Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jieff veľmi pekné aplikácie...
@diapozitiv01 wauuuu
@diapozitiv01 je krásná 😵
@diapozitiv01 super taška, veľmi pekná 🙂
@daisyr @evap19 @mamata @palosek Díky, holky. Já to pochopila tak, že nejdřív vnější švy (to už mám), pak! našít patent dole, pak asi vnitřní švy, a nakonec sed, plus pak gumu do pasu (i když tam je navíc ještě nějaká šňůrka, ale na tu peču). No uvidím, nějak to zpytlíkuju, jen jsem se chtěla poptat, jestli je nějaký postup úplně špatně. Evidentně není 😀 😀 😀
@sinala No1
perfektnéééé
@macin73 já sešívám nejdřív vnější šev, kvůli tomu, že ho prošívám, tak abych se tam líp dostala. Taky prošívám barevný kolena. Pak sed a nakonec mezi nohama, ale šiju vždycky od rozkroku (tj. nadvakrát), zaprvé proto, aby to tam nepraskalo při zátěži a pak proto, že by mi to nejspíš nevyšlo, kdybych šila od nohavice. Pruh v pase přišívám nakonec a taky prošívám. Kdybych dávala patent do nohavic, tak to taky prošívám nakonec, mám ráda patent sešitý dohladka, ne sešitý spolu s bočními švy 😉
@sinala nádhera 😉
@anastazieb OK, tak to tak zkusím. Díky za tip.
@macin73 tak kdyby jsi to chtěla dělat technologicky správně jak se to učí ve škole, tak se nejprve sešívá vnější šev, pak vnitřní šev pak sed, ten se sešívá dvakrát, aby při záteži byl pevný a pak se všije patent do pasu a začistí se dolní okraj nohavice buď patentem nebo je založením a prošitím
@macin73 ja som sila teplaky (a v podstate i softove gate) tak ze najskor zosijem sedove svy - na PD i ZD ak su vrecka, spravim vrecka, potom bocne svy, vnutorne svy nohavic/teplakov a potom patent hore i nakoniec spodne (ja si aj spodny patent zosijem a nasivam dokolecka. ale myslim ze postup ako si kto zvoli je jedno, vysledok je ten isty 😀 mozno ako komu vyhovuje ak to aj stepuje co je komu jednoduhsie 🙂 🙂 🙂
@laeela úžasní kluci a pyžamka super a momentky mě fakt rozesmály 😀
@diapozitiv01 úplně profi a ta písmenka 😀
@sinala absolutní bomba, smekám, já bych ksicht měla nakřivo 😀
@ucitelka70 tu zelenou ornamentální od MM jsem si nechala objednat a dovézt, v ČR jsem ji prodávat neviděla, ale je pravda, že to teď už nesleduju. Mě se na webu MM hrozně líbila, ale nakonec v reálu mi přišla moc agresivní, ale paní se hrozně líbila a ve finále na té sukni a šatech je fajn 😎

Já vám to trochu vytapetuji, ušila jsem dvě pyžámka a chtěla jeden slušný záběr, kde budou vidět, to se nezadařilo, ovšem následující fotky výborně dokumentují temperament obou batolat.