icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

allymally
5. jún 2013

@jitu22 Zlínsko 18 st, čekání na déšť 😀

danielahe
5. jún 2013

@allymally tríča jsou super 😉 a kytička nádherná 😵 😵 😵 😵 ...ty chodíš běhat? 😕 , ja se chystám asi už 14 dní na in-line, ale zatím prší, tak vesele kynu 😅

anastazieb
5. jún 2013

U nás je po pár týdnech už od rána modrá obloha 😉 Venku sice úplné teplo není, ale sluníčko svítí!

ellysa
5. jún 2013

môj dnešný počin prvé gate, až na to že som dovrzala pás a musím ho zajtra prerobiť

kuna
5. jún 2013

@ellysa mám doma čerstvě ušité kraťasy se stejným pasem 😀 😀 Ale já na to kašlu, stejně jsou na písek, atd. 😉

ellysa
5. jún 2013

@kuna však ja tiež rozmýšľam, či sa do toho vôbec pustím, keď sú oblečené tak to nevidno 😝
ale veľmi súrne by som potrebovala ešte ružový a zelený letný soft 😎 😎 😎 nie je nejaká hromada alebo nemáte niekto veľa?

zojec
5. jún 2013

idem aj ja trochu zaspamovat 😀 este 2x bundu a jedny pre b. a budem spokojna :D :D tiez sa pytam, nema niekto zvysny ruzovy letny soft? alebo nebude nejake objednavka??

mitape
5. jún 2013

@ellysa cicušky sú pekné, ešteže to nevidí moja slečna. to by bolo: aj ja chcem takééé 😀

bulinka
5. jún 2013

holky nevíte kde bych koupila montérkovinu? Malej chce montérky na chatu jako má tatínek 😀

allymally
5. jún 2013

@danielahe jééé, děkuju 😀 ano, musím chodit běhat. Žádný jiný způsob neplatí na moje špíčky 😀

jitu22
5. jún 2013

@bulinka třeba tu - http://www.dumlatek.cz/20-bavlneny-kepr, ale nemají ten jasně zelený zahradnický, co mají jeradši synovci 😀 Ale kepr seženeš skoro kdekoli, bych myslela...

caramilla
5. jún 2013

@allymally máš to hezké, kopretiny teda provokativní 😀

caramilla
5. jún 2013

@danielahe Já jak sama šiju, tak si ráda za kvalitu a originalitu zaplatím, mě výrobky Adély totiž přijdou ještě na to, co je to za práci, levné. Ona má velmi kvalitní látky, vše je navrženo a ušito v ČR, českými švadlenkami, je to ručně barveno v drahých barvách, každý šat jde do barvy několikrát. Vem si třeba ty patworkové šaty, co musí všechno sešít za dílky k sobě, pak to nařasit do kanýrů, ušít šaty, pak min. 5x dát do lázně s barvou a pak nafotit. Jako 2 tisíce za kompletní práci v ČR mi přijde prostě málo 😀 Vím, co všechno je to za práci, takže mě to drahé nepřijde. Teda je to setsakra drahé, ale cena je adekvátní výrobku 😀

@kuna hele, mě nějak ten D. přestává bavit. Už v tom chodí všichni a mě to irituje 😀 Skoro už je to na hranici s Hello Kitty 😀 Navíc jsem tam byla mrknout v obchodě v Praze a za mnou chodila prodavačka (vím, že musí) a z aní ještě ochranka a prodavačka se mě furt ptala, jestli potřebuju pomoci vybrat velikost, tak jsem už pak byla hnusná a říkala se "ty kalhoty jsem rozložila, abych se podívala jen na střih, to se nesmí?" a pak dala pokoj, ale bylo mi tam z toho špatně a utekla jsem. Teď jsem si teda na MMB koupila rifle z 2. ruky 😀 Ale mnohem víc se mi teď líbí ty věci na Fleru od Adély, v tom prostě půl benešova a celá praha nechodí 😀

caramilla
5. jún 2013

dneska ráno to bylo možné odfotit i bez trička, ale pak rychle domů... ale odpo už bylo teplo a viděly jsme i slunce! V autě jsem dokonce musela otevřít okénko, jak bylo teplo, neuvěřitelné!

petkasv
5. jún 2013

@caramilla šaty jsou fakt nádherný 😵 😵 😵 😵 😵

sinala
5. jún 2013

@ellysa úplně stejně jsem ušila první kalhoty s nápletem 🙂 🙂 🙂 , ale nepřešívala jsem

zojec
5. jún 2013

baby, na ten cierny goretxovy sustak ste asi neskusali nazehlovat reflexky, co? rozmyslam ako to ozivit 😕 😉

caramilla
5. jún 2013

@zojec no jasně! Úplně jako na soft. Mezi 2 a 3 puntíky, trochu více k 2 a pak přes žehlící papír a počítám do 9 pak zkusím, pokud je to málo, tak znova a třeba podržet déle.

ellysa
5. jún 2013

@sinala ja som prešila a už je to tak ako má byť, nedalo mi 😀

anastazieb
5. jún 2013

@caramilla šaty nádhera! Ale ten pásek... že ty jsi pajcovala PD 😀 😀 😀

crawler
5. jún 2013

@caramilla vzdychám nad šatkami! 😵😵😵 až bude Linda větší, tak se má na co těšit a moje konto taky 😝

svela
5. jún 2013

@ellysa zkoumám tvojí fotku na nechápu, co se ti na pase nelíbí, mně to přijde docela dobrý 😉

ellysa
5. jún 2013

@svela asi som to fotkou zakamuflovala ,ale bolo to zle 😀

macin73
5. jún 2013

@caramilla šaty úchvatné a modelka taky 😵

katka82
5. jún 2013

@ellysa moc se mi líbí ta látka ze které máš závěsy 😵 🙂

mikulka45
5. jún 2013

@zojec to už si na tom novom stroji vyšívala, však? Super! Ale najkrajší je aj tak drobec, strašne je zlatý 😵

mikulka45
5. jún 2013

@ellysa že prvé nohavice??? no nevyzerá to tak, si šikula!
@caramilla úžasné šatičky, len keby už bolo to leto...btw strašne sa mi páčili tie fotky Jasmí na bicykli 😵

caramilla
5. jún 2013

@mikulka45 to k ní jde lépe jak šaty, co? 😀

kuna
5. jún 2013

@caramilla Jasmí ty šatičky moc sluší, na ramínku to rozhodně tak nevyniklo, hybaj dělat fotonávod a střih 😀 😀 😀