icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
25. jún 2013

@papajka7 Ty joooo, to je tedy mazec. Nádherné výtvory.

a_lexa
25. jún 2013

@bordino tak ta sukně je úžasná. 😵 A o postavě ani nemluvím. 😝 😠 😅 - slepá závist.

crawler
25. jún 2013

@bordino ty gorily jsou bomba!!!

lip72
25. jún 2013

@palosek tak to je Pavli u Vás řádná kosa, dneska malý měl jet s nejstarším synem do ZOO, tak se prcek těšil, že aspoň ho syn povozil autobusem do Ovy a šli na zmrzku do Karolíny. Zima u nás teda taková nebyla, nevěděla jsem jak prcka oblíknout, koukala jsem, že ani už na něj nemám žádnou na pěkno jarní bundičku, ale hlavně že mám doma 6 barev softu 😀 ....no nevím kdy se do toho pustím, ale počasí mě k tomu dožene. Teď dělám starším synátorům boxerky, takže prcek ještě počká 😝

animal
25. jún 2013

@lip72 jo já musím taky rychle něco ušít na tohle počasí, sotva jsem dohnala pár letních kousků, tak už se musím zase vrhat na ty chladné "letní " kousky 🙂

palosek
25. jún 2013

@lip72 Já jsem na tom podobně...softu plno, ale bundu pro malou nemám...loňské už má malé....a mám toho jiného tolik na šití...tak taháme tu z Lidlu do deště, ale je v tom zpocená jak pes 😖 Asi půjdu do sebe 😅 😅 😅

palosek
25. jún 2013

@animal hurá.... 😉 😀 😀 😀

animal
25. jún 2013

@palosek no ale niet tajmu - kdy to mám stíhat 🙂

macin73
25. jún 2013

@palosek Taky jsem to tuhle hledala a vypadlo na mě toto: http://www.ragos.cz/vlizeliny-zazehlovaci-pasky...

abigail1
25. jún 2013

@bordino sukně je perfektní. Mohla bych se Tě zeptat, odkud máš střih?

palosek
25. jún 2013

@macin73 😉 díky, to je určitě ono, i ten kod odpovídá....jsem si koupila Dianu patchwork...a často se to tam vyskytuje....nějak jsem se k bližšímu hledání nedostala....dotaz byl pohodlnější 😉 😀 😀 😀 😀 Děkuji.... 😵

bordino
25. jún 2013

dnešní poslední výron, kostým pohanky. No, nevím 😀

bordino
25. jún 2013

@abigail1 střih je vlastní

abigail1
25. jún 2013

@bordino to jsem nechtěla slyšet 😀

bordino
25. jún 2013

@abigail1 ale je to primitiv 😀 metr látky střihlý na půl, ozdobený, sešitý na obou koncích. Pak poskládat řasení nahoře přibližně na obvod boků, prošít každý záhyb cca 8-10 cm dolů. Dole je tunel a navlečená guma, nahoře patent. Kdybych se 2 hodiny nes.... s těma gorilama, tak je to hodinovka ;.)

abigail1
25. jún 2013

@bordino jojo, zní to jednoduše, ale mě by nejdýl trvalo to rovnoměrné poskládání řasení. Ale sukně vypadá fakt hezky, měla bych si na ní udělat čas.

petkasv
26. jún 2013

@bordino Pohanka je nádherná 😵

Já už tu asi měsíc a půl mám rozešitou bundu pro Bětku z goretexu a nene a se do ní pustit pořádně, včera jsem nažehlovala aplikace, tentokrát na ní nebudu nic našívat 🙂 tak jsem si aspoň tohle zjednodušila 🙂

macin73
26. jún 2013

@palosek asi jsme si koupily stejny casopis 🙂... U nas v galanterce na me koukala prodavacka jak na blazna... Jako nejakou metraz meli, ale kdyz jsem se zeptala aspon na gramaz, tak ze nevi, ze to byva na obalu a ten vyhazuji... 😕

palosek
26. jún 2013

@bordino 😵 😵 😵 júúú, nádherná pohanka 😉 😀 😀 😀
@petkasv jj, taky si říkám...bez aplikací a bude....
@macin73 asi jo. Mamce se tam jedna kabelka moc líbila, tak to bych možná do Anny stihla 😀 😀 😀 Jen vybrat z domácích látek 😀 😀 😀 Valím šít chlapovi 😉 , vzal malou ven 😀

crawler
26. jún 2013

tak zase nějaké počiny:
řasená sukýnka ze šátkovina - fotonávod dám na blog
biobavlněné tílko - taky bude na blogu
kalhotková plenka jednovelikostní
polodupky 86/92

michamicha
26. jún 2013

@crawler Evi, u těch polodupek jak tam máš udělanou tu gumu v pase? já před pár dny ušila Vojtovi letní krátké pyžámko a zkusila jsem tam tu gumu všít jako u některých kupovaných pyžam (akorát oni to šijou na coverlocku, tak to mají hezky začištěné z vnitřku) a docela se mi to zamlouvá, jen teda je blbý, že ta guma nejde regulovat 😒

petkasv
26. jún 2013

Holky kdyby vás někdo požádal ať mu ušijete škrabošku, z čeho by jste jí udělaly? Měla by být prodyšná, savá, a tmavá, 😀 :D

palosek
26. jún 2013

@michamicha no, to je nevýhoda, že ta guma nejde v pase regulovat, musí se to dobře odhadnout. Já ji přišívám k rubu na OL, pak zahnu dovnitř a přišiju cikcakem....zevnitř to vypadá dobře, zvenku je vidět jen ten cikcak a teda osvědčilo se mi to. 😉
Holky....prosím poraĎte....dnes jsem opět vytáhla dvojjehlu....povolila napětí horní nitě, steh je elastičtější, ale problém mám s tím, že mi vnější jehla sem tam vynechá steh (místo dvou krátkých je vidět jeden dlouhý).
Kdysi se to tu už snad řešilo, ale nějak mi uniká, jak to dopadlo 😅 Nevíte někdo co s tím????

macin73
26. jún 2013

Holky patchworkářky... bavlnu vždy předeprat? Na 40°C stačí? Díky!

bordino
26. jún 2013

@macin73 vždy. Stačí údajně i jen namočit do teplý a pak šok do studený. Já radši peru, na namáčení jsem líná 😀

macin73
26. jún 2013

@bordino Díky. Koupila jsem si pár pruhů na tašku, tak to přihodím do pračky, až budu prát holkám... Snad se moc neotřepí...

animal
26. jún 2013

@palosek to je důvod, proč moje 2jehla putovala z očí 🙂 taky mi to vynechávalo stehy, ikdyž z rubu jsem to měla provázané správně :-/

palosek
26. jún 2013

@animal právě. Potřebuji zahnout dolní lem, objela jsem to na OL...tak nevím, obyč.rovnosteh...to by mohlo popraskat....leda zas cikcak 😝 Právě mám totálně rozstříhané dva metry myslím 439tky el.úpletu, úžasná barva 😀

martulinecek
26. jún 2013

tak můj počin,dnes a včera
ten růžovej je nám male,co s tím mám dělat?přitom jsem to dělala podle obvodu

animal
26. jún 2013

@palosek mě právě obyč rovnosteh pak na tričku téměř nepraská, projedu to dvakrát ať to vypadá jako 2jehla