Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek tak to je Pavli u Vás řádná kosa, dneska malý měl jet s nejstarším synem do ZOO, tak se prcek těšil, že aspoň ho syn povozil autobusem do Ovy a šli na zmrzku do Karolíny. Zima u nás teda taková nebyla, nevěděla jsem jak prcka oblíknout, koukala jsem, že ani už na něj nemám žádnou na pěkno jarní bundičku, ale hlavně že mám doma 6 barev softu 😀 ....no nevím kdy se do toho pustím, ale počasí mě k tomu dožene. Teď dělám starším synátorům boxerky, takže prcek ještě počká 😝
@palosek Taky jsem to tuhle hledala a vypadlo na mě toto: http://www.ragos.cz/vlizeliny-zazehlovaci-pasky...
@abigail1 ale je to primitiv 😀 metr látky střihlý na půl, ozdobený, sešitý na obou koncích. Pak poskládat řasení nahoře přibližně na obvod boků, prošít každý záhyb cca 8-10 cm dolů. Dole je tunel a navlečená guma, nahoře patent. Kdybych se 2 hodiny nes.... s těma gorilama, tak je to hodinovka ;.)
@crawler Evi, u těch polodupek jak tam máš udělanou tu gumu v pase? já před pár dny ušila Vojtovi letní krátké pyžámko a zkusila jsem tam tu gumu všít jako u některých kupovaných pyžam (akorát oni to šijou na coverlocku, tak to mají hezky začištěné z vnitřku) a docela se mi to zamlouvá, jen teda je blbý, že ta guma nejde regulovat 😒
Holky kdyby vás někdo požádal ať mu ušijete škrabošku, z čeho by jste jí udělaly? Měla by být prodyšná, savá, a tmavá, 😀 :D
@michamicha no, to je nevýhoda, že ta guma nejde v pase regulovat, musí se to dobře odhadnout. Já ji přišívám k rubu na OL, pak zahnu dovnitř a přišiju cikcakem....zevnitř to vypadá dobře, zvenku je vidět jen ten cikcak a teda osvědčilo se mi to. 😉
Holky....prosím poraĎte....dnes jsem opět vytáhla dvojjehlu....povolila napětí horní nitě, steh je elastičtější, ale problém mám s tím, že mi vnější jehla sem tam vynechá steh (místo dvou krátkých je vidět jeden dlouhý).
Kdysi se to tu už snad řešilo, ale nějak mi uniká, jak to dopadlo 😅 Nevíte někdo co s tím????
Holky patchworkářky... bavlnu vždy předeprat? Na 40°C stačí? Díky!

@papajka7 Ty joooo, to je tedy mazec. Nádherné výtvory.