Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek Tak jsem kecala 20/30, teda doufám, že to je ve stejných jednotkách:
http://www.hanibal.cz/poradna/slovnik-pojmu/7-b...
A bunda je tato:
http://www.hanibal.cz/damske-obleceni/bundy/nep...
Tu z Lidlu vyteplenou pláštěnku mám pro malou taky a nemohu si jí vynachválit. Tahám jí jen, když je potřeba jít ven a leje. Tu prodyšnost v tu chvíli neřeším, beru to jak pláštěnku. Na běžné nošení nepoužíváme. Ale za soft jsem ráda, jednou nás nastihlo silné pršení venku a bylo potřeba dojít domů a těch 15 minut to soft zvládl v pohodě - nepromohl.
@ucitelka70 jen nám je 15 měsíců a máme 13kg 😕 😕 já jak posiluji ty hluboké svaly tak mi to nevadí ale musím cvičit vlastně denně jinak cítím vše těžší,ale zařekla jsem se,že na další operaci mě neuvidí a chodím pravidelně na rehabky a cvičím a cvičím a tak mi to až tak nevadí ani těhotenství mi nevadilo a to se bály snad všichni doktoři 😀 jen já jsem byla jaksi v klidu,asi si to nepřipouštím 😅 😀 😀
@zuzu_epona už aj plienky šiješ? šikovná.....
@ucitelka70 Ja som plienkami tak nejako začala šiť, to išlo pekne aj na rovnostehu. OL mám tri mesiace a odvtedy skúšam pomaly oblečenie 🙂
@zuzu_epona máš to veľmi pekné.
@zuzu_epona
ja som takuto nohavickovu este nesila, iba dvojvrstvu bambus frote s bambus aksamit
Holky, kdybyste někdo měl zájem o vzorník potištěných flísů, tak mi napište email do IP.
@monikajan práve som si všimla, že si 6.6.2010 založila toto fórum..... tri roky.... 😉
@ucitelka70 wow - ty zavinovačky jsou nááádherné. Krásná práce pro dobrou věc. Smekám - veliký respekt.
@sislik2010 Díky, pelech chci šít jen tu pro jednu naši zrzavku. Štěnda spotřebujou starý povlečení a deky a pak to všechno vyhodíme🙂 Potahovka mě nenapadla. Díky za tip.
@abigail1 tak od pasu z boku dolů bez pásku je délka kalhot 45cm a rozkrok 30cm, já mám pásek v kalhotách široký 5cm, bála jsem se, aby syn neměl kalhoty nízko když si sedne, měřila jsem to podle papírového střihu. Obvod nohavice je 28,5cm na půl 14,3cm 🙂 Myslím si, že nevadí pokud kalhoty budou širší a delší, nohavice se ohrnou a kalhoty déle vydrží 🙂 Ať se dílo podaří 🙂
@ucitelka70, @monikajan wauuu 3roky a kolik se toho tu našilo 😵 😵
@mooncaa ty bundy vypadají super. A ten střih...Ony jsou jen do pasu nebo na boky? 🙂 A z Lidlu mám pro D i tu neoteplenou nepromokavou bundičku.....@sinala do klasické pláštěnky nevím, jestli investovat...není to sice moc, ale i tak nic nevydrží....ani malým ani velkým holkám.....jsou na jedno použití...ať jsou za 100,- nebo za 250,- 😝 😀 😀 😀
prosím poraďte mi. Mořím se tu se žabičkováním 😝 😝 😝
teoreticky to vím, ale prostě mi to nejde, nějaký návod pro neschopáky ☹ ☹ ☹
@jancasoch tu gumičku si namotáš ručně na spodní cívku do stroje.
A pak už s ní zacházíš jako s normální spodní nití. Steh si nastavíš rovný, já dávám delší, jinak délka látky je po nažabičkování tak poloviční. Pak už jsem štelovala jen napětí horní nitě, aby to vypadalo dobře. Jinak to bylo překvapivě snadné.
@palosek to jsem ráda, že to píšu správně. Mmch. mě žabičkování úplně nadchlo. 😉 Mám udělaný pas na pyžamových kalhotách podle tohoto návodu:
http://www.noodle-head.com/2012/12/shirred-voil...
A bylo to supersnadný a superpohodlný. Až si budu šít domácí kalhoty, tak to natuty zopakuju. 🙂

Tvorivý víkend za nami, dieťa strážil tatinko... Výsledok: jedna rohatá čiapočka a la @caramilla a tri kapsovky. Čiapka mala byť pôvodne neohrňovacia, ale je veľká, tak zatiaľ ju ohrniem a ponosí aj na budúcu jar.