika jaka je ta prouzakata ? 😵

crawler
14. sep 2011

@nika jakej máš proužkatej? dej link..sím🙂 dobře píšu si aerin 1kg a nika 1metr a uvidíme, kdo dál 🙂

nika
14. sep 2011

@aerin já jsem písla příspěvek, první část, pak kukla na mtx a pak doupravila 🙂

crawler
14. sep 2011

@aerin 😀

nika
14. sep 2011

@crawler není teď v nabídce, oni dělaj jen šedivou, modrou a pak šedivá s modrým proužkem.

crawler
14. sep 2011

@nika jo aha...škoda, už jsem se chtěla zase pro něco nadchnout 😀

daisyr
14. sep 2011

@aerin
crawler
já bych možná také kousek merina z mtx vzala 🙂 tak metřík apod. Myslíte, že z toho půjde dobře šít i na obyč stroji?

Jinak tu máte všechny tak krásné věcičky v albech.... já ty svoje plenky, co jsem šila na jaře, raději ani nefotila 😉

nika
14. sep 2011

jen pro pořádek je to tento, foto z mobilu 🙂

nika
14. sep 2011

@crawler jnj to jo jenže použek musí sedět je sice pěkný ale hůže se stříhá, ten modrý to sice bude pěkně doplňovat 🙂

crawler
14. sep 2011

@daisyr píšu si 😀

caramilla
14. sep 2011

@crawler ajajaj, že by se tu nezávazně dělala další hromada MTX?🙂))) Taky toho tam hodně potřebuju, ale prachy došly 😀
Ad celnice - mluvíme o stejné celnici já a ty??? 😀 😀 😀 Nevím, jestli jsi s nima "spolupracovala" někdy v minulých pár měsících, pokud jo, tak jsi teda měla velké štěstí. Komunikují automatickýma odpověďma a brácha tam má teď taky věci běžně 1/4 roku. Prý to pak řeší tak, že 3x denně pošle urgenci s velkou přílohou a oni, aby se zbavili spamu, tak to vyexpedují, takže asi budu muset taky najet na tento režim...

crawler
14. sep 2011

@caramilla no, kdybys přeci jen něco chtěla tak písni😉 ...no já jsem z USA objednávala to Minky a PULy cca před 2měsíci...celkově jsem toho měla dost. od odeslání z USA to bylo za 5 dní v čr, z celnice mi přišly papíry, já odpověděla emailem a oni mi pak psali maily, jako že co to je, jaká je šíře, kolik toho přesně je, apod., hned jsem odpověděla a za týden už mi to nesla pošťačka s dokladem o zaplacení dph...fakt bez problému...a ty tam máš jen látky?...no být tebou, tak už to stojí za to, abys tam zajela osobně a vyzvedla si to na místě 😉