Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla jéé🙂 ladila by k Tvé řadě plen black elegance, co? já ji říkám "lakžry" /Luxury/...jinak...Fany šiju když malej spí, takže čas je, ale už pomalu přecházíme na 1 spaní za den, tak ho bude míň :-/ Chtěla jsem se zeptat ještě na ten tvůj problém s celnicí...oni s Tebou nekomunikují bo co? já že když jsem objednávala z USA, tak u nich balík s látkama visel jen 14dní, tak mě to mile překvapilo a komunikovali jsme přes emaily...tak držím pěsti ať Ti to brzy dorazí domů!!! 😉
a ještě dotaz do ringu...mám před sebou vzorky z MTX....máte někdo zkušenost s CLIMAYARN? obsahuje 60%merina...líbil by se mi na kamašky pro malého...zdá se mi, že by se z toho dalo pěkně šít, ale nevím...nemám zkušenost...nebo je lepší třeba sportovní merino ze šd? co myslíte? díky za reakce😉
@crawler kdyz se kouknes ke mne do alba, mam tam z mtx "merina" teplacky, body, kuklu a piratku, ten matros zboznuju a budu strasne rada, kdyz budu mit s kym se o ty 3kg sabnout!🙂
https://picasaweb.google.com/108769865842662890...
chtela bych z toho totiz usit jeste nejaky body na zimu, podvlikacky pro malyho, asi pyzamko...no a kdyztak i triko pro muze....no proste...😀
@aerin no paráda! krásný věcičky - ty tepláčky jsou super - to máš vlastní střih? fakt krásný 😵...mě mrzí, že jsem nestihla hromadku z MTX...a ty bys teda chtěla kolik cca? já nemám ani tuch kolik bych spotřebovala...chtěla bych mu ušít aspon 2 kamašky, tu kukličku taky 🙂 a aspoň 2-3 polodupky...+ nějakou větší rezervu (třeba i něco pro sebe) 😉
@aerin ahojky prosím tě jaký máš coverlock?¨
@crawler nooo, kilo bych urcite spotrebovala....tak ze bysme sehnaly nekoho tretiho a vzala kazda kilo....nebo mozna i to kilo a pul, ale je to desne moc penez 😀
@lillyzelvicka mam Brother Merrylock 3050CL , je to kombinace OL a COL
@crawler http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
650,- bez DPH za kilo, tedy 3,45 m 🙂
ono pred zimou na to asi nekoho fakt zlakame rekla bych, kdyz ne tady, tak na slipkarne...
@crawler ajajaj, že by se tu nezávazně dělala další hromada MTX?🙂))) Taky toho tam hodně potřebuju, ale prachy došly 😀
Ad celnice - mluvíme o stejné celnici já a ty??? 😀 😀 😀 Nevím, jestli jsi s nima "spolupracovala" někdy v minulých pár měsících, pokud jo, tak jsi teda měla velké štěstí. Komunikují automatickýma odpověďma a brácha tam má teď taky věci běžně 1/4 roku. Prý to pak řeší tak, že 3x denně pošle urgenci s velkou přílohou a oni, aby se zbavili spamu, tak to vyexpedují, takže asi budu muset taky najet na tento režim...
@caramilla no, kdybys přeci jen něco chtěla tak písni😉 ...no já jsem z USA objednávala to Minky a PULy cca před 2měsíci...celkově jsem toho měla dost. od odeslání z USA to bylo za 5 dní v čr, z celnice mi přišly papíry, já odpověděla emailem a oni mi pak psali maily, jako že co to je, jaká je šíře, kolik toho přesně je, apod., hned jsem odpověděla a za týden už mi to nesla pošťačka s dokladem o zaplacení dph...fakt bez problému...a ty tam máš jen látky?...no být tebou, tak už to stojí za to, abys tam zajela osobně a vyzvedla si to na místě 😉

@caramilla Ano, od teba som videla inspiraciu 🙂 Strih som robila podla babygro jednovelkostnej plienky, len som ju dost zuzila asi 3-4 cm a skratila asi o 3 cm, a predna cast sa len minimalne rozsiruje. Tak ci tak treba ich este skratit, kedze vkladacka je o polovicku tensia a bala som sa viac nazberkat na nozickach, takze este pridam aj nazberkanie, lebo nas krpec ma volaku malinku prdelku ;)
@papajka7 Mei tai som tiez sila, chystam sa usit dalsie. Je to super vecicka. Pomaly nam nahradzuje buginu. Doteraz sme ho nosili viac menej len na turistiku.