icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
27. jún 2013

@palosek nevím 🙂 na ty jedny ještě musím dát nažehlovajdu (kovářovic kobyla nemá žádnou vhodnou po ruce) 🙂
a pak tam chci dát ještě ozdobný prýmek, ale nějak přemýšlím jakou barvu. Šaty jsou bílé. Chtěla jsem modrou maximálně asi červenou

zikie
27. jún 2013

@lillyzelvicka To je krása!

petkasv
27. jún 2013

@bordino já už jsem je našla, Fram to má blogu - OT 2/2005 takže mrknu na patitstudio a asi koupím 🙂 mě by se to na B. taky líbílo 🙂

bordino
27. jún 2013

@petkasv ahá, tak to musím mrknout, jetsli to náhodou nemám 😀

jitu22
27. jún 2013

další spousta plínek a spol. ode mě 🙂 stíhám akorát objednávky, tak je to takové monotematické...

laeela
27. jún 2013

@jieff nádhera. 😵

katka82
27. jún 2013

@jitu22 kráásný 😵 😵

stassy
27. jún 2013

Děkuju moc všem za pochvalu kostýmů. 🙂 Já jsem z nich nadšená a holky teda taky, Stříbření si i díky nim parádně užily. 🙂 Nejsem si jistá, jestli jsem vám sem dávala i svetr, co jsem nedávno dopletla.. Kdyžtak se omlouvám, pokud se budu opakovat. 🙂

schnek
27. jún 2013

@terezita ty tuničky jsou super, co je to za střih?

bordino
27. jún 2013

@schnek odhalily jsme že Ott2005/2

schnek
27. jún 2013

@bordino aha, děkuji

kuna
27. jún 2013

ale je sranda, ze jakmile sem neco da terezita, kazdy to hleda nejdriv na fm (vcetne me) 😀 😀

schnek
27. jún 2013

mám tady navíc dva PUL čtverce slonů - jedny růžové a jedny žluto-červeno-zelené, už je nevyužiju

abigail1
27. jún 2013

@jitu22 ach Jitu, ty plínky jsou tak krásný!!! Kdybych se nesnažila odplenkovat dítě, hned bych si je od Tebe objednala! 😀

macin73
27. jún 2013

@jitu22 Plenky nádherné... a teď jsem si všimla, že už víte!!! Tak držím pěsti, ať tam něco nepřibude 😝

jitu22
27. jún 2013

@macin73 jj, včera s emiminko konečně ukázalo 🙂 Doktor se tvářil, že tohle mi dá klidně písemně a s podpisem, tak snad 🙂 Už se na ty růžovky strašně těším. Akorát mám ještě na měsíc objednávky. Tak kdo ví, jestli se pak ještě vejdu za stroj, až se k tomu dostanu...

a_lexa
27. jún 2013

@lillyzelvicka jůůůů tak ty jsou náááádherný.

abigail1
27. jún 2013

Ahoj,

tak jsem mysela, že se tento týden k šití nedostanu a nakonec jsem si chvilku na šití našla, na úkor spánku, samozřejmě. 😖 Takže jsem dokončila kalhoty z letního softu. Ne, že bych byla nějak odvázaná z šedivý barvy, ale pro dvouleťáka neustále se rochnícího v kalužích, bahně, písku, kamínkách atd. mi ti přišlo jako velice praktická barva.

abigail1
27. jún 2013

Původně měly být kalhoty bez kapes, aby byly rychleji ušité i rychleji schly, ale neodolala jsem a udělala aspoň malou kapsičku z odstřižků.

karchinka
27. jún 2013

tak to tady jdu taky trošku zaplevelit 🙂 je to ale za delší dobu a ty věcičky jsou už některé x krát vyprané a černé šusťáky už mají i nějaké ty odřeniny:
nová vložka do kočárku s vychytávkama
trenýrky - upravený střih OTT 4/2004 (myslím) - ušito 5 ks - ty páté už se dneska prošly do školky 🙂
sovičková plínka - vůbec tolik plínek nepotřebujem, ale kdo by odolal těm sovičkám
to pod plínkou a trenýrkama jsou manželovy kraťasy, vůbec se mi nepovedly, ale tak na ven dobré
kalhoty pro kluky, ať ladí s taťkou 🙂
a super šusťákové kalhoty na ven a do školky na zahradu - nepromokavý šusťák od A. - ten materiál mám moc ráda, asi vydrží jenom sezónu, ale je to lehké, není v tom horko a na hraní na písku úžasné... ale už máme dírku - jsem ji záplatovala "pavučinkou" s namalovaným pavoučkem 🙂

a_lexa
27. jún 2013

@karchinka nádherné výtvory, ale nej je vychytanej Snapík 😉 .

maryol
27. jún 2013

inšpirácia pre maminky 😉

katka82
27. jún 2013

@maryol jéé tak to je supéér 😵 až mi mrzí že má ten starší svátek i narozky letos vybraný 😅 škoda žes to sem nedala před týdnem 😀 😀

diapozitiv01
28. jún 2013

@jitu22
perfektne, tusim ta posledna je aio, aky material a kolko vrstiev davas do nej?

kuna
28. jún 2013

kdo chce zkusit tu tuniku, jako šila terezita, a nechce shánět ottobre, našla jsem tento návod. Když se udělají jinak rukávy, bude to podobné. Nahoře obrázek nic moc, na holčičce dole to vypadá líp. Já se na ni chystám, mým tempem by to J. mohla k osmnáctinám mít 😀 😀 http://indietutes.blogspot.cz/2007/07/peasant-b...

palosek
28. jún 2013

@kuna jj, na té holčičce to vypadá dobře, jen ty rukávky má širší a navlečenou hrubší gumku (asi) 😉 ..... Já se dívala na Ott na nakreslené střihy....a myslím, že bych si střih zvládla udělat sama..... Jenže nevím, jestli to má smysl na tohle léto 😀 😀 😀 😀 😀 Když skoro mrzne 😀 😀 😀 😀

lenasss
28. jún 2013

Tak po dlouhé době zase něco ode mě.Dalo mi to zabrat asi týden práce,když děti dovolili. 😀

jitu22
28. jún 2013

@diapozitiv01 první a poslední jsou AIO kapsovky - dávám dovnitř a na uši suedecloth a ven PUL, víc nic 🙂 Na přání dávám dovnitř bambusivý flís, ale pro sebe ne. Suede se mi zdá po všech stránkách lepší a líp se šije

crawler
28. jún 2013

@lenasss ty bláho, to muselo dát práce! 😕 koukám jako sůva z nudlí 😀

lenasss
28. jún 2013

@crawler 😀 spíš mě to stálo spoustu nervů 😀 😀