Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka To je krása!
ale je sranda, ze jakmile sem neco da terezita, kazdy to hleda nejdriv na fm (vcetne me) 😀 😀
mám tady navíc dva PUL čtverce slonů - jedny růžové a jedny žluto-červeno-zelené, už je nevyužiju
@lillyzelvicka jůůůů tak ty jsou náááádherný.
Ahoj,
tak jsem mysela, že se tento týden k šití nedostanu a nakonec jsem si chvilku na šití našla, na úkor spánku, samozřejmě. 😖 Takže jsem dokončila kalhoty z letního softu. Ne, že bych byla nějak odvázaná z šedivý barvy, ale pro dvouleťáka neustále se rochnícího v kalužích, bahně, písku, kamínkách atd. mi ti přišlo jako velice praktická barva.
Původně měly být kalhoty bez kapes, aby byly rychleji ušité i rychleji schly, ale neodolala jsem a udělala aspoň malou kapsičku z odstřižků.
tak to tady jdu taky trošku zaplevelit 🙂 je to ale za delší dobu a ty věcičky jsou už některé x krát vyprané a černé šusťáky už mají i nějaké ty odřeniny:
nová vložka do kočárku s vychytávkama
trenýrky - upravený střih OTT 4/2004 (myslím) - ušito 5 ks - ty páté už se dneska prošly do školky 🙂
sovičková plínka - vůbec tolik plínek nepotřebujem, ale kdo by odolal těm sovičkám
to pod plínkou a trenýrkama jsou manželovy kraťasy, vůbec se mi nepovedly, ale tak na ven dobré
kalhoty pro kluky, ať ladí s taťkou 🙂
a super šusťákové kalhoty na ven a do školky na zahradu - nepromokavý šusťák od A. - ten materiál mám moc ráda, asi vydrží jenom sezónu, ale je to lehké, není v tom horko a na hraní na písku úžasné... ale už máme dírku - jsem ji záplatovala "pavučinkou" s namalovaným pavoučkem 🙂
@jitu22
perfektne, tusim ta posledna je aio, aky material a kolko vrstiev davas do nej?
kdo chce zkusit tu tuniku, jako šila terezita, a nechce shánět ottobre, našla jsem tento návod. Když se udělají jinak rukávy, bude to podobné. Nahoře obrázek nic moc, na holčičce dole to vypadá líp. Já se na ni chystám, mým tempem by to J. mohla k osmnáctinám mít 😀 😀 http://indietutes.blogspot.cz/2007/07/peasant-b...
@kuna jj, na té holčičce to vypadá dobře, jen ty rukávky má širší a navlečenou hrubší gumku (asi) 😉 ..... Já se dívala na Ott na nakreslené střihy....a myslím, že bych si střih zvládla udělat sama..... Jenže nevím, jestli to má smysl na tohle léto 😀 😀 😀 😀 😀 Když skoro mrzne 😀 😀 😀 😀
@diapozitiv01 první a poslední jsou AIO kapsovky - dávám dovnitř a na uši suedecloth a ven PUL, víc nic 🙂 Na přání dávám dovnitř bambusivý flís, ale pro sebe ne. Suede se mi zdá po všech stránkách lepší a líp se šije

@palosek nevím 🙂 na ty jedny ještě musím dát nažehlovajdu (kovářovic kobyla nemá žádnou vhodnou po ruce) 🙂
a pak tam chci dát ještě ozdobný prýmek, ale nějak přemýšlím jakou barvu. Šaty jsou bílé. Chtěla jsem modrou maximálně asi červenou