icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
15. sep 2011

@caramilla úžasnéé jako vždy 🙂 😀

medvi11
15. sep 2011

@caramilla nádhera, to je ze sametu 80ba/20pes nebo z čeho, ta modrá? v těch malinkých obrázcích to není moc poznat...zdá se mi to chlupaté 🙂 a fakt krása! Závidím ty nápady...

medvi11
15. sep 2011

jo už vidím, je to ten plyš, máš to v blogu 🙂 tohle objednávat na wendy nebudete? 🙂

caramilla
15. sep 2011

@medvi11 Mikina je z plyše, aplikace flíz a wellsoft. Plyš mají na wendy dost drahý, objednávám buď z pattistudia nebo od Gábinky (http://www.gabinka.cz/10-latky-metraz). Ustřihnou i půlmetr🙂
Nápady pramení z nevyspání a nervového vypětí asi... 😀 😀 😀

medvi11
15. sep 2011

@caramilla no tak kde ty moje nápady teda jsou??? Že by ty moje potřebovaly klid, vyspání nebo jinou hlavu? ...s tím už ale asi nic neudělám...beee...

aerin
15. sep 2011

@esteruska hnedou lamu moc chci! 😵
z wendy by se mi libila ta tmave modra LA-19 granát , hnedou bohuzel nemaji

aerin
15. sep 2011

@caramilla paraaada 😵

ivuska.h
15. sep 2011

@caramilla Tož ten rozpadlý sněhulák je poněkud morbidní 😀 Ale hezký, chlupatá aplikace mě zrovna včera napadla, s vliesofixem to bude hračka. Chci udělat ovečku asi z bavlněného beránka a nohy + detaily k ní z oboulícu. Asi na miminí tričko.

medvi11
15. sep 2011

@caramilla jak to teda vychází u wendy, ten welur, když je to výrobce a mělo by to být tudíž nejlevnější...?

kuna
15. sep 2011

Ahoj holky, chodím na emimino a dozvěděla jsem se o chystané objednávce, můžu se k vám taky přidat?

ivuska.h
15. sep 2011

@medvi11 Wendy není výrobce, "jen" dovozce a velkosklad. A vychází na 255 Kč/m vč. DPH. To je cena při odběru 1 kg, od 3 kg to pak vychází na 176 Kč/m.

medvi11
15. sep 2011

@ivuska.h dík. Dnes došly ty Ottobre, už zas slintám ☹

ivuska.h
15. sep 2011

@medvi11 Si ušij bryndák 😀

caramilla
15. sep 2011

@ivuska.h Co je to vliesofix?
Jo jo, bavlněného beránka jsem tam taky chtěla dát, ale nemám zatím odstřižky, to mě už taky napadla ovečka z beránka🙂
Hrozně mě to baví našívat a vyšívat a teda hlavně vymýšlet. To je poprvé, co jsem se u toho stroje normálně v noci smála! Jinak morbidní to je, když si vezmeš, je tomu špuntovi jsou 4 dny 😀 😀 😀 Ale kdybys znala mého bráchu, tak bys věděla, že tohle je přesně on... Jeho to teda pobaví k popukání a mikiny se dělají stejně pro rodiče, že 😀

@medvi11 Z wendy chystám hromadu taky na říjen, ale jestli bude MTX, tak já si můžu vzít tak metr, na víc nemám 😀 😀 😀 Když bychom měly nad ty 3 kg, tak se tam ten velur vyplatí, jinak se vyplatí vzít z jiných zdrojů.

crawler
15. sep 2011

@kuna vítej 😉 tož šup do tabulky 😉

crawler
15. sep 2011

@caramilla ty jsi ďábel 😀DD mě prudí malej, tak nestíhám doplňovat, ale ty teda jedeš🙂 sím haléře rovnou zaokrouhluj nahoru na celou korunu😉ať je to přehlednější😉

caramilla
15. sep 2011

@crawler 😀 😀 😀 Tě vidím! 😀 😀 😀 Jo jo, já bych to zaokrouhlila, ale kde se to dělá?🙂

crawler
15. sep 2011

jo holky, začla jsem vám druhý list na tu LAMU, ale to si zorganizujte sami...já jen při té představě, že bych ji měla stříhat takový kvanta...no je mi mdlo, páč tu mám bordel jen z toho vzorečku docela slušnej😀...nicméně je to zrovna ta hnědá lama a je nááádherná!!!! 😵

crawler
15. sep 2011

@caramilla hele já jsem tabulkový neznalec 😀 takže já to počítám na kalkulačce a hotovo😉 je to pro mě rychlejší než se hrabat ve vzorcích v excelu 😀

crawler
15. sep 2011

jo a z které látky je vhodné šít spodní prádlo??? chci našít slipy...takže něco bio asi jak tam mají...no máte někdo zkušenost? co byste radily??? díky 😉

kuna
15. sep 2011

@crawler jj už su tam 🙂

caramilla
15. sep 2011

@crawler Nekalkulačkuj! Tak já to tam ty vzorce udělám, ale teď asi nestíhám, ještě tam přidám další položky, boj se! 😀 U sebe jsem tam už ty vzorce přidala, na kalkulačce je to blbost dělat. Jen tam chce dát kolonku tu výtěžnost, pak se to počítá samo🙂

crawler
15. sep 2011

@caramilla NO TAK supér😉 díky za pomoc😉...jako já datluju rychle...stejně je to jen násobení a dělení...aspoň jsem osvěžila matematiku, kterou jsem od gymplu nepotřebovala 😀

caramilla
15. sep 2011

@crawler Tak - poslední můj řádek č. 28 jsou vzorce, které lze nakopírovat potažením myši - nebo to ještě udělám🙂 Takže stačí vyplnit pouze první sloupeček (do kg) a cenu bez DPH, ostatní se dopočte 😀 V ušetřeném čase něco ušij 😀 😀 😀

crawler
15. sep 2011

@caramilla no zlatíčko 😉....ted spíš mu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,s ím spacifikovat čerta na klíně0....

crawler
15. sep 2011

@caramilla šmande---mi hrabal do klávesnice a ještě v nestřežený chvíli nám počmáral zed propiskou 😝...chjó...

ivuska.h
15. sep 2011

@caramilla Vliesofix je oboustranný vlizelín, viz http://postaramese.blogspot.com/2011/08/aplikac....

caramilla
15. sep 2011

@ivuska.h Jo jo, to jsem chtěla... TO už jsem dávno chtěla🙂) Přihodím to Definitiv k objednávce ze Strimy, aby mi to taky připočítala 😀

medvi11
15. sep 2011

@caramilla ten těžší výplněk s elastickou smyčkou, to je co? k čemu? něco jako silnější finerib nebo silnější teplákovina?

lillyzelvicka
15. sep 2011

@caramilla co si mám představit pod tím fineribem?Na co to používáš?Trička čepičky a??